Има ли Каталуния полезен ход? Има ли изход?

Бизнесът застана срещу Пучдемон, смята Момчил Инджов
24 окт 2017 20:08, Екип на Bloomberg
21
Има ли Каталуния полезен ход? Има ли изход?
Снимка: Freeimages.com

Новините от Каталуния идват ежечасно. Късно снощи премиерът на провинцията Карлес Пучдемон изяви готовност да се яви пред Сената в Мадрид, където да изложи аргументите си, като се опита да избегне активирането на чл. 155 от испанската конституция, който би отнел автономията на региона. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria журналистът и външнополитически анализатор Момчил Инджов.

"Друга много важна новина е, че бизнесът в Каталуния застана срещу Пучдемон. (...) От 1 октомври до вчера (23 октомври) 1302 фирми са напуснали Каталуния", посочи той.

"ЕК обяви, че няма да признае независимост на провинцията, големите държави в ЕС като Франция и Германия също, дори една Великобритания, която излиза от ЕС, също. Даже и "обичайните заподозрени" като Русия не го направиха", допълни Инджов.

"Общо взето, Пучдемон няма полезен ход. Ако даде назад и се откаже от едностранното обявяване на независимост, тогава всички местни националисти биха му обърнали гръб", каза гостът в студиото.

"Може би единственият му ход е сам да свика предсрочни избори и каквото сабя покаже. Според социологическите проучвания преди референдума 43% от местното население е за независимост", коментира журналистът. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 1 година
Не са тъпаци Пучдемон и шайката около него! Никой още не знае точния размер на злоупотребите, които са направили през последните години. За да замажат собствените си престъпления, те подлъгаха и впрегнаха цялата интелигенция на Каталуния в тая вредна за областта и за хората в нея кампания!!
Нашият народ казва: " Въшка като се наяде, излиза на чело" Точно това направиха и управниците на Каталуния. Спадът в туризма гони 50%, над 1300 фирми ги няма, безработицата расте... И без отделяне - мъка.
16
5
 
5
 
! Отговори
дежурен руски тpoл преди 1 година
МАЧКАЙ, ВОВА!
15
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъпаци, като се отделите и кво? Ще цъфнете!
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Hafen die WahrheitаНИЕ БЯХМЕ ИЗМАМЕНИ И ПОДВЕДЕНИ ОТ ПОУЛИСТИТЕ ДЕМОКРАТИ ЗА ЩАСТЛИВО БЪДЕЩЕ В ЕВРОГ...ЕЙСКИЯГ СЪЮЗ ,КОЕТО СТАНА ГИБЕЛНО ЗА БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС .ДАЖЕ И НЕ ПОСМЯХА ЗА НАПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ .
13
8
 
14
 
! Отговори
Сокол 9 преди 1 година
13 Това че ти се чувстваш измамен, защото кой знае какво си очаквал, примерно да станеш равен на Черепа най-малко, не означава, че страната не се е развила . Всички икономически показатели са категорично че сме се развили, друг въпрос е, че можехме и да сме по-добре, справка Вишеградската четворка примерно или там някъде, но вашият избор на политици беше такъв , грешите последните 16 години , какво да ви правя , сами сте си виновни .
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
рЕФЕРЕНДУМИТЕ ,НЕЗАВИСИМО ЗА КАКВО В ЕДНА Т.Н. ДЕМОКРАЦИЯ Е ГИБЕЛНА ЗА НЕЯ. ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ СТРАХУВА ОТ РЕФЕРЕНДУМА ,КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН .
11
1
 
19
 
! Отговори
революционер преди 1 година
Свободата иска жертви ...
10
7
 
30
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 1 година
Каталунците, като всеки народ желаеш просперитет и по-добро бъдеще, бяха подведени от сепаратистите начело с Пучдемон, че отделяйки се от Испания ще се увеличат техните доходи. Това е едно популистко изказване, чиято единствена цел е дестабилизиране на Испания. И Пучдемон вместо да ходи да се обяснява в испанският парламент, да си стяга раираната риза и четката за зъби.
9
2
 
24
 
! Отговори
Бай Мaн.гaл преди 1 година
Ние от маалата снощи приведохме рефрендум. Изкаме низвисмост! Изкаме по 500 лева соцялни и милициата да не може да гони за кражба в маалата. Само ако ни фане на място!
Иначе обиваваме незвисмост!
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимката ,какво общо има с темата!
Кой е бика,кой е тореадора?Може би, бика е Каталуния,защото и с бика ,и с Каталуния ,ще се случи едно и също!
7
0
 
19
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 1 година
Според мен предсрочните избори през януари са си решение .
Така ще преброят желаещите и ще се уталожат страстите
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каталунците,и да искат не могат да са независими!
Има много жители на областа свързани кръвно с Испания,едва полувината от населението на Каталуния определящи каталунския за роден език.
5
3
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
ПучДемон да ходи при АналДемоните. Те са строги, но.... справедливи!
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да го мисля Пучдемон , сам си го направи
3
9
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Скоро тъй ще го направят, че ще искаш да излезеш ама няма да можеш ЕС са едни телефонни измамници помагащи ни да заловим лошите бандити.
2
1
 
14
 
! Отговори
Испания не я мислете преди 1 година
Испанците си имат чл. 155, ние Постановление 208..
1
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кой е луд да излиза от Европейския съюз" - Момчил Инджов.

Каталунците се оказаха лигльовци и не заслужават независимост.