Дипломат на Северна Корея: На прага на ядрена война сме!

САЩ е в обсега на огъня ни, заяви Ким Ин Ньон
17 окт 2017 07:41, Александър Попов
147
Дипломат на Северна Корея: На прага на ядрена война сме!
Снимка: Reuters

Заместник-посланикът на Северна Корея в ООН Ким Ин Ньон заяви, че ситуацията на Корейския полуостров е много опасна и че всеки момент може да избухне ядрена война, предаде Асошиейтед прес.

Ким заяви пред Комитета на Общото събрание по разоръжаването, че никоя друга страна в света освен Северна Корея не е била обект на "толкова крайна и пряка ядрена заплаха от САЩ" и че страната му има право на самоотбрана.

Дипломатът добави, че тази година Северна Корея е станала "пълноценна ядрена сила, която притежава носители с различен обсег, включително атомна и водородна бомба, както и междуконтинентални балистични ракети.

Той предупреди, че "цялата континентална територия на Съединените щати е в обсега на нашия огън" и че ако САЩ предприемат инвазия, "няма да могат да избягат от нашето строго наказание където и да е по света".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези отново плашат! Какво друго им остава, да плашат и се молят да не ги изпържат. И как ще ударят Америка, никак. Освен да ударят Ю.Корея или Япония за някакво отмъщение. Умирайки да повлекат със себе си каквото могат. Тези снимки с вечно хилещият се Жълтур не ви ли показват фалша и ненормалността му, стотиците изпаднали в ненормален възторг около него? Да ви напомня за отминали времена? И резултата го видяхме. Колапс но икономически. За СК ще е по-лошо но ще засегне и други държави.
1
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това също като навремето, където местното гаменче се отваря, знаейки, че по-големите му братя ще отупат всеки, който иска да го ошамари, за да му вземе стотинките.