31-годишният консерватор Курц - следващият канцлер на Австрия?

Прогнозни резултати: Консервативната Народна партия печели изборите
Обновена: 15 окт 2017 19:49 | 15 окт 2017 19:36, Анисия Иванова
118
31-годишният консерватор Курц - следващият канцлер на Австрия?
Снимка: БТА

Консервативната Народна партия на 31-годишния Себастиан Курц печели парламентарните избори в Австрия, сочат прогнозни резултати, съобщи Франс прес.

Дясната Австрийска партия на свободата получава 29,3 на сто от гласовете на парламентарните избори и е втора, след Народната партия на Курц.

31-годишният австрийски външен министър Себастиан Курц, изгряваща звезда на консервативната Народна партия, е на път да стане следващият канцлер на Австрия, сочат първите прогнозни резултати след днешните парламентарни избори.

Ройтерс отбелязва, че Народната партия печели 30,2 процента от гласовете, които не й стигат за парламентарно мнозинство и може да потърси коалиция с крайната десница - Партията на свободата, която е втора с 26,8 процента.

Трета е Социалдемократическата партия - досегашен коалиционен партньор на АНП, с 26,3 на сто от гласовете според предварителните резултати. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
9
 
! Отговори
Паметлив преди 6 години
До Юнал ДжемиловЗнаеш ли къде е спряна ислямската пап.лач през 1529г?Пред вратите на Виена!Щом Баба Зомби не ще-ще се намерят мъже,дето могат да го направят!Европа пак ще бъде спасена,колкото по-рано-по-малко жертви!
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този младеж има очички на фюрера
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е тези които мезат овчо полекичка да стягат бохчите че после няма да могат да избягат от съдбата си.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51 сигурно и първата им работа ще им е да ка4ат тебе и цялото котило от позитано 20 на шлепове за една екскурзийка под ледовете на дунав стил 1923 Да ти кажа може и да е за добре се пак им е стигнал акъла след това да здадът власта на нормална по4ти демократи4на власт в лицето на царя и старите консервативни партий
44
0
 
8
 
! Отговори
77 преди 6 години
Още една победа на дясна партия и пореден провал на социалисти. Шефа на ПЕС Станишев си върши работата.
43
3
 
1
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименКогато противниците на САЩ изоставят долара и влагат капиталите си навсякъде другаде,но не и в Америка(и най-верните и васали),как ще стане тая работа със санкциите?А вече има предостатъчно места,където да бъде вложен и то изгодно всякакъв капитал.С долара нещата също не вървят добре."Ледът се пука,господа....",както се казваше в една популярна книга.
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче трябва да поеме Германия, а не Австрия.
41
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се надяваме, че това е новият фюрер от Австрия. За доброто на Европа.
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е и в България да се появи крайнодясна националистическа формация, която да защитава българската идентичност - семейство, култура, раса.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пущиняк ДА ти кажа Вярваме щото Дядоти Коледа си има РЕАЛЕН прототип Свети Николай също така знаем 4е Елцин сам назна4и напълно одобен за него 4овек не слу4айно Вовата се мазни по корем на всяка среща на Големите да му смятак руския кенев пак за нещо ... а каква кардинална смяна на политиката в русия винаги е било Власт на Олигархата и захапи кокала или Л.у.д кръволок Диктатор стил ванката грозни и сталин -- вовата към тях е тръгнал
38
2
 
6
 
! Отговори
даааа преди 6 години
Мале почитател на Путин спечели изборите,мале,мале...
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Национализма е имунната система на модерната държава. Когато има вируси, имунната система се задейства. В случая исляма, арабите и чернокожите са вирус. Но проблема идва от онези елементи, които унищожават имунната система - евреите. Когато видите някой да очерня национализма, знайте, че зад него стоят юдейската чума.
36
1
 
13
 
! Отговори
бивш атакист преди 6 години
До ДодоНапротив,толерантност означава страхливост,и нищо повече!Тия "понеже обаче защото" не вършат работа!Всеки си има ценностна система,и да си толерантен означава да я предадеш!Защо ислямистите не са толерантни?Защо джихадистите не раздават меченца,а бомбят наред!?Всеки си има дом,и е длъжен да го защитава!Иначе остава без него!Туй нящу,*** ценности,за мен са абсолютно предателство!А щом разни човешки недоразумения са готови да ги приемат,си е за тяхна сметка!
35
2
 
0
 
! Отговори
австриец преди 6 години
Каква *** статия. Съобщава само първо, второ и трето място, като че ли са раздавали медали.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До men Еврейте са си хора като вси4ки нямам нищо против тях -- а и някой се трябва да води кой да бъде китайците ? Като толкова не ти харесват напомнямти 4е срещо тези дето можеха да ги махнат -- мряхте с десетки милиони --- т.ъ.п.а руска ватенке
33
2
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
пожелавам на вси4ки родни а и не съвсем родни ватенки да отида на ХАДЖ -поклонение - в москва да с нагледат на мю-сли-та ВСЕКИ ТРЕТИ и да се помолят в НАЙ голямата джамия В ЕВРОПА няколко пъти по голяма от който и да е християнски храм в москва - па после да си дрънкат глупостите
32
7
 
3
 
! Отговори
men преди 6 години
хубаво се радваме ама този млад опратен чифутляк спеше с плюшените мечета на гарата във виена преди две години и беше готов да сложи главата на дръвника за мама шмеркелина. вие си мислите че ефреите така ше си оставят бащинията и ше ни пуснат да се противопоставяме... наивни сте. филмите дето на нас ни ги прожектират от 30 години в европа тепърва започват. купете си биричка, пуканки, опънете краченцата и гледайте в наслада как идват новите тъмни векове.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен То и Елцин назна4и Путин да не мислиш 4е стана с избори па дори и за парлама едно УКАЗ4Е и воаля
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Додо може и да е дошло време за много неща НО определено не е дошло време за неща от сорта ДАЙ да направим русия нещо пове4е от суровинен придатък и регионална сила от среден порядък разбирашли )
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, както каза преди време австрийския президент - Австрия няма да е чакалнята на Германия.