Русия вини САЩ: Бомбите им заличили сирийския Ракка

Вашингтон твърди, че се стреми да избягва цивилни жертви
22 окт 2017 20:12,
201
Русия вини САЩ: Бомбите им заличили сирийския Ракка
Снимка: Reuters, архив

Русия обвини предвожданата от САЩ коалиция в Сирия, че с бомбардировките си е "заличила от лицето на света" град Ракка, предаде Ройтерс.

Според руското военно министерство Ракка е бил засипан с "бомбен килим" по подобие на разрушаването на германския град Дрезден от авиациите на САЩ и Великобритания през 1945 г. Затова сега Западът бързал спешно да предостави финансова помощ на Ракка, "за да заличи нагледните свидетелства за своите престъпления".

В изявление в Москва говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков каза, че преди конфликта в Сирия в града са живеели около 200 000 души, а сега от тях са останали не повече от 45 000.

Макар че Русия приветства западните обещания за финансова помощ за възстановяването на Ракка, говорителят обърна внимание, че многобройни руски искания към Запада да предостави хуманитарна помощ на сирийски цивилни, пострадали от войната в други части на страната, са били отхвърляни в предишните години.

Оглавяваната от САЩ антиджихадистка коалиция твърди, че се стреми да избягва цивилни жертви при бомбардировките си срещу "Ислямска държава" както в Сирия, така и в Ирак, и разследва всяко обвинение в тази връзка. Тя неведнъж е отричала да има цивилни жертви при въздушните удари над Ракка, заявявайки, че целта й е "нула цивилни жертви", припомня Ройтерс.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 142: "...изглеждаха много щастливи, а срещата им с диктатора Владимир Путин предизвика у тях буря от положителни емоции."............Ти си готов за кореспондент на "комсомолЬская правда" в рубриката "вечна дружба", ...от миналото хилядолетие !!!
134
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Миналата седмица в Сочи се състоя международен младежки фестивал, в който взеха участие около 30 000 младежи от 180 страни, между които са САЩ, Англия, Франция и Германия. Невероятно, но в империята на злото те нямаха вид на депресирани или уплашени. Напротив, изглеждаха много щастливи, а срещата им с диктатора Владимир Путин предизвика у тях буря от положителни емоции. Нещо не се връзва.
133
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На снимката: Това повече прилича на руската "хуманитарна помощ" за Алепо !
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалностаИзкарай пак някой от началните класове, пък тогава пиши.
131
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
137 Щом вярваш на глупостите за Ванга и около Ванга си ясен
130
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 136Заради подобни изказвания като твоето само че от страна на целокупния запад Рашките спряха бомбенето на НЕПОДВИЖНИ ОБЕКТИ в самото Алепо и вместо да го превземат за 1 месец висяха там почти 5 месецаРазберете Рашките за да ползват в максимална точност обикновени бомби като свръхточните управляеми на западната коалиция им трябва първо ГЕОГРАФСКИ КООРДИНАТИ - Те се дават от РАЗУЗНАВАНЕТО на Сирийците и се потвърждават с Руски сателитни и дронови снимкиЧак след това се Бомби обекта
129
7
 
10
 
! Отговори
сащ суперсила ,хаха преди 6 години
РУСИЯ ЩЕ.ВЛАСТВА НА ЗЕМЯТА!!! ТЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР СИЛА НА ЗЕМЯТА!!! - ВАНГА.РУСИЯ ФОРЕВЪР!!!
128
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се чудил как безочливо джуджето изравнило със земята Алепо, а и не само него, отправя обвинения към другите. Това е все едно Хитлер да обвинява руснаците за нехуманно отношение към евреите!
127
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то на Тръмп му писна, така ще стане и със Северна Корея.
126
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
133 По добре ти си тръгни и замини на североизток
125
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разстрел за демократичната ***! Ще си тръгнат заедно с 4-ти си бази в България много скоро
124
14
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
А великите ВКС са пускали само цветя и бонбони! Ей, това путинистите сте си ........!
123
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПУТЛЕРОЦИДА КАТО ГО РАЗБЕРЕШ, ЧЕ Е ТАКЪВ ВЕДНАГА ГО ХЛОПВАШ С ПРАВАТА ЛОПАТА У ГЛАВАТА!!!ПУТЛЕРОЦИДА НЯМА МОРАЛ! НЯМА СЪВЕСТ! ПУТЛЕРОЦИДА ЩЕ РАЗБЕРЕ САМО ОТ НАСИЛИЯ И УДРЯШ ДОКАТО НЕ СПРЕ ДА МЪРДА :D
122
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 122Ами защото си г.л.уп.ав и не.въз.питан!!!!!! Който има поне капка акъл в главата си УЧИ РУСКИ И КИТАЙСКИ!
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123Ха-ха-ха...."най-добрите приятели".....амчи я попитай "фолсваген" за тия "приятелски" милиардни глоби, с които ги полуунищожиха, попитай немския бизнес колко му е добре от натиска с който му пробутват не руски, а краварски ТРИ ПЪТИ ПО-СКЪП ГАЗ!!!!????? Нееееееееееееее, В ТОЯ СВЯТ НЯМА ПРИЯТЕЛСТВО НИКЪДЕ! Германия си БЕШЕ И СИ ОСТАНА ОКУПИРАНА! И то защото глупавия Горби изведе оттам войските (за което източните немци още същалават!) и редовно гласуват против Меркел!
120
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бомбите на САЩ унищожиха гр. Дрезден по време на ВСВ а сега са най добрите приятели извода е бий докато главата не уври.
119
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО Е АНТИХРИСТКА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАЛА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ИСЛЯМИСТИТЕ РАДИКАЛНИ ОТ ИРАН!!!НИКОЙ ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН НЯМА ДА ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА ИСЛЯМИСТ ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА!!!!!ПУТЛЕРОЦИД Е АНТИХРИСТ НОМЕР 1 ЗА 21 ВЕК!!!!ЖАЛКО , ЧЕ ПУТЛЕРОЦИД Е ОЩЕ ЖИВ И ТОЙ И СЛУГИТЕ МУ!!!
118
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НА СТАЛИН ЛЕНИН И ПУТИН Е НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНА!!!СОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ВКАРА РУСКАТА ВОЙСКА В СИРИЯ И ЗАЛИЧИ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НЕЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО И РАККА!!!СЕГА САЩ ИМ БИЛИ ВИНОВНИ!!!С ПУТЛЕРОЦИДИТЕ НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ ТОВА СЕ ТЕПА НА МЯСТО!!!!
117
2
 
4
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 6 години
До АнонименЗащото си *** между *** и турчин!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Някой бе казал, но понеже не си спомням точно, ще го перифразирам: Файдата от войната не е самата война, а задълженията, които поражда!". Та, да не се залъгваме, ще го възстановят Ракка, като отпуснат заем на САР, който заем ще трябва да се връща при определен от кредитора начин! Апропо, това важи за цяла Сирия!