ЦРУ: Руската намеса не е повлияла на вота в САЩ

ИД е в състояние да извърши нападение срещу Съединените щати
20 окт 2017 08:02, Елка Василева
62
ЦРУ: Руската намеса не е повлияла на вота в САЩ
Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters

Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. не е повлияла върху резултата от гласуването, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Оценката на разузнавателната общност е, че руската намеса не е оказала влияние върху резултата от изборите", заяви Помпео.

Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Шиф разкритикува Помпейо за това изказване.

"Бях дълбоко разочарован да науча, че директорът на ЦРУ Помпейо е заявил, че разузнавателната общност е установила, че руската намеса в нашите избори не е повлияла върху резултата. Всъщност разузнавателната общност не е установявала подобно нещо, нито би могла", заяви Шиф.

Помпео също така каза на форум по сигурността във Вашингтон, че групировката "Ислямска държава" е в състояние да организира и извърши нападение срещу САЩ, евентуално като свали самолет, дори след като беше изтласкана от сирийския град Ракка, посочва Асошиейтед прес.

По думите му САЩ са заплашени и от други въоръжени групировки.

"Способността на "Ислямска държава" за осъществяване на външна операция остава", каза той. "Но не бих казал, че тя е единствената. Ал Кайда на Арабския полуостров отдавна заявяваше такава мисия, която включва свалянето на търговски самолет, пътуващ за западна страна. Със сигурност в това число биха могли да бъдат САЩ", заяви Помпео.

Той каза също така, че Северна Корея е на месеци от усъвършенстване на своя потенциал за ядрено оръжие.

Според него обаче има разлика между способността за изстрелване на ядрена ракета и възможността за производство на голямо количество ядреноделими материали и разработване на арсенал от подобни оръжия.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снощи след новините в 20:00ч. и преди мача на Лудогорец даваха един филм "Гневната Америка"."Бейкърсфийлд е столица на кънтри музиката в Калифорния, някога "бял" американски град, сега наполовина испаноезичен и "черен". Журналистката разговаря и с двете страни - поддръжници и врагове на миграцията и кандидат-президента Донлад Тръмп"След спада цената на нефта, една компания там съкращава 5000 работници. Белите обвиняват "другите", че им вземали работата и т.н.
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахаха, това всеки можеше да им го каже. Дори умствено изостанал би се сетил, че със 100 000 долара и 2000 акаунта незнам си къде не можеш да повлияеш на 200 милиона избиратели. Само наглите социалисти пишман демократи се правят на ощипани все още.
21
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори и в САЩ не вярват на руската намеса в изборите. Който ти е казал че вярва до психотични степени, те е излъгал. Може и да има някакви същества с психични отклонения да вярват, но едва ли нормален човек ще повярва на нещо такова.
20
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не искат да признаят истината, а тя е че тъпите американци отидоха и си избраха един старец овчар за президент човека даже колеж не е завършил. 8 клас
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, след като разузнавателната общност в САЩ нито е установявала такова влияние, нито би могла да го установи откъде идва твърдението за такова? Тея нещо започнаха много да се излагат нещо.
18
2
 
33
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Браво,американците откриха топлата вода!Слава на Русия!
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, че руснаците са виновни за избора на Тръмп вече така здраво се е набило в дебелите американски глави, че вече никаква истина не може да промени нещата. Сащ прекалено дълго повтаряха тая лъжа. А една лъжа повторена 1000 пъти почва да ти прилича на истина. А и те така са научени от времето на студената война, че за всичко друг им е виновен и най- вече Русия. На времето комунистическата преса нас не можа да ни отучи да мислим, но американските медии го постигнаха отдавна.
16
0
 
24
 
! Отговори
бошлав преди 6 години
Цялата тази говорилня за руска намеса за и против е само реклама за рашките. Демократите просто трябва да преглътнат загубата и толкоз. Ние не сме забравили конференцията когато Обама си бъбреше с Путин и някой включи микрофона и разбрахме че Обама обещава на Путин да не го спира . . . да прави каквотъ иска.
15
1
 
28
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ЦРУ си ги създава всичките " врагове " и после обеснява колко са лоши руснаците ......или ИД ил АЛ Кайда ..... а кое е най-голямата мафия в света !?!?! ИМЕННО ЦРУ !
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
13
15
 
2
 
! Отговори
Позитан преди 6 години
Бе те Кремал не могат да повлияят на изборите в Трън, белки БСП спечели една община, вие ги обвинявате за САЩ с високотехнологичните защити!
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е държава на равнището на 16 век и не може да осъществи акерска атака! Нали така, атлантици! Значи ако е за хубав телевизор - не може, ако е за нещо лошо - Ау-уууу, Калашников е виновен!
11
2
 
21
 
! Отговори
Ненaзовaн източник преди 6 години
Руските хaкери сa много опaсни,въпреки,че комповете им сa нa дървa и въглищa,a сфтуерa им е нaпрaвен от пушек от борови иглички!Те живеят в землянки и пещери в Сибир!
10
0
 
38
 
! Отговори
Advocatus Diaboli преди 6 години
На бюрото на Путин в Кремъл има клавиатура и на всяко копче е написано името на някой западняк. Когато Путин иска някой от западняците да бъде избран за президент, например Доналд Тръмп, на Путин му е достатъчно само да натисне копчето със съответното име, и чичката или лелката моментално биват избирани за президенти. На това му казват хай-тек.
9
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не излезе накрая че всичко е голяма тлъста лъжа на либералите?
8
1
 
41
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
Руските хакери са навсякъде. Наскоро вдигнаха цените на краставиците на Женския пазар в София. По интернет!
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият шум около руската хакерска атака е за отклонение на вниманието от истинския проблем, а той е, че Хилъри Клинтън е направила държавни тайни публично достояние. По тази причина тя не само не бива да бъде президент, но трябва да бъде и съдена. За това, което са извършили, руските хакери трябва, най-малко, да получат благодарност от американците.
6
0
 
35
 
! Отговори
Хамерикански саги преди 6 години
Все някой друг им е виновен, все ги заплашват, все ги атакуват, все им се месят. Типично държание на застаряваща *** с претенции на девственичка
5
18
 
7
 
! Отговори
Пепо преди 6 години
След толкова уволнени, отказали поста , най-накрая се намери "правилния" шеф, спазваш вярно идеите на патока. Какво друго изказване можеше да изрече, така че да не разлюти началника си?
4
3
 
13
 
! Отговори
Снежанка преди 6 години
Лошо е да имаш мозък, като на джудже и да даваш мнение за джуджетата.