Румен Радев декларира подкрепа за Южния газов коридор

Президентът разговаря в Баку с азербайджанския държавен глава Алиев
Обновена: 13 окт 2017 11:34 | 13 окт 2017 10:55, Елка Василева
12
Румен Радев декларира подкрепа за Южния газов коридор
Румен Радев. Снимка: архив, Булфото

Азербайджан играе ключова роля за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа. За това подкрепяме този проект. Това каза президентът Румен Радев в началото на разговора си с президента на Азербайджан Илхам Алиев по време на двудневното му официално посещение в Баку.

Българският президент декларира подкрепата си за Южния газов коридор, където Азербайджан играе ключова роля.

По думите му този проект ще допринесе за диверсификацията на енергийните източници за Източна и Централна Европа.

"Добрият политически диалог е доказателство за добрите отношения във всички сфери. Затова подкрепяме този проект. Също така има възможност за развитие на други инфраструктурни проекти", допълни Румен Радев.

Българският президент наблегна и на изграждането на директната въздушна линия между София и Баку, защото това ще допринесе за развитието на отношенията между двете страни на всички нива.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев увери, че ще се обменят идеи за подобряване на сътрудничеството между двете страни. По думите му идеите, които двама са споделили помежду си по време на разговорите на "четири очи", ще спомогнат за подобряване на това сътрудничество.

"Имаме добри политически и икономически отношения, по в областта на икономиката има още много потенциал за развитие", добави Илхам Алиев. Той каза още, че България е много близък на Азербайджан партньор и приятелска страна.

"Вашата визита показва, че сме добри приятели. Надявам се сътрудничеството ни като приятелски държави да продължи", подчерта азербайджанският президент.

Визита на българския президент Румен Радев продължава с пленарни разговори на делегациите на двете страни.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ах преди 6 години
Молодец, товарищ!
10
0
 
0
 
! Отговори
AMERIKANEC преди 6 години
v bg to kakvoto kajem i pozvolime nie tova e. To4ka po vaprosa !!!!!!!!
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AZERBEYDJAN ZNA4I TURQTURCIQ ZNA4I AZERBEYDJANTOVA SA EDIN NAROD DVE DARJAVI TAKA KAKTO E KIPAR TAKA KAKTO 6TE E I RUMELIQTA GOSPODIN RADEV MOJE6E TIQ NE6TA DA GI POGOVORI I V ISTANBUL, NQMA6E SMISAL OTTOLKOZ PAT :)
8
1
 
0
 
! Отговори
Мъни,мъни преди 6 години
Да не сме отишли за последния хонорар на др. Боков?А за аеролинията питахте ли когото трябва?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
София _Баку е добре ! качвам се на самолета и за 2 часа съм там ...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Латвия си удължи договора с Русия за доставки на газ. А наше нека карат на санкции. ***. Северен поток си продължава също. А наше нека гласуват санкции. ***.
5
3
 
11
 
! Отговори
ГЕРБЕРИ преди 6 години
ще се пръснете от злоба
4
4
 
11
 
! Отговори
ТИКВАТА Е КРАДЕЦ преди 6 години
и страхливец. Случи на истински генерал-летец и подви опашка. Това да не му е да дуе перки пред НОВА. Даже ония слагачи от Господарите му се кланяха като го четкаха със ретуширана снимка с генералски мундир и му викаха Гусин Генерал. А генералът е сватбен....
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Бойко подписа ли му командировъчното да ходи там! Иначе няма дневни и пътни пари! Не разбра ли, че неговата работа е да стои като фикус в президентския дворец докато Бойко реши да го замени!
2
6
 
12
 
! Отговори
ТИКВАТА Е ГАД преди 6 години
загроби всички РУСКИ ПРОЕКТИ, които бяха изгодни за нас заради правото да оближе на САЩ подметките. Давай РАДЕВ поне малко да успееш да компенсираш на Т.ЪПАКА злините
1
3
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво! Много унен политик, нищо че е русофил! Ти си вържи гащите с диверсификацията на газа, осигури си сигурността с една база на НАТО тук, разкарай хибридите, пък после си бъди русофил за гласоподавателите.Браво!