Великобритания ни връща сирийски мигрант, той не иска

20-годишният Мирзо бил влязъл в ЕС през България
19 окт 2017 10:14, Елка Василева
44
Великобритания ни връща сирийски мигрант, той не иска
Снимка: архив, Reuters

Британските власти обявиха, че ще депортират сирийски мигрант в България. 20-годишният Мохамед Мирзо от Алепо достигнал до страната ни, а преди няколко месеца заминал за Кардиф.

Ако мигрантът иска да подаде молба за убежище обаче, той трябва да бъде върнат в първата държава от Европейския съюз, в която е пристигнал, тоест България, постанови британското министерството на външните работи.

След като домът на Мирзо в Алепо бил разрушен при въздушен удар, по-голямата част от семейството му успяла да стигне до Кардиф. Преди няколко месеца Мохамед Мирзо успял да се присъедини към роднините си, като платил хиляди евро, за да бъде прехвърлен тайно на Острова с камион.

Пристигайки в Кардиф, той незабавно поискал убежище. Говорител на министерството на вътрешните работи обаче заяви, че той трябва да поиска убежище в първата страна от Европейския съюз, в която е пристигнал, а именно България, съобщи БНР.

Великобритания се гордее с историята си на предоставяне на защита на тези, които имат нужда, но е справедливо да не понасяме бремето за молби за убежище, които трябва да бъдат разглеждани от други страни, уточни говорителят.

Сириецът обаче заяви, че се страхува да се върне в България, където е бил третиран като животно по неговите думи. Той допълни, че в България е бил арестуван, били са го и са му взели всичките пари и мобилния телефон.

Около 10 000 души подписаха петиция за оставането на Мирзо в Уелс, а депутати от Кардиф призоваха вътрешния министър Амбър Ръд да се намеси в случая.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малко са го били , да дойде пак,а че тези сиг...ни лъжат то е техен спорт.
38
0
 
8
 
! Отговори
сс преди 1 година
Че то тия сирийци ги докара любимата Германия на повечето българи. Великобритания си има индийци, пакистанци , ама не ви кара да ги вземате нали.
37
1
 
11
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Като компромис може да му се разреши да се засели на Южна Джорджия, Фолклендските Острови евентуално Тристан да Куня - места с благоприятен климат без големи студове и без сериозни горещини, с освежаващи западни ветрове и достатъчно валежи.
36
0
 
11
 
! Отговори
"-" преди 1 година
Великобритания ни връща сирийски мигрант, той не иска.
--------

"Що така, бе Ленче"????
-)))))

пс
Ми кът не ще у Бг, да го върнат в родината му - Сирия!!!!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не иска в България, щото в България трябва да се работи, а в Англия му дават помощи по високи от нашите заплати. Ей това са, пей сърце, белият човек работи за теб.
34
2
 
8
 
! Отговори
непUK преди 1 година
Не си UK, а неUK ! Пълното име на твойто UK е Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. За кратко, много хора по света използват логично "Великобритания", а вие там си ползвайте каквото ви харесва.На все по-малко хора в Европа им пука какво се случва в Кралството. Това не ти е 18-19 век с непобедимия Кралски флот!
33
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До UK

А що ще да значи GB, ще ме прощавате от не-задунайските губернии
32
1
 
11
 
! Отговори
Любопитният керкенез преди 1 година
То и аз не искам да съм тука в България обаче никой не ме пита.
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горкият, никой не иска в България защото тя не е свободна и демократична страна.
30
0
 
10
 
! Отговори
sashkodg преди 1 година
До Анонимен Много си прав.Аз мога да предложа да се върне ..... от където се е родил....
29
11
 
4
 
! Отговори
UK преди 1 година
Само в зайдунавската губерня наричат Обединеното кралство ---ВЕЛИКОБРИТАНИЯ все едно сме някаква африканска колония от 19 век.Прости индивиди необразовани..КАЗВА СЕ ОБЕДИНЕНОТО КРАЛСТВО ..Навсякъде абревиатурата е UK
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Преди няколко месеца Мохамед Мирзо успял да се присъедини към роднините си, като платил хиляди евро, за да бъде прехвърлен тайно на Острова с камион."
Сега последно взели ли са му парите или не и ако са ги взели, откъде е взел хиляди евра за да плати за прехвърлянето на Острова?И защо ще ни го връщат на нас?България няма граница със Сирия, не граничи и с никоя страна, в която се води война, значи сигурно е минал и през друга сигурна страна, така че да върви от където е дошъл.
27
10
 
3
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Споко товарищи, не се хабете напразно, тези от Майдана няма да връщат диктатурата на товарищ Ви путин, всяко едно скъсване с ко.чината на Матушката Ви русь е прелюдие към куп демократични промени, за да се отстранят негативите наследени от СеСеСерето Ви ... !!!
26
1
 
19
 
! Отговори
sashkodg преди 1 година
В България го били???!!!А във Великобритания са го черпили с чай и бисквити ли?
25
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
никои не иска да остане в бьлгария само ние които сме на измиране оставаме
24
2
 
28
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До точка
Много си прав ! Който е имал колонии и роби сега да си ги прибира.
23
3
 
25
 
! Отговори
тнт преди 1 година
Ало,островитяните,нали гласувахте срещу Европа! Като ви изнася спазвате "европейски правила",а като не ви изнася спазвате вашите си закони от 16. век,щото си имате традиции. Айде да ви няма!
22
3
 
16
 
! Отговори
. преди 1 година
Да го вземат бе, какво да прави тук ? Обединеното кралство скоро ще бъде арабско, а ние тук ще сме *** държава, всяка жаба да си знае гьола, пък белите ора да чакат да имат достатъчно пари за деца, да са достатъчно готови за брак, който вече не е необходим, но са крайно необходими хомо браковете разбира се, шопинг, мопинг и те така , довиждане бели ора, благодарим СДС :)
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те на това му викам позитивна новина от рода на "скъпи мигранти не идвайте в БГ". Имаме си достатъчно българи зад граница - Албания, Сърбия, Македония, Молдова, Украйна, Русия, с които да преодолеем демографските проблеми. Жалкото е само, че стандарта ни е нисък и БГ не им е привлекателна за постоянно живеене. Да се надяваме, че до 10-тина години и това ще се промени
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано го върнат и да разбере какво е истински бой. Този в жалната му измислена история не се брои. Но може да е сигурен, че тук го очакват много ритници.