Верний – новият другар на Путин, подарък от Туркменистан

Президентът на Туркменистан се срещна с Путин в Сочи
Обновена: 12 окт 2017 16:02 | 11 окт 2017 21:00,
50

Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин получи неочакван и пухкав подарък от президента на Туркменистан Курбангули Бердимухамедов, с когото се срещна в Сочи. Той получи като дар малко куче от породата алабай, носещо името Верний.

Кутрето е закъснял подарък за 65-тия рожден ден на Путин.

"Бих искал да започна с приятна мисия. Неотдавна Вие имахте хубав празник - рожден ден. Затова от цялата си душа Ви поздравявам, и Ви пожелавам, разбира се, крепко здраве, успехи, всички най-добри блага", каза в началото на двустранната среща с президента Владимир Путин Бердимухамедов, цитиран от ТАСС.

Руският президент с радост гушна и погали най-новия си любимец преди да започне официалната среща с туркменистанския държавен глава, пише "Дарик".

До този момент Путин се грижи за две кучета, които са му подарък от негови дипломатически срещи. Сред тях е българската овчарка Бъфи – дар от премиера Бойко Борисов.

Руският президент се радва и на акита, наречена Юме, която му е подарък от японска делегация в знак на благодарност за помощта след земетресението и цунамито, връхлетели страната през 2011 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари