Рим не признава едностранна независимост на Каталуния

Италия се обави за запазване единството на Испания
11 окт 2017 08:04, Елка Василева
13
Рим не признава едностранна независимост на Каталуния
Снимка: Reuters

Италия не признава едностранното провъзгласяване на независимост на Каталуния и се обявява за запазване единството на Испания, заяви италианският външен министър Анджелино Алфано, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"През последните седмици нееднократно се обръщахме към властите на Каталуния с призива да водят конструктивен диалог с Мадрид в съответствие с принципа за запазване на единството на държавата и спазвайки прерогативите на автономията, както се предвижда от конституцията на Испания", каза Алфано.

Той отбеляза, че Италия смята за неприемливо едностранното обявяване на независимост и за недопустимо нарастването на насилието. "Вярваме, че испанското правителство ще съумее да поддържа реда и законността, спазвайки правата на гражданите", добави италианският външен министър.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа и САЩ са длъжни да унищожат Русия ако искат цивилизацията да продължи да съществува и да се развива към по-добро.Бъде ли унищожена Русия ще секнат всякакви разделения по света.
10
5
 
3
 
! Отговори
Italia di merda преди 6 години
В Италия има поне 4 области с голямо желание да се отцепят Едните в Тирол от поне 3-4 год дори не слагат герба на Италия по дипломите за средно образование.Там ако си търсиш работа и не говориш НЕМСКИ ,шанса да я намериш е НУЛА.Самите италиански политици за ,,чеппп за зеле не ги считат в Европа така, че да си мълчат докато не са се разпаднали и те. най малко говорения език в Италия е италианския --никой не го знае, всичко пердаши на диалекти и безумни езици останали от преди 200-300 години
9
2
 
5
 
! Отговори
СЕВЕРНАТА ЛИГА преди 6 години
им се присънва в кошмарите на политиците в РИМ
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой пита Рим ? Като какви се исказват ?
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Във всяка европейска държава има поне по едно малцинство, което на даден етап би поискало независимост, вкл. и у нас. Естествено, че нито едно европейско правителство няма да одобри независимостта на Каталуния.
6
0
 
17
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Естествено! Италия е съставена от 30 княжества ! Област Венето откога иска независимост...
5
9
 
12
 
! Отговори
Пустиняк до 4 преди 6 години
Мисля, че силно халюцинираш от евтиния спирт, който си изливаш. Носи те към дивите степи на Изток, където ти е естествения хабитат. С тоя ориенталски КЕФ, дето ти се струва, Бг-то ще стаен пълен ***. Помисли ***!!!! Но знам, че твърде много искам от спиртосания ти мозък.
4
13
 
16
 
! Отговори
ох кеф!!! преди 6 години
Краят на ЕуроГей съюза се вижда.
3
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе кой ви пита па ваз ?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, как ше ги признаят? Нали маргарини ще се изложи.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИТАЛИЯ Е НА СЪЩИЯ ХАЛ КАТО ИСПАНИЯ. БОГАТИЯТ СЕВЕР СЪС СТОЛИЦА МИЛАНО ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ БЕДНИЯ (РОМЕЙСКИ) ЮГ . ПРИ ТОВА И ЮЖЕН ТИРОЛ ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ. ТАМ ХОРАТА СА СИ АВСТРИЙЦИ И ГОВОРЯТ НЕМСКИ-