Талибаните отричат изнасилване и убийство на канадски заложници

Семейството на Джошуа Бойл беше отвлечено през 2012 г.
15 окт 2017 18:29, Анисия Иванова
24
Талибаните отричат изнасилване и убийство на канадски заложници
Джошуа Бойл. Снимка: БТА

Талибаните отрекоха обвиненията, че са убили дъщерята и изнасилили съпругата на бившия канадски заложник Джошуа Бойл, в което той ги обвини при връщането си в Канада след пет години в плен, предаде Франс прес.
Според талибаните смъртта на детето се дължи на спонтанен аборт.

"Обвиненията на канадския задържан срещу муджахидините от Ислямския емират са неоснователни", заяви говорителят на талибаните Забиула Муджахид в комюнике, публикувано на техния интернет сайт.

"Отхвърляме категорично тези фалшиви и изфабрикувани обвинения от страна на канадския заложник, който се намира в ръцете на врага", заяви Муджахид. "По време на задържането им и до освобождаването им, съпрузите не бяха разделяни точно за да не се подхранват подозрения", добави той.

"Обвиненията за смъртта на детето също са неоснователни", добави той, обяснявайки, че "жената се разболя и поради тежкото си здравословно състояние направи спонтанен аборт и загуби дъщеря. Мястото беше изолирано и нямаше лекар", обясни той. "Никой не е убивал детето на тази двойка и никой не ги е насилвал или омърсявал", подчерта талибанският говорител.

Канадският гражданин Джошуа Бойл и съпругата му Кейтлан Коулман от САЩ пристигнаха в Торонто вчера с трите си деца, две момчета на 4 и на 2 години и дъщеричка на 4 месеца, родени по време на пленничеството. Бойл се срещна сам с медиите и заяви, че дъщеря му е била убита, а съпругата му изнасилена, защото отказал да приеме предложение на похитителите, което отказа да уточни.

Според него тези факти са потвърдени от разследване, произведено през 2016 г. от талибаните, които той призова "да дадат на семейството му справедливостта, която им се дължи".

"Ако подобни неща бяха разрешавани, те никога нямаше да се върнат у дома с трите си деца", отговори говорителят Муджахид.

Коулман беше бременна, когато семейството започна пътешествието си в Афганистан с намерението да помогне на населението в райони под контрола на талибаните, обясни Бойл. Семейството беше отвлечено през 2012 г. и задържано от терористичната мрежа Хакани, свързана с талибаните и близка до пакистанското военно разузнаване.

Двамата бяха освободени в сряда от пакистанската армия, действала по разузнавателни данни, получени от САЩ, съобщиха пакистанските сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за *** отива да помага на тези зверове?