Австрия избира, Шварценегер подкрепи Себастиан Курц за вота

В предсрочните парламентарни избори участват 16 партии и политически движения
15 окт 2017 09:29, Красимир Ангелов
57
Австрия избира, Шварценегер подкрепи Себастиан Курц за вота
Снимка: Reuters

Холивудската звезда и американски политик Арнолд Шварценегер пожела на Австрийската народна партия и на нейния лидер Себастиан Курц победа на днешните предсрочни парламентарни избори, предаде ТАСС.

Още по темата

Пожеланието е отправено във видеопослание до губернатора на провинция Щирия Херман Шютценхофер, лидер на регионалната организация на консервативната партия.

"Скъпи приятелю Херман, благодаря за телефонните обаждания и писмата. Както казах, ще пристигна в Австрия чак в началото на ноември. Много ще се радвам да се срещнем, а засега желая успех на изборите. Надявам се партията да се представи добре, а също така желая на Курц успехи и победа. "Аста ла виста, ще се видим!", казва киноактьорът.

Шварценегер е роден през 1947 г. в село Тал близо до Грац, столица на провинция Щирия.

Холивудската звезда има американско и австрийско гражданство, като редовно посещава родната Австрия, участва в публични прояви там и добре познава политическия елит на страната, отбелязва ТАСС.

Първата секция за гласуване на предсрочните избори за Национален съвет на Австрия (долната камара на парламента) беше открита на централната гара в град Клагенфурт в 05,30 ч. местно време, за улеснение на избирателите, които трябва да пътуват толкова рано, предаде ТАСС.

В страната ще бъдат открити общо около 10 000 избирателни секции, от тях 1493 - във Виена. Повечето секции отварят врати в 06,00 ч. местно време и работят до 17,00 ч. (15,00 ч. по Гринуич). В някои градове продължителността на изборния ден може да варира и да продължи само до обед.

Министерството на вътрешните работи, което се занимава с организацията на изборите и ръководи работата на Федералната избирателна комисия, планира да представи първите предварителни резултати от гласуването след затварянето на последните секции, като тогава ще стане известна и активността на избирателите.

В предсрочните парламентарни избори участват 16 партии и политически движения. За да бъде представена в Националния съвет, формацията трябва да събере над 4 процента от гласовете. След вота президентът Александър Ван дер Белен ще възложи на лидера на най-голямата парламентарна фракция правомощия да сформира кабинет или да води коалиционни преговори.

Основната борба за мнозинство в парламента и креслото на канцлера ще се води между сегашния канцлер, председателя на Социалдемократическата партия Кристиан Керн и министъра на външните работи, председател на консервативната Австрийска народна партия Себастиан Курц, който през май инициира предсрочния вот.

Третият претендент е лидерът на дясната опозиционна Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе.
Според социологическите изследвания мнозинството от австрийците (33%) възнамеряват да гласуват за Народната партия и нейния лидер Курц, когото експертите посочват като фаворит. Втора е дясната Партия на свободата с 23%, а социалдемократите на канцлера Керн са едва трети с 22%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
6
 
! Отговори
Австро-Унгария? преди 6 години
Курц и Орбан.Добре!И Чехия се представя прилично. Там и червените (левите) разсъждават по-правилно от нашите. Припомням думите на Милош Земан, отправени към "бежанците": "Не сме ви канили. Щом като вече сте тук, ще спазвате нашите правила. Комуто нашите правила не харесват, свободен е да си върви!" Ето това е пропуснал да каже бай Тошо на онези, които преди около половин век дойдоха в България, но не бяха неканени. Тошо ги беше поканил, без да ни пита. Крайно време е да им припомним това!
34
1
 
3
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До пенкоСтига с тия ефреи бе ти истински ефреин виждал ли си църни прости мургавели араби.Промили са ви мозъка че секи втори е ефреин мани ги тия ***!
33
0
 
11
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименEвалата брат Австрия е супер дестинация!Гледай си кефа!Само мога да се надявам те да спрат отново ислямистите!
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2Арнолд Шварценегер не расист, той е ПАТРИОТ. А ти си ***.
31
0
 
