Северна Корея ще изстрелва нова ракета

Очаква се това да стане преди ученията на САЩ и Южна Корея
14 окт 2017 12:43, Александър Попов
107
Северна Корея ще изстрелва нова ракета
Снимка: Reuters

Северна Корея се готви да извърши ново ракетно изстрелване преди началото на общите военноморски учения на САЩ и Южна Корея, насрочени за следващата седмица, предаде Франс прес.

Маневрите ще бъдат ръководени от американски самолетоносач - демонстрация на сила пред Пхенян в момент, когато напрежението със севернокорейската ракетна програма се засилва. Северна Корея смята маневрите за провокация и може този път да се подготви да отговори по начин, различен от словесния, отбелязва АФП.

През последните дни сателитни снимки показаха, че от близки до Пхенян райони се транспортират балистични ракети, монтирани върху мобилни устройства за изстрелване, съобщава южнокорейски правителствен източник, цитиран от в. "Донга илбо".

Вашингтон и Сеул подозират, че КНДР се готви да изстреля този път ракети, които могат да достигнат територията на САЩ. Ракетата Хвасон-14 може да достигне Аляска, а Пхенян заплаши да изстреля Хвасон-12 към американския тихоокеански остров Гуам, припомня АФП.

Освен това Северна Корея за готви за изпитание на новата междуконтинентална ракета Хвасон-13, чийто обсег може да й позволи да достигне евентуално западното крайбрежие на САЩ.

Южнокорейското министерство на отбраната отказа коментар. Маневрите на САЩ и Южна Корея са планирани за периода 16-26 октомври в Японско море и Жълто море.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: Северна КореяКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
5
 
! Отговори
ззз преди 6 години
До сащ "суперсила&Не пиши глупости бе смешен ***.*** е едно икономическо джудже ,което не е фактор извън границите си и е с остаряла военна техника от времето на СССР.САЩ е най-влиятелната,елитна и богата държавата от която зависи половината световна икономика и е с най-модернизираната армия за всички времена.С две думи ,*** изостава от САЩ военно с поне 100 години.САЩ могат да заличат,*** само с авиация.Единственото нещо което спасява руските пияници,са ядрените им оръжия.
75
8
 
5
 
! Отговори
мууу ха ха ха преди 6 години
този път червеното болшевишко прасе ще кормува лично ракетата
74
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе СК незная дали ще изчезне ама кравари стана със сигурност !!!
73
6
 
9
 
! Отговори
сащ "суперсила& преди 6 години
БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ И РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ!!! СЛАВА НА НАЙ МОГЪЩАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА - РУСИЯ!!! РУСИЯ МОГАТ ДА ЗАТРИЯТ САЩ ЗА ТРИ МИНУТИ !!! НО СЕ ПАЗИ В ТАЙНА!
72
1
 
2
 
! Отговори
До 77 преди 6 години
Ами то не е възможно и не става.
71
5
 
5
 
! Отговори
Обръщение преди 6 години
Уважаеми другарю Ким, ние българските комунисти с радост бихме предоставили територията на България за провеждането на вашите опити, в името на победата на световния комунизъм ! Ето защо, предлагаме следващата ракета да бъде изстреляна към страната ни, като желателно е да ни уведомите за точния ден и час, за да можем дружно и възторжено да ръкопляскаме !
70
5
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Айде стига с тия ракети, бе! Проблема на Северна Корея не са ракетите, ами това, че на практика са все още във война със САЩ, а цялата им мизерия иде от там, че са под всякакви ембаргови режими.. Иначе са много зли и техния лидер е много лош, че явно посочва своите врагове..
69
9
 
9
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Най-големият майтап ще бъде, ако могат американците да я прихванат севернокорейската ракета и да я свалят!Така ще се получи пълен синхрон между ученията на САЩ и Южна Корея от една страна и на Северна Корея от друга!Така де, нали вече летяха необезпокоявани над Северна Корея, колко му е да свалят една учебна ракета?
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Xvason18
67
12
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
ОДК / обединена демократична Корея/ Това е бъдещето. И на Кимчо му се иска обединение , ама той да е шефа, да въведе и там чер..вен терор и да съсипе и Южната част. Ех, мечти!
66
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ким е направил мощна ракета . САЩ ще ги налегне ужасът. Като за загрявка Ким ще потопи самолетоносача .
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a dano imat i raketi xavson 15 s 12000km obseg da haknat zionomasonite i da se razrushi dolara i zarstvoto im crez koeto upravliavat sveta i nai nakraia da se spre multikulturalizama crez koito iskat da unishojat bialata rasa v evropa
64
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си обясня как е възможно здраво мислещи хора да заемат страната на СК в форумите.Разликата между СК и ЮК е огромна ,първата не подкрепена от НАТО,САЩ и ЕС ,втората подкрепенаЯ сега всеки един от вас да си отговори на въпроса къде би искал да е роден в един друг живот??СК или ЮК??
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се радвайте така кръвожадно, война няма да има.:)
62
10
 
10
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
До довечера може и да няма Северна Корея "САЩ ще нанесат превантивен удар при наличие за потготовка"Тва го решиха миналия денЛесна победа с голема реклама за Доналд дък Сеулци са вече по бункерите .
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, щото нали сме членове на ЕС, пълноправни такова, а САЩ са подписали договор за безвизов режим с ЕС.
60
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените тиквеници цял живот не могат да се разберат кой от кой е по-голям ***. И на тоя пленум ще звучат критики, че не се работи достатъчно с руското посолство и не се разяснява достатъчно сред народонаселението великата руска политика. Серсемска работа.
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малииии, какъв врат има Непобедимия Ким, като на новогодишно прасенце, на три ката. Как ли ще изцвърчи като го думне Бай Дончо? Или ще се муши в някой тунел и да чака да види, какво е останало от страната му?
58
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 67"Впрочем какво става с визите за САЩ"Визите за САЩ ще паднат когато броя на предателите русофили в България падне под 2% както е в нормалните страни. Хората си имат изисквания и който не ги покрие за него визите си остават.
57
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Впрочем какво става с визите за САЩ, нашите евроатлатнически американски партньори отмениха ли визите за България? Нали Българя вече 10 години е пълноправен член на ЕС и ЕС имат договор с нашите американски парнтьори за свободно пътуване без визи? Или американските партньори най-нагло cepaт в устата на българите и не изпълняват договорите които сами са подписали.