Русия вини САЩ: Бомбите им заличили сирийския Ракка

Вашингтон твърди, че се стреми да избягва цивилни жертви
22 окт 2017 20:12,
201
Русия вини САЩ: Бомбите им заличили сирийския Ракка
Снимка: Reuters, архив

Русия обвини предвожданата от САЩ коалиция в Сирия, че с бомбардировките си е "заличила от лицето на света" град Ракка, предаде Ройтерс.

Според руското военно министерство Ракка е бил засипан с "бомбен килим" по подобие на разрушаването на германския град Дрезден от авиациите на САЩ и Великобритания през 1945 г. Затова сега Западът бързал спешно да предостави финансова помощ на Ракка, "за да заличи нагледните свидетелства за своите престъпления".

В изявление в Москва говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков каза, че преди конфликта в Сирия в града са живеели около 200 000 души, а сега от тях са останали не повече от 45 000.

Макар че Русия приветства западните обещания за финансова помощ за възстановяването на Ракка, говорителят обърна внимание, че многобройни руски искания към Запада да предостави хуманитарна помощ на сирийски цивилни, пострадали от войната в други части на страната, са били отхвърляни в предишните години.

Оглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция твърди, че се стреми да избягва цивилни жертви при бомбардировките си срещу "Ислямска държава" както в Сирия, така и в Ирак, и разследва всяко обвинение в тази връзка. Тя неведнъж е отричала да има цивилни жертви при въздушните удари над Ракка, заявявайки, че целта й е "нула цивилни жертви", припомня Ройтерс.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то да беше само там, Сащ унищожиха една камара страни ...все около европа
154
8
 
0
 
! Отговори
всички знаят преди 6 години
Русия е държава терорист(сваля пътнически самолети и избива цивилни) и окупатор. 140 народа са под руско иго.и интересно защо ли сирийския народ не посреща с цветя,хляб и сол "руските освободители"????
153
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zzz,Виетнам, Лаос, Тайланд - райски места. Комунизма в Лаос ги е смачкал малко, и в сравнение с Тайланд се усеща колко са назад. Лаос е като селце, Виатнам е малко по-развит, но не могат да се мерят с Тайланд. Въпреки това културата и на трите е много интересна и независимо от управлението, човек има какво да научи. Препоръчвам на всеки да събере пари и вместо да ги даде за нов лаптоп или кола, да посети тези страни.
152
1
 
0
 
! Отговори
Bob georgiev.. преди 6 години
Abe prijatel , vietnam su6oe hitova destinacia... Bez da go burkam v politi4eskite ti, vi vuzgledi.... Pojelavam ti, ga poseti6 vsi4ki ekzoti4ni mesta izbroeni ot teb, i da sravni6.... Na vsjakude e hubavo, no porazli4en na4in.... I, njama nai....
151
3
 
2
 
! Отговори
zzz преди 6 години
До 158 :Ама на никой не му пука какво райско кътче било Виетнам и дали твойте близки или тем подобни са били там.На фона на изброените острови,като Карибите,Хавай,Бахамите на които ходят американците и общо взето, острови които всеки заможен човек по света би искал да посети.Във Виетнам можете да си ходите вие ,червените *** *** ,ако искате се натискайте и с метсните ,никой пет пари не дава за вас.Където ходи на почивка руснака или русофила,значи е забравено от бога място.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zzzЕй Богу, голям графоман си! Пишеш, бришеш, даже се представяш за географски грамотен. Мои близки, хора, видели много, миналата година летуваха във Виетнам и се върнаха очаровани от гостоприемството, чистотата и спокойствието в курорта, в който са били. За съжаление, не са ходили да видят чудото Ха Лонг, каквото не се среща почти никъде, може би нещо подобно има във Филипините. Ти там не ходи - много комунисти, много, които ненавиждат американците, а са благодарни на руснаците и ги почитат
149
3
 
3
 
! Отговори
zzz преди 6 години
До 152 :Американците не ходили на почивка във Виетнам,защото не ги харесвали местните...Виетнам е на един полет разстояние от Русия,нормално да има много повече руснаци там.При положение, че американците ходят на почивка на елитни острови като Хавай,Карибите,Бермуда,Бора Бора,Бахамите,Аруба...За какво им е да ходят във ВИЕТНАМ ?
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДо 143Репликата ти не променя нищо.
147
0
 
0
 
! Отговори
Аз съм 154 преди 6 години
Извинявайте - "Der Dresdner Zwinger"!
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 104 РАЗБИРА СЕ...Ще го възстановят, колкото възстановиха Дрезден! Дрезден си го възстановиха самите германци - гедерейците. Имам луксозна книга "Der Drezdner Zwinger". Всичко е запечатано, за да се помни! С каква любов и с колко мъки са направили всичко наново 1:1, без измислици и фалш! Да се махат американските убийци и да оправят закъсалата си страна с трафовете по дървените стълбове, с къщичките си от талашит, да приберат от сганта няколко милиона цеви!
145
4
 
4
 
! Отговори
СМЕШКИ преди 6 години
на тия бледолики азиатци все някой им е виновен най вече САЩ
144
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой е възсановил Виетнам, наистина нямам инфо, но фактът, че руснаците масово ходят на почивка във Виетнам, а граждание на САЩ - не, говори много за отношението на местното население и помощта, която са получили от РФ или САЩ.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедарите семи се хвалеха, как гърмят Ракка . Кой им е виновен че са толкова глюпави ? И думкаха все там, където кварталите бяха пусти .
142
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 148Айде пак Опорно ТочковРуснаците ПРЕДНАМЕРЕНО не стрелят по ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТИ за разлика от главорезите на ИДДа Ако ИД си сложи цивилни за "ЖИВ ЩИТ" ще има цивилни жертвиНО НИКОГА В НИТО ЕДИН ВОЕНЕН КОНФЛИКТ ЖИВ ЩИТ ОТ "СВОИТЕ ХОРА" НЕ Е СПИРАЛ ВОЕННИТЕ ДА УНИЩОЖАТ ОБЕКТА НА АТАКАТААко не знаете Пленените Американски военни и пилоти във Виетнам са били завързвани за мостовете и на стените на обектите които Американската Авиация е БомбилаСпряло ли е това Американците?
141
1
 
1
 
! Отговори
хи хи преди 6 години
Айде,бе....
140
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е изби повече цивилни в Сирия отколкото кръвожадния клан асад и ислямска държава взети заедно
139
2
 
14
 
! Отговори
...шка преди 6 години
Американските бомби са най-хубавите на света.Да си спомним как избиваха София през всв!Айде пак...
138
17
 
4
 
! Отговори
коко преди 6 години
Ама така е ..руските авиобомби най-хуманните бомби на Земята!Всички знаем че руските джуджета са най-големи,имат най-голямата микроелектроника и най-здравите инвалиди!!!!
137
1
 
14
 
! Отговори
ДО 'новинарите& преди 6 години
Както и да го въртите - една снимка бие хиляда псевдоновинарски напъна....
136
3
 
11
 
! Отговори
Малии! преди 6 години
На коалицията на кравария - целта й е "нула цивилни жертви"!Представяте ли си ако НЕ Е ?!?