Мароко, Турция, ОАЕ - новите дестинации за китайците

Едно от нещата, които търсят, е да избягат от големите тълпи
Обновена: 13 окт 2017 08:00 | 12 окт 2017 22:30, Елена Кирилова
12
Мароко, Турция, ОАЕ - новите дестинации за китайците
Снимка: архив, Ройтерс

6 млн. китайски туристи са пътували в чужбина миналата седмица по време на националните почивни дни, а това вероятно означава добри приходи за традиционните туристически дестинации като Лондон и Париж. Но все повече хора, пътуващи от Китай, поемат на път със семействата си, отправяйки се към по-нестандартни места, пише CNBC.

Повече от 700 млн. души са пътували в Китай по време на Златната седмица между 1 и 8 октомври, сочат данни на правителството. И макар голяма част от туристите да са се възползвали от свободното време, за да посетят дългогодишните им любими дестинации в Азия, има индикации, че други страни все повече привличат вниманието им.

Четири от петте най-популярни дестинации в чужбина за китайските туристи в рамките на осемдневната ваканция са в Азия, сочи компанията за туристически резервации Trivago. Сред тях се нареждат Хонконг, Токио, Осака и Банкок, а Париж е единственият европейски град в топ 5.

Новите горещи дестинации

Отвъд тези утвърдени за почивка места туристите от континенталната част на Китай стават все по-големи авантюристи. Това са "новите горещи дестинации", които се радват на над 50% ръст на броя на туристическите резервации тази година според Ctrip. Тези нови любими локации са Мароко, Турция, Обединените арабски емирства, Чехия, Финландия, Австрия, Германия, Виетнам, Камбоджа и Италия.

Освен по-голямо желание за посещения на тези места, има и все по-голямо търсене на по-персонализирани ваканционни преживявания, сочат пазарните проучвания. Според Ctrip сред нещата, които все повече китайски туристи търсят, са "избягването на големи тълпи", липсата на места за пазаруване и частните туристически гидове.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Китайтуризъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
отАв$тралияяСидней преди 6 години
да се хвалиш с китайски туристи не съм видял нито в западна европа където съм живял нито тука в Ав$тралияя. За изброените страни в статията не мога да коментирам не съм живял там и нямам желание
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха, и пак туристите предпочитат Турция. Марселмаймюнките в БеГе се пукат.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли ме важното е африканските и близкоизточните *** да не стъпват в България.
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ КАТО ИМАШ ПАРИ, ЗАЩО ДА НЕ ОТИДЕШ ДА ВИДИШ СВЯТ. И ТЕ СА ХОРА.ПЪК КАТО НЯМАШ ПАРИ - КАЗВАШ, ЧЕ ГРОЗДЕТО Е КИСЕЛО.