Признаха отпуск на италианка, грижила се за болно куче

Това станало "по сериозни лични или семейни причини"
Обновена: 13 окт 2017 08:00 | 12 окт 2017 22:02, Елка Василева
4
Признаха отпуск на италианка, грижила се за болно куче
Снимка: архив, Reuters

Италианка получи два дни платен отпуск, за да се грижи за болното си куче, съобщи асоциацията за защита на животните LAV, цитирана от Франс прес.

Поради необходимостта от спешна медицинска намеса за кучето университетската служителка, която живее сама, отсъствала от работа, за да закара домашния си любимец при ветеринар и после да се грижи за него.

С правната подкрепа на LAV тя успяла да издейства работодателят й да признае двата дни за платен отпуск "по сериозни лични или семейни причини".

Тя изтъкнала, че италианският Наказателен кодекс предвижда до една година затвор и 10 000 евро глоба за лице, което изостави животното си или го остави в състояние на "тежки страдания".

При население от 60 милиона жители в Италия има 60 милиона домашни любимци, за които италианците харчат около 2 милиарда евро годишно.

Половината от тези животни са рибки, но в страната има и 7,5 милиона котки и 7 милиона кучета, които нерядко придружават стопаните си в търговските центрове или в ресторантите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: италиякуче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИФРИЗСкоро жена ти да ти направи кюфтета по същата рецепта.
3
1
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Така е - гладен ловец няма. Разбирам от това да ти зависи прехраната, ама то се е превърнало в отвратителен спорт. Пък и разни глави на елени с рога като почнат да слагат по разни хижи.
2
9
 
6
 
! Отговори
АНТИФРИЗ преди 6 години
Ей сега го заложих навън със една топла кайма. Да видим утре кой се е хванал
1
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Културна държава културен народ! На животното гледат като на равноправно за живот същество на Природата. Не като нашите ненаяли се cелендури и мангасъри да връзват кучето сизад движещия се автомобил. Или да го пребият. Тези дано също така приключат дните си и то, колкото може по-скоро.Че заради такива и...ти, включително ловджии-убийци за наслада, Земята ни е загубила над 4000 вида животни в няколко десетилетия.