След съдебна грешка: Да усетиш свободата след 23 години

Американец с две доживотни присъди бе освободен от затвора
14 окт 2017 09:25, Александър Попов
16
След съдебна грешка: Да усетиш свободата след 23 години
Снимка: Reuters

Американец бе освободен от затвора, където прекара 23 години заради съдебна грешка, предаде Франс прес.

Ламонт Макинтайър, родом от централния щат Канзас, бил признат за виновен за двойно убийство, извършено през 1994 г. По онова време едва на 17 години, той получил две доживотни присъди въз основа на свидетелски показания, които впоследствие били оттеглени.

Прокурорът по делото не представил никакви физически доказателства, доказващи, че Макинтайър е свързан с двойното убийство.
Сега, повече от 20 години по-късно, съдия започнал да преразглежда случая. Прокурор съобщи вчера, че нови информации поставят под съмнение, че Макинтайър е замесен в двойното убийство.

На излизане от затвора, мъжът целуна майка си. "Хубаво е да си навън", бяха първите му думи.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Хубаво е,че сме бананова република,щото ако бяхме Хамеуика,един драгалевски ром щеше да лежи сто доживотни присъди "без вина".
14
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 6 Обещетението трябва да го плати съдията , а не държавата. И у нас трябва да е така.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас по "погрешка" убийци не влизат в затвора.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето заради такива случаи не трябва да има смъртно наказание. Утре вас ще набедят за нещо и ще тикнат в затвора по грешка.
11
0
 
12
 
! Отговори
редник преди 6 години
Отварят частен затвор за малолетни в един щат ! След 3 години , по статистика в щата има 4 пъти по голяма детска престъпност ! Царица парица вкарва невинни деца ! Капитализма е по лош и от комунизма !
10
0
 
3
 
! Отговори
Merkel преди 6 години
Abe ***. Nali i v Balgaria ima sadeni na pokazania na ko6arevski svideteli xaide teb da te zatvoriat 20.godini bez ni6to da si napravil i togava po drug na4in 6te govori6. Tazi pederaska sistema triabva da se smeni za da niama nevinni po zatvorite. Ko6arevski svideteli da se vkarvat posle podsadimite.
9
1
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Нашите съдии да се поучат от американските си колеги.Непълнолетен 17 год. са го осъдили на доживотен затвор.А тук само с условна щеше да се отърве.Какво чакаме,че не приемем американската конституция?!
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да изгубиш 23 години от живота си в затвор и то осъден без твърди доказателства! И не една а две присъди ето това може да се случи само в Кравария. И тези краварчета тръгнали да оправят света и да задават дневният ред. Путин къде спиш страх ли тее? Не се страхувай а раздавай правда щото в противен случай краварите ще ти я въздадът!
7
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американската съдебна система е прецедентна, а това е най-старата правна система, неотговаряща на никакви съвременни критерии. Да осъдиш човек на две доживотни присъди е проява на глупост, излишна жестокост и самозабравяне от дадената ти власт. Какво друго да се очаква от дива и варварска държава, каквато безспорно са САЩ.
6
0
 
13
 
! Отговори
Циганин преди 6 години
Хм Ютой е освободен не че са намерили доказателства ,че е невиновен ,а защото няма достатчни доказателства ,че е виновен. Но дали е виновен или не е виновен за това няма доказателства достатачни ,а при днешната системе ,трябва да се докаже ....,то противното .
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Държавата ще му плати най-малко 1,000,000$!
4
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сащ са страната с най голям процент зарворници. Може би защото затворите са частни, нещо което ще получи зелена светлина скоро и в Бг. Издръжката на затворниците ще отива в ръцете на политици и олигарси. По едно подкупче на съдиите,и ще видите как дори и за най малките нарушения ще се влиза без много много доказателства.
3
1
 
32
 
! Отговори
**** преди 6 години
За това тук в България такива грешки не стават,защото нашите съдии дават условни присъди,или направо ги пускат,така на съдията съвеста му е чиста,или му я изчистват с много пари,и си спи спокойно човека.
2
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко ли екзекутирани не са имали възможност да излязат от затвора.
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като са му отнели най-хубавите години сега какво ли обезщетение ще иска? Поне 5 милиона долара.