Британска джихадистка убита от американски дрон в Сирия

Загинал е и нейният 12-годишен син
12 окт 2017 17:45, Елка Василева
17
Британска джихадистка убита от американски дрон в Сирия
Снимка: архив, Reuters

Британска джихадистка е била убита заедно със сина си при въздушен удар, нанесен от американски дрон в Сирия, съобщи вестник "Сън", цитиран от Ройтерс.

Сали Джоунс, приела исляма англичанка, получи от британски медии прозвището Бялата вдовица, след като нейният съпруг Джунайд Хусаин, боец на групировката "Ислямска държава", бе ликвидиран през 2015 г., също от безпилотен самолет.

Някогашната певица в пънк група вербувала джихадисти и разпространявала пропагандни послания в интернет.

Джоунс била убита през юни близо до иракската граница, докато се опитвала да избяга от Ракка, бастиона на ИД в Сирия, цитира "Сън" представител на британското разузнаване, който получил информацията от американски колеги. Те изразили увереност, че Бялата вдовица е мъртва, макар да направили уговорката, че не могат да вземат ДНК проби от земята.

Цитираните източници смятат, че 12-годишният син на Джоунс - Джоджо, също е загинал, макар че това също не е 100 процента сигурно.

Джихадисти от ИД са били обявявани за мъртви, след което са се появявали, отбелязва Ройтерс.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
СОРОСИЛКА преди 6 години
Искам да повярвам на тая глупост, ама нямам желание.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кой британски университет е учила за джихадиска, че то там за всяко нещо имат образование. Ако не е, дали ще й дадат някаква награда за специални заслуги към короната, или сега я убиват, а след като Англия стане халифат, ще и построят паметни и ще открият поне 600 книги, които е написала в повече от Шекспир.
14
2
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Как се създава терорист. Убиваш невинен и за да прикриеш убийството, като го узакониш, изкарваш го терорист. Благодарят ти, ти си дооволен а хората ти се възхищават и ти викат BRAVO! Всичко било е на сън, но да оправдаем ние тука няколко милиарда долара по програма МИРПропаганда.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак някаква грешка. Да убиеш свои...
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер новина от юни. Било сигурно, но с уговорка, ама не се знаело.
11
0
 
12
 
! Отговори
Рашо преди 6 години
Джихадист ли е, смърт!! А това че си е завела сина там да бъде пушечно месо си е неин проблем. Или може би смята че малкото джихадче ще се превърне в мартир.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те са се самоубили доброволно още преди години.
9
17
 
11
 
! Отговори
Всуе преди 6 години
Всуе е руски ***....Светът върви напред, а не към путин. путин значи: Чечня,Абхазия,Грузия, Украйна и Крим. Има ли нещо до което да не се е докоснал този човек с мислене на *** --и то да не е източник на тревога, война и смърт. Пишете мършояди..има ли ....
8
9
 
18
 
! Отговори
PD преди 6 години
Единственото сигурно, е че са убити жена и 12 г. Останалото са внушения, че убитите са виновни. Ами така е понеже бомбите са пуснати от правилните бомбардиращи, и са най високо технологичните бомби, които не могат да убиват невинни.Имат си публика, пишат за нея. Останалите сме втрещтени.
7
0
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 6 години
и кой го е "ликвидирал" този път? руснаците ли? :D че и американците го "използвали" с/у сирийците - това да не е айрънмен, бe - пускаш го и сам трепе цели батальони :D сега и кокалите на Бен Ладен ще извадите от океана, или е някъде по плажовете на карибите...Времето си е ваше - губете си го с простотии, ама поне не облъчвайте нормалните хора, моля.
6
1
 
18
 
! Отговори
Дронове преди 6 години
Имаше такъв филм
5
4
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
Те си ги създават, те си ги избиват!
4
6
 
11
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа.... преди 6 години
БРАВО НА САЩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТОВА МУ СЕ ВИКА "БОРБА С ТЕРОРИЗМА"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
2
 
19
 
! Отговори
пак ли преди 6 години
Не вярвам на САЩ,преди дни в Сирия беше убит терорист който уж беше убит от американците преди година!?а се оказа че са го скрили и използвали срещу Сирийската държава.
2
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"бежанците" идващи в Европа са бъдещи джихадисти с финансовата ви подкрепа(ЕС).
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отварям бира по случая!