Мадрид: Негласното обявяване на независимост е недопустимо!

Опозицията в Каталуния видя преврат в обявяването на независимост
Обновена: 10 окт 2017 22:59 | 10 окт 2017 22:56,
26
Мадрид: Негласното обявяване на независимост е недопустимо!
Снимка: БТА

Негласното обявяване на независимост на Каталуния е недопустимо, заяви говорител на испанското правителство, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Неявно обявяване на независимост, последвано от явно преустановяване, не е допустимо", каза говорителят.

"Правителството смята за недопустимо да се придава юридическа сила на закона за референдума, чието действие бе преустановено от Конституционния съд. Също така е недопустимо да се прави неявно изразено провъзгласяване на независимост, а след това то да се преустанови", казаха представителите на испанските власти.

Лидерът на опозицията в парламента на Каталуния заяви, че твърдението на регионалния лидер Карлес Пучдемон, че има мандат да обяви независимост от Испания е преврат и няма подкрепа в Европа, предаде Асошиейтед прес.

Инес Аримадас от партия "Сиудаданос" заяви, че мнозинството каталунци се възприемат като каталунци, испанци и европейци и че те няма да позволят на регионални политици "да разбият сърцата им".

В речта си пред каталунския парламент премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон заяви, че убедителната победа в спорния референдум за независимост от 1 октомври дава на правителството му основание да осъществи отдавнашното си желание да скъса многовековните връзки с Испания. По-малко от половината каталунци с право на глас участваха в референдума, отбелязва АП.

Пучдемон предложи на каталунския парламент да преустанови действието на деклариране на независимост, за да се даде време за диалог и призова испанското правителство да приеме посредничество в този политически спор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангелвинаги е така. плаща се на някого (или пък се изнудват с компромати) и нещата се завъртат. я се отказват, я се разцепват...парите контролират света, свободата и демокрацията са само думи с които да баламосват наивниците.в края на деня пак ще трябва да нахраниш децата и жената и с идеализма се свършва дотук.
23
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободата и независимрстта са глупости- или си богат, или си беден, а испанците са грабили от векове. Сайонара!
22
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разделяй, разпадай скапания ЕС. Долу нещастниците Мюркел, Макарон и Рахуй.
21
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Значи за Косово може, а за Каталуния не може, така ли ?"ами ако помислите малко с пилешките си мозъци може и да разберете защо има "двойни стандарти".... Ако испанското правителство отмени автономията (Косова до Милошевич е автономна област), след това влезне с армията и прехвърли 70-80% от каталунците в съседва Франция (поне 1.5 милиона бежанци имаше в Македония), ТОГАВА сигурно западът няма да предяви двоен стандарт и щеше да признае референдум 10 години от горните събития (както се случи)
20
7
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Значи за Косово може, а за Каталуния не може, така ли ?Или човешките права се зачитат само, когато е в интерес на наглосаксонския евроатлантически свят ?Когато трябва да се разкъса една православна държава като Югославия, тогава сепаратизма се поощрява и дори защитава с "демократични" средства като бомбардировки например ...А, когато трябва да се раздели държава от евроатлантическия свят, тогава има евтоатлантически вой до небесата.Двойни стандарти, прилагате господа. Факт !
19
5
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Бой, полиция, жандармерия, арести, нахълтване и затваряне на избирателни секции насилствено, а после били гласували по-малко от половината каталунци ...Е, смеят ли хората да гласуват при тази репресия от страна на държавата ?На това му се вика демокрация по евроатлантически !Ясно е, че каталунците не са испанци и че омразата им към Мадрид не е само футболна.Ако в така наречения ЕС има истинска свобода и демокрация какъв е проблемът Каталуния да стане независима държава ?
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама какъв цирк разигра този пичи демон само и само да прибере едни рубли...а
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рй тая Руссия, пpeбa целия свят
16
7
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ице наще те изгониха и от консулството.Съвсем я омаза:)))
15
4
 
14
 
! Отговори
Стоичков преди 6 години
Мама ви мр.ъсна , пу .тка ви лелина .Хем няма Каталуния ,хем ме изхвърлиха от Испания .Ко ще правя сега.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците са меки китки,то се видя по овчедушието което проявиха при побоя на полицията над тях.Независимост се спечелва с истинска борба,а не с пускане на хартийки в урни,но те се уплашиха и повечето и това не направиха.
13
4
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Каталунските лидери дават на заден.Край!!! Загубиха енерцията , уважението и смелостта която презентираха.Сега ако Испанските власти ги разпарчатосат няма да се превърнат в култ и няма да има безредици.Да действат и ще пратят тази кауза в гроба!Сега им е момента!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 А къде слагаш английския,говорим от милиарди,неофициален международен език,също и френския,ами китайския/мандарин/.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 Половината свят няма как да говори испански ,защото светът е по-голям от колкото си мислиш.Факт:населението на планета Земя е 7,6 милиярда,а испански говорят 546 милиона.
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
испанците са *** народ.голяма част от световните злини са тръгнали оттам.добрините са малко.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Създаде ВСВ и атакува целия християнски свят за територия . Ето две важни неща за мустакатия.
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Номер 2 е промит либераст, други мнения по въпроса? Може да се запознаеш, номер 2, какви 2 важни неща прави Сталин в историята на СССР. Да ми приказваш само за Гулаг не ти прави чест, прави те от лаещите четириноги, собственост на някой друг.
7
1
 
0
 
! Отговори
гост преди 6 години
До АнонименАбе ти *** по рождение ли си или си карал курсове?
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а биенето на мирни граждани допустимо ли е? целия свят видя насилието, което не беше нужно. тръгнали сега да четат лекции кое било допустимо и кое не.
5
8
 
8
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Защото е Испания,а не Сърбия.Все пак е една от големите икономически сили и половин свят говори испански.Така е устроен живота и системата.Едни карат луксозни коли,други кранти трета ръка.А и Каталанците са раздвоени и това си личи.