Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия

Детето живее от раждането си при двамата мъже
10 окт 2017 16:15, Елка Василева
105
Първо осиновяване на дете от гей двойка в Германия
Снимка: архив, Reuters

Съд в Берлин разреши първото в Германия осиновяване на дете от хомосексуална двойка, предаде Франс прес, цитирайки организация за защита на гейовете и лесбийките.

Осиновяването, извършено от двама мъже, е било разрешено от съда в южния квартал на столицата Темпелхоф-Кройцберг.

На 1 октомври в Германия влезе законът "Брак за всички", който разрешава и осиновяването от хомосексуални двойки.

Михаел и Кай Корок сключиха брак на 2 октомври. Искането за осиновяване е било подадено преди няколко месеца. Детето на две и половина години живее от раждането си с двамата мъже, които са били избрани за приемно семейство. Въпреки опитите си обаче досега те не са успели да го осиновят.

"Това е нова голяма стъпка за гейовете и лесбийките ", заяви Йорг Щайнерт, говорител на асоциацията на хомосексуалистите в Берлин. "Това е и доказателство, че законът "Брак за всички" не е само символичен", добави той.

Законът, приет на 30 юни, внесе промени в Гражданския кодекс, дефинирайки брака като "доживотен съюз между двама души от различен или еднакъв пол".

Германия стана 15-ата страна от ЕС, узаконила хомосексуалните бракове, припомня АФП.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
5
 
! Отговори
Сашо преди 6 години
Аз съм отгледан от хомосексуално семейство и съм хетеро сексуален, имам 2 висши образования и това правили ме сбъркан ? А
72
2
 
1
 
! Отговори
Тик так преди 6 години
Обратното броене за Германия се ускори. Тик-так тик-так от великата някога Германия ще остане накрая едно смърдящо бунище
71
5
 
2
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Освен природата и храненето с всякакви *** с хормони води до дисбаланс и хоп - обратни. Сега ако ставаше въпрос само за любов между тях няма лошо, но секса е друга работа. Хора замислете се , особено гейовете, вие не сте виновни, че сте такива, но не парадирайте. Гнусно е да си вреш оная работа там откъдето се изхвърлят отпадъците на организма.
70
2
 
2
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Чисто биологично желанието за секс е продиктувано от хормоните с цел създаване на потомство. В природата също има обратни животни и това означава, че в гените им нещо не е наред и не бива да имат потомство, съответно хормоните им не са наред и ги подтикват да бъдат привлечени от същия пол. Ами замислете се и че при хората е така - в обратните нещо не им е наред и природата го подсказва. То такива хора не са виновни, че са обратни, но трябва да приемат истината
69
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Б Е З О Б Р А З И Е !!!
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Легализирали исках да напиша. И да германците са извратено племе...В Берлин има цял *** квартал и *** си слагат знамето/с цветовете на дъгата/ на терасите, има страшно много *** по улиците вечер, има кит-кат клубове за сексуално извратени, а в турските квартали партерът на всяка сграда е само секс кабинки и ежегодния Love Parade...
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Легалузирали са педофилията. Отврат. Папата спи ли? Папата се беше обявил срещу това жена да износи чуждо дете 9 месеца, а е съгласен с това извращение?
66
4
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
В такива моменти се радвам, че съм в консервативна България!Напоследък все повече българи се връщат от запад(нала) Европа. Може би щастието не се крие само в охолния живот, а има и нещо друго..?!
65
4
 
10
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Каквото то е населението такава тине държавата. Германия я очаква мноого черно бъдеще, евреите си го връщат а германците цветя и рози повръщат
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перверзия.
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво очаквате да стане от това дете?
62
4
 
12
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
В английския език много правилно се казва за секса между мъж и жена-staight sex,т.е. прав, правилен,в ред/изправност, а за секса между гейове или лесбийки-bisexual,т.е. двуполов, но и отклонение от правилния секс, а кога има отклонение? Още в древността гърците са отделяли жените с такава секс ориентация на отделен остров. Тогава как мога да повярвам, че двама бисексуални могат да дадат правилно мислене на тяхното дете?
61
6
 
10
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Дано не са скарали кой първи да го кърми. Съвет: изреждайте се.
60
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против гейовeme и лесбийкume, живота си е техен, и могът да правят всичко което пожелаят стига да не нанасят вреда на други хора. Не харесвам хората, които се бъркат в живота на хората и им казват как да живеят. Но все пак смятам, че отглеждането на дете от гей двойка не е много здравословно за детето. Двойката може и да отглеждат детето с любов, но същите тези, които не уважават свободата на хората да бъдат себе си, ще нанесът серизни вреди в/у психиката на детето.
59
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото дете. Съдба.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ти по какво познаваш, че някой хора са добри, а други лоши? Може и да се сбърка, разбира се, но си личат.Но при гейовете е доста натрапчиво. Там е трудно да се сбърка.
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами не знам по какво. Има нещо във външния им вид. Влизал ли си в психиатрично отделение на болница? Същото е. Някои от болните си седят съвсем кротко, но виждаш, че нещо им има.
56
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 53Във Швеция например, много деца не казват на родителите си мамо или тати а примерно Ана, Виктория, Ласе, Долф... Викат ги по личните и умалителните имена. И не виждам нищо лошо в това.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До: номер 54И по какво точно ги познаваш?
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомо Еректус е изчезнал