Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!

Вашингтон увеличавали войските си незаконно, твърди Кремъл
13 окт 2017 11:09,
227
Русия с отговор към САЩ в Полша: Още ракети в Калининград!
Снимка: Reuters, архив

Русия може да отвърне на дислоцирането на бронетанкова дивизия на САЩ в Полша с разполагане на допълнителни тактически ракети "Искандер" в Калининградска област. Това заяви председателят на комисията за отбрана в руския парламент и бивш командващ руските въздушно-десантни войски Владимир Шаманов, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Русия обвинява САЩ в незаконно увеличаване на войските си в Полша и балтийските страни. Според Москва разполагането на цяла американска бронетанкова дивизия в Полша е в нарушение на договора между Русия и НАТО, припомня Ройтерс.

"Това създава предпоставки, които могат да им позволят да формират плацдарм. Ние, разбира се, няма да гледаме на това през пръсти, а ще предприемем ответни мерки", заяви Шаманов.

Той потвърди, че сред тези мерки може да е разполагането на допълнителни войскови части в западно направление. "Не само части и подразделения, а и средства за поразяване - например увеличаване на комплексите "Искандер", включително в Калининград", заяви той.

"Ставащото се извършва без наше съгласие, което е категорично забранено от международните договорености", заяви шефът на руската парламентарна комисия за отбрана.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия няма бъдеще
162
4
 
9
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Много ме кефи как тази година Господ им хеба ***...Мата на кравари стана . Урагани , стрелеца във Вегас ,пожари в Калифорния. Колкото повече толкова повече.Дано Ким да им изгрее второ слънце.
161
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУСОФИЛ с тия от Казан горе долу сме един народ с 4овешкия добитакаот московия определено не сме
160
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби както каза Стрелков обешахами 5000 минйори дойдоха 300 а след първия истрел останаха 50 ......
159
6
 
10
 
! Отговори
Смехурко преди 6 години
РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ.НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД.Друг път!!!България и Македония са един народ. но са две държави по вина на Русия.
158
1
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Калининград е част от Русия. Там каквото искат ще си разполагат руснаците. Ако искат ще си направят космодрум. Американците Забравят, че там се намира най-модерното военно оборудване на Русия.Какво търси американка дивизия на границата с Русия? Сигурно ще ловят мармоти или ще отглеждат мустанги. Лошото е че янките дърпат мечката за козината. Опасното е мечока да не ги перне по каските, че ще получат световъртеж.
157
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби то ако не бяха САЩс МИРО ОПАЗВАЩАТАСИ ХУМАНИТАРНА мисия да раздават Американско зърно в Архангелс щеше да има канибализъм ама руска е неблагодарна папла4 ТО ТОГАВА И БГ ПРАЩА ЗЪРНО най ве4е за украйна и беларус ама от де благодарност от руснак
156
4
 
8
 
! Отговори
РУСОФИЛ преди 6 години
РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ.НИЕ СМЕ ЕДИН НАРОД.
155
8
 
2
 
! Отговори
Ераст Петрович преди 6 години
"Русия е световна сила, най-богатата на ресурси страна. Изключителен народ и култура."Наистина, абсолютен уникум!При такива природни ресурси по жизнен стандарт руснаците не могат да се сравнят с коя да е развита страна. Все някой им пречи. Я световният империализъм, я международното положение. И Конго има огромни ресурси, ама на, все си е Конго.А що се отнася до културата, руската с нищо не е по-изключителна от италианската или френската, например.
154
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 167Това е рецепта за свръхескалация в рамките на няколко месеца Груби - това ще завърши само с ЯДРЕНА ВОЙНА независимо кой ще натисне копчето първи.
153
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 166Аз попитах Груби как може толкова да се излагаА за Миньорите - това са хора които имат по-различно мислене за живота и смъртта. Всеки ден си рискуват живота в мината. Точно за това са МНОГО ПО-ЕФЕКТИВНИ БОЙЦИ от Украинските военни които насила са накарани да воюват в Донбас.
152
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 158САЩ е нападала Болшевишка Русия/СССР - по време на гражданската война 1918-1924 САЩ е има ЕКПЕДИЦИОНЕН КОРПУС В АРХАНГЕЛСК ако не се лъжа. Всички несъгласни местни са затваряни в конц лагери и дори са изчезвали. Червените са правили рейдове срещу този корпус.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби а ти ни говореше за горките домбаски минйори дето с метлите за баня спирали украйнската армия --- аре сега си свери опорките ... и не ни занимавай с т-ъ-п-а пропаганда за т-ъ-п-и хора правена от еметен *** руснаци
150
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 162 Русия е регионална сиЛа. Няма флот, няма Добър Ввс, няма добра тактическа подготовка, най важното няма икономика. Без тези неща си регионална сили. Световните са съвсем други. ***.
149
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАЗНАЧИ ГРУБИ ТОКУ ЩО ПОЗВОЛИ НА ПУТИН ДА ДИСЛОЦИРА ПРИМЕРНО ДВЕ НАПЪЛНО ОКОМПЛЕКТОВАНИ ДИВИЗИИ ОТ ПЪРВА ГВАРДЕЙСКА ТАНКОВА АРМИЯ НА 50 КМ ОТ ГРАНИЦАТА С ПРИБАЛТИЙСКИТЕ ДЖУДЖЕТА. ТОВА Е ТОЧНО ТОЛКОВА ВОЕННИ КОЛКОТО СА АМЕРИКАНСКАТА ВЪЗДУШНОПРЕНОСИМА ДИВИЗИЯ ЗАЕДНО С МЕСТНИТЕ НАТО АРМИИ КАК СМЯТАШ КАК ЩЕ СЕ ПОЧУСТВАТ ПРИБАЛТИТЕИЛИ ДРУГО ПО-ФРАПАНТНО ДА ПАРКИРАТ ПО ЕДИН РАКЕТЕН КАТЕР КОЙТО ОПРЕДЕЛЕНО ИМА РАДИАКТИВНО ИЗЛЪЧВАНЕ НА 12 МОРСКИ МИЛИ ПРЕД ВАРНА И БУРГАС В МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ще си сложат още ракети що не.И на мен комшията да ми размахва пушка и аз ще извада своята.Лошото е че всичко това не води до нищо хубаво.Недай си боже стане нещо ще ревем всички.
147
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 160 Няма законна власт - има гражданска война. Също какво правят Русия там ??
146
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 157 Сащ никога не е нападала Русия. За сметка на това Русия е нападнала много християнски народи.Изводите са ясни , кой е зло и кой не.Ти ако си Българин ...Гинчев е мъж.
145
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея руснаци много нагли. Как ше казват на независими държави, какво да дислоцират на тяхна територията? И в същото време отиват и крадат територия от Украйна. Супер наглост.Ако постоянно не крадете територията на чужди държави ...Никой няма да иска военни. Украйна , Грузия , Чечения ...коя в следващата ? Молдова ...Литва ?
144
10
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
РУСКИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ ДА РАЗПОЛАГАТ В ДЪРЖАВАТА СИ КАКВОТО СИ ИСКАТ ,ТОВА НАС НЕ НИ ЗАСЯГА ! НИЕ СМЕ НАТО И ЩЕ РАЗПОЛАГАМЕ В НАШАТА ТЕРИТОРИЯ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ И ТОВА НЕ ЗАСЯГА РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ ! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !