Затвор за нашенци в Нова Зеландия, обирали банкомати

Откраднали 15 хил. долара, провалили се с други 30 хил.
12 окт 2017 09:29, Мария Захариева
10
Затвор за нашенци в Нова Зеландия, обирали банкомати
Снимка: Flickr

Двама българи са осъдени на осем месеца затвор в Нова Зеландия, заради обир на множество банкомати, пише местното издание New Zealand Herald, цитирано от Фокус.

Неделчо Колев и Стоян Христов са пристигнали в страната на 20 април 2017 г., като използвайки копирани банкови карти са успели да откраднат 15 хил. долара, и са направили опит да изтеглят още 30 хил., но безуспешно. В процеса на кражбите, българите са били заснените неколкократно от охранителни камери. Колев е признал, че двамата получили голям брой клонирани карти от непознати, които им позволили да ги ползват, като в замяна задържат част от откраднатото.

Служебният адвокат е обяснил, че това са „двама глупави младежи, забъркали се в нещо“, като е отказал излезе със защита в съда. Двамата ще бъдат депортирани обратно в България след като излежат присъдите си. 


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи --Юнаци ..))))
5
3
 
7
 
! Отговори
Булгарташак преди 1 година
До 5

Ами явно вие, нормалните, трудовите, честните хора, дето СИ СТОИТЕ У НАС и се мъчите да ДОКАРАТЕ НЕЩАТА ДА СА ДОБРЕ У НАС, не се стараете достатъчно, защото все си е същият батак и промяна към по-добро няма :))) Малко се стараете другари :)))
4
1
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 1 година
Пълни глупости! Значи изкарват разследващите на Нова Зеландия "умни" колкото нашите. Никой не вкарва записани карти, за да ги дава да теглят. Вкарват се празни бланки, които се записват на място с две малки машинки - за лентата е едната, другата за чипа. После се трият и пак се записват. Босовете пращат кодовете по сендспейса
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3
Не, това са част от шоро.шо.идните "еуроатлантици", които "мечтаели" да се отворят границите, да се пътува безпрепятствено, защото у нас, виждаш ли "нямало банани и тоалетна хартия"......Е, оказа се, че мечтаят само да отидат да крадът там, където не ги познават, малка е България, трябва да отидат другаде! А нормалните, трудовите, честните хора СИ СТОЯТ У НАС и се мъчат да ДОКАРАТ НЕЩАТА ДА СА ДОБРЕ У НАС, а не да отидат наготово, направено или да живеят на социални помощи!
2
0
 
17
 
! Отговори
има пропуски преди 1 година
Нищо не се е чуло още за Антарктида. Как е там с банкоматите.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия са софийски евроатлантици съкратени от пишещата по весникарските форуми група на Сорос.