Великобритания ни връща сирийски мигрант, той не иска

20-годишният Мирзо бил влязъл в ЕС през България
19 окт 2017 10:14, Елка Василева
44
Великобритания ни връща сирийски мигрант, той не иска
Снимка: архив, Reuters

Британските власти обявиха, че ще депортират сирийски мигрант в България. 20-годишният Мохамед Мирзо от Алепо достигнал до страната ни, а преди няколко месеца заминал за Кардиф.

Ако мигрантът иска да подаде молба за убежище обаче, той трябва да бъде върнат в първата държава от Европейския съюз, в която е пристигнал, тоест България, постанови британското министерството на външните работи.

След като домът на Мирзо в Алепо бил разрушен при въздушен удар, по-голямата част от семейството му успяла да стигне до Кардиф. Преди няколко месеца Мохамед Мирзо успял да се присъедини към роднините си, като платил хиляди евро, за да бъде прехвърлен тайно на Острова с камион.

Пристигайки в Кардиф, той незабавно поискал убежище. Говорител на министерството на вътрешните работи обаче заяви, че той трябва да поиска убежище в първата страна от Европейския съюз, в която е пристигнал, а именно България, съобщи БНР.

Великобритания се гордее с историята си на предоставяне на защита на тези, които имат нужда, но е справедливо да не понасяме бремето за молби за убежище, които трябва да бъдат разглеждани от други страни, уточни говорителят.

Сириецът обаче заяви, че се страхува да се върне в България, където е бил третиран като животно по неговите думи. Той допълни, че в България е бил арестуван, били са го и са му взели всичките пари и мобилния телефон.

Около 10 000 души подписаха петиция за оставането на Мирзо в Уелс, а депутати от Кардиф призоваха вътрешния министър Амбър Ръд да се намеси в случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си го държат там и да си го хранят ние какво общо имаме с тая работа2
18
3
 
40
 
! Отговори
Циник преди 6 години
В Германия вече се продават "сейфти шортс" ... те трябва да пазят немкините от изнасилване....щото държавата се отказа!
17
2
 
20
 
! Отговори
Алекс2 преди 6 години
Кой ни пита нас за нашествениците...за нас са по важни баджанаците и балдъзите !
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички "бежанци" които са в България час по скоро да тръгват към мъгливия Албион.Там тече петиция за приемането им.В България няма никакво бъдеще за тях.Гостоприемството ни към тях се изчерпи.
15
3
 
42
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Били го...и го ограбили....ама той платил хиляди евро....Иначе..у нас няма да стои....у нас и диреците бият :-)
14
3
 
47
 
! Отговори
точка преди 6 години
И българите не го искаме.Да си остане в Британския халифат където му е мястото.Българите не сме били колонизатори на Близкия изток нито никъде по света та сега да прибираме бившите си роби.Това е работа на бившите империи.
13
3
 
22
 
! Отговори
един м.а.н.го преди 6 години
по-малко.Дано остане в кралството.
12
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана със свободното движение на хора и стоки и конвенциите ? 3а БГ бежанци и храни 3-то качество да живее колониалнотo робство. Дори Хитлер и Сталин не са си позволявали да заселват тука с хора.
11
3
 
31
 
! Отговори
звероукротител преди 6 години
да идва, Динко и Перата го чакат:)
10
1
 
48
 
! Отговори
Бай Брадър преди 6 години
Взимаме си го и го вкарваме в къщата на ВИП Брадър. 10000 души го познават само във Великобритания, та той е по-известен от всички в къщата заедно ...
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел ги покани естествено влизат през граничните държави откъде да влязат ? Значи ние трябва да приемем всички според британците ако приемем дори един. Взеха яко да наглеятр а тиквите са *** и ще го приемат Не сме дъжни да ги спираме щом искат да ходят на острова нека си ходят, претенции към Меркел.
8
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***..ал се е жестоко. Вместо убежище е трябвало просто да заяви, че идва в Англия, за да обогатява генофонда като декларира, че бъдеще ще направи поне 5-6 деца, но няма да работи и ще живее от социалните им помощи.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой има ли линк към петицията?За какво ти е петиция, като нашия вожд се е погрижил да се най-скапаната държава и никой да не иска да остава тук за постоянно. Бежанците сами си бягат от България и никой не може да ги задържа насила тук, ако получат убежище от страна от ЕС.
6
5
 
17
 
! Отговори
камилар другар преди 6 години
Постановление 208 идва за родните ви бащини запуснати къщи. Де що е регистрирано в тая джунгла ще ни се върне като подарък за демогравската катастрофа.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние нямаме сирийски мигранти да го връщат в Сирия, а не нас. Бозавите ингилизи дори са в Брекзит да се оправят стига с тая диктатура изгонете британския консул или някой.
4
1
 
51
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Остава въпроса как е стигнал до острова, след като в България са му били взели всичко.
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го върнат, нашите тук, ще му дадат убещище и гражданство и като е в ЕС законно, ще отпраши за Британия, преди онези да са задействали брекзита.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой има ли линк към петицията?
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Върнете го, ама той па ще избега. Да не е луд да стои в Тиволандия, като е живял на Острова?