5
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Аз харесвам и Австрия ! ТАМ Е СЪЧЕТАНА - МАРШОВАТА МУЗИКА С ВАЛСОВАТА ТАКАВА !!! ПО НЕПОНЯТНИ ЗА МЕН ПРИЧИНИ ,В ГЕРМАНИЯ ВАЛСЪТ Е БИЛ ВТОРОСТЕПЕНЕН!!! ДАЛИ БЕТОВЕН И ВАГНЕР И МОЧАРТ СА ЕВРЕИ ? ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ВАГНЕР ЕВРЕИН И... " ТА-ТА -ТА -ТЪМ!" В СВЕТА ИМА САМО- " ПО ТИХИЯТ БЯЛ ДУНАВ " ! НЯМА ... НИТО ЗА НИЛ ,НИТО ЗА ДОН,НИТО ЗА АМАЗОН, НИТО ЗА МИСИСИПИ...ДАЖЕ ЗА ЖЪЛТАТА РЕКА НЯМА ИЗВЕСТНА МУЗИКА ,ПЕСЕН ,МЕЛОДИЯ И...!!! ШОСТАКОВИЧ ПЛЮС!
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 20 години живея в Австрия. Заминах 24 годишен. През доста трудности минах работил съм на черно спал съм където замръкна. Но все пак успях с много труд и несгоди. Ожених се за австрииско девойче от средната класа взех гражданство започнах добре платена работа родиха ни се 2 деца. Такива като мен познавам много в Австрия избягали от мутрите и мизерията. Следя новините по бг сайтовете и тая надежда че народа на БГ ще заживее като бели хора. Но уви все още тънат в мизерия престъпления и ужас.
29
2
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До ИсметТихо бе Ахмед!Няма да стане ваща а и да стане децата ви ще са грозни мургавели така е било така и ше бъде.Генетика ко да я прайш!
28
4
 
0
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До ФАКТ!каво стана ва заичо
27
3
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
И когато казвам че германците са по-долу това е защото когато Австрия е била развита империя Германия просто не е съществувала Германия е държава от 1871 преди това са били на ландове.Помислиха се за голямата работа ама са умешани с всякакви за разлика от Австрия!
26
4
 
16
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименИсторически Австрия е воювала с Османската Империя и не ги харесват.НЯма да забравят Виена.А с тях са Унгария Чехия и тн тоест австрииците виждат удобна възможност за възраждане на Австро-Унгарската империя!Тяхен съюзник е бил Русия и срещу Наполеон а съветското влияние е било по-голямо отколкото в Австрия отколкото в Германия след Втората Световна война!Австрииците нехаресват Франция заради Наполеон и Аустерлиц.А германците са *** в сравнение с австрииците!
25
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй, тъй! Австрийците не са германци и няма и да бъдат. Не случайно са родината на мустакатия с перчема. Тая лицемерна либерална прокоба дето е надвиснала над Европа трябва да бъде заличена час по - скоро!
24
2
 
20
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До ГьотеАз съм във Францьия и те вече са ги променили огромна безработица и социална система която не може да издържи на натиска.Срещу тях Китай който мачка всичко сега Алстом и Сименс се сливат за да противостоят на Китайска компания най-голямата в Света.До голяма част се дължи на огромните данъци плащащи фирмите за да хранят мукслитата!
23
2
 
11
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До *** до ФАКТ!Mай не беше ти ако мислиш като сега!В Австралия също имаше атентати!Така че и там не е сигурно!Сигурно е добра граница модерно въоръжение и население готово за борба а не готово да се надупи на новодошлите!Иначе няма спиране!
22
3
 
1
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До *** до ФАКТ!Не тия които мислят като оня вчера!
21
2
 
11
 
! Отговори
Циник до ФАКТ! преди 6 години
Аз също съм отвратен от случващото се в Европа! Но ако не друго - съм честен да го призная! Ще останат много малко "острови на бялата християнска цивилизация" Нова Зеландия..Австралия!Да попитам - мен ли псуваш на майка???
20
5
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 14 ЦиникЕ как бе вчера един съфорумец ме овещаваше че Русия е бита карта и ислямизирана а немците знаели как да се справят със ситуацията.ПАЛЯЦИИИ мак.я ви га е.ем!
19
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До *** до 22Те ще ви интегрират с по тва едно дете а те с по 15 ще ви интегрират и мазни борби ше играете!
18
3
 
22
 
! Отговори
Циник до 22 преди 6 години
Никой не е успял да интегрира алаходупници!!!!Тенденцията е обратна!Това племе - не подлежи на интеграция!
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хер Курц,Стискаме ти палци!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГьотеЧул те Господ.Защото и у нас подобни екземпляри се правеха, че кротуват, когато режимът беше по-суров. Не че нямаше и тогава 12-годишни булки, дивашки изстъпления и други простотии, но бяха по-прикрити и не смееха да се навират в очите на МВР. А сега са се разпасали.В държавите, за които ти пишеш, голяма част от тези мируват, за да не изгубят социалните бонуси, за каквито в родината си не могат и да мечтаят. Дано на Запад успеят да опитомят поне децата им. Ние не можахме.