Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?

Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници
14 окт 2017 19:48,
168
Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
Снимка: архив Reuters

Близкият до Ангела Меркел германски вътрешен министър Томас де Мезиер предизвика бурни реакции в страната, включително в собствената си партия, след като спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, предаде Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази идея на предизборен митинг преди два дни, но тя бе енергично отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлерката баварски Християнсоциален съюз, пише БТА.

"Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник", заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

"Не виждам убедителна причина" да се въвежда подобен празник, тъй като Германия по традиция е юдео-християнска, а не мюсюлманска страна, заяви за същия вестник член на Християндемократическия съюз на Меркел.

В някои места на Германия, "където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник", заяви Де Мезиер на митинг в Долна Саксония. Там утре ще има регионални избори, които се очертават много оспорвани между консерваторите и социалдемократите.

Местният кандидат на ХДС незабавно заяви, че в никакъв случай не споделя мнението на министъра да се въведе неработен ден за мюсюлмански празник.

Самият Де Мезиер подчерта, че "нашите неработни дни са белязани от християнската традиция и това трябва да остане така", като същевременно заяви, че "е готов да обсъди неработни дни за мюсюлмански празници в някои провинции", обясни говорителка на вътрешното министерство.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък реагира положително на идеята. "Трябва да се обмисли това предложение", заяви той днес за ДПА и дори се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му е известен, че "в това отношение му липсва въображение".

В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
34
 
! Отговори
бай Сандьо преди 6 години
Ако това се сбъдне, да се въведат мюсюлмански празници, като официални в Германия, можем да считаме, че това е пълния крах на Европа.От там насетне всичко е игра на думи.Вярата крепи духа, без нея се обезличавамеЕвропа трябва. да остане християнска !
109
5
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Не трийте само моите коментари, а и откровените провокации на антибългарски елементи , като тези на мюсюлманина BURZUM!
108
20
 
8
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Хитрец е Мезиер. Вижда на къде отива Германия и още от сега взема приза за новаторство в политиката....Но строейки джамии в Русия , Путин го изпревари .....
107
1
 
44
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Въпросният германски политик да си сложи фес и обуе потури ,и така да ходи в Бундестага. Ще бъде много интересно.
106
0
 
15
 
! Отговори
не знам преди 6 години
До Анонимен 118Възможно е!Но все си мисля,че няма по-голямо зло от човешката глупост!Тя поражда насилието,тя избира *** и фалшиви политици,тя прави хората нещастни!А религията е само част от нея!
105
3
 
29
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В превод:"Нашето християнско наследство - не подлежи на преговори! Вкарването на мюсюлмански празници - за нас е абсурд!
104
0
 
19
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Предния ми пост е адресиран до лоботомирания с коментар 101.Никакъв Фейк - нюз не е статията!Чиста истина е! Ето и отговора на Александър Добринт:"Unser christliches Erbe ist nicht verhandelbar", sagte CSU-Landesgruppenchef Alexander Dobrindt der Bild. "Islam-Feiertage in Deutschland einzuführen, kommt fuer uns nicht in Frage."
103
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Виж сега - ду клайнър арш мит орен...це ерст лерне рихтиг дайне мутер шпрахе - дан ком виедер ум мир вас цу яулен!Хаст ду ферщанден? Хауфен идиотен хиер - унд ду бист дер Фюрер! Щюк шайзе вил мир вас ерцелен...аааахахахаха.Иначе - партайгеносетата от Байерн пропищяха на умряло - скоро ще духнат под опашката на лицемерния нагаждач Хорст Зеехофър! Юдео-Християнска Германия.....за какво повече да говорим?!!!
102
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали това можеше да стане до 1945 година?
101
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
- Бабо Меркел, где така??? - На джамия, Мустафа!
100
0
 
18
 
! Отговори
Хм преди 6 години
В Германия имало 4,5 млн. мюсулмани....А бе оу,само турците са над 7млн,от които 3млн с гражданство(по много стари данни)!Общия брой най-вероятно е между 10 и 15 млн и бързо расте!Обаче цензурата е жестока-не допуска разкриването на истинската бройка,може би защото това е активът на Меркел!
99
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
и понеже има избори даи да говорим простотии да спечелим ислямските гласовекато искат празници о9братно от кьдето са дошли там са празници без краив европа се бачка и този кре----тен да се маха от правителството
98
0
 
28
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Турците и така не работят по време на Рамазаните. Това ще удари работодателите главно защото германците също няма да работят. А там празниците са безкрайни,особено април-май-юни ."Локомотива на Европа" няма дълго да пуфти и тегли,ако мине на баклава!
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нали мюсулманите уж не работеха, какви са тези почивни дни?
96
0
 
28
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Смях, бяха 4.5 млн. мюсюлманите в Германия преди 10 г.Сега реално са поне 6 млн. и всеки ден се множат.
95
3
 
24
 
! Отговори
До 118 преди 6 години
'Религиите са най-голямото зло на тази планета.'-----------Дори и така да е, недей да спамиш темата! За всички е ясно, че исляма не е никаква религия, а чист култ, при това към смъртта!
94
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религиите са най-голямото зло на тази планета.
93
3
 
33
 
! Отговори
Олаф преди 6 години
Малее, като ги гледам сичките тия гнусни, събути по миризливи чорапи и надyпени с високо вдигнати във въздуха зaдници окултисти, само си представям, каква ЗЛOВОННА, БИБЛЕЙСКА СМРАД на краци и гъ30ве трови помещението! Жал ми е чак за боята по стените, че трябва да търпи подобно издевателство! Блякк
92
0
 
40
 
! Отговори
Неверник 2 преди 6 години
...след което им се разрешава наново да влязат в Германия с документите за АЗИЛ и да продължават да източват системата на социални помощи с пълна сила! Управляващия елит в Германия отказва дори да депортира онези 22.000 мюсюлмани-джихадисти, които са в списъка на наблюдение от немската полиция! Единственото спасение за малкото останали нормални хора в Германия е веднага и незабавно да формират граждански групи за защита!
91
1
 
41
 
! Отговори
Неверник преди 6 години
Управляващия елит в Германия обожава ислямските терористи и ще прави абсолютно всичко във възможностите си да подсигури условия на мюсюлманите да планират, организират и осъществяват джихадистките си атаки срещу така мразените от тях бели християни, наречени от Корана "неверници"! Стотици от прибраните от Германия позиращи за "бежанци" джихадисти свободно си заминават за Сирия, където участват в сатанински, кървави ритуали на жертвоприношения на "неверници" - предимно язиди и християни...