Южна Корея, САЩ и Япония с военно учение. Готвят се!

Твърдят, че ядрената програма на Пхенян е безпрецедентна заплаха
24 окт 2017 08:20,
99
Южна Корея, САЩ и Япония с военно учение. Готвят се!
Снимка: архив, Ройтерс

Южна Корея, САЩ и Япония започнаха двудневни военни учения с цел подготовка за противопоставяне на ракетна или ядрена заплаха от Северна Корея, предаде Ройтерс.

Ученията се провеждат във водите край бреговете на Южна Корея и Япония и ще включват отработване на маневри за проследяване на ракети.

Същевременно в съвместно изявление министрите на отбраната на трите страни казаха, че севернокорейската ядрена програма е сериозна и безпрецедентна заплаха, предаде Франс прес.

По време на среща във Филипините американският министър на отбраната Джеймс Матис и колегите му от Япония и Южна Корея Ицунори Онодера и Сон Йон-му се ангажираха да засилят дипломатическия натиск над Пхенян и да задълбочат военното си сътрудничество. Те осъдиха най-категорично провокативните действия на Северна Корея и призоваха Пхенян да се откаже изцяло и необратимо от забранените програми за разработване на ядрено и балистично оръжие.

Матис е на обиколка в Азия преди обиколката на Доналд Тръмп там идния месец.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ винаги са искали войни по света но тази ще я почувствуват жестоко на своя територия.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Матис е на обиколка в Азия, за да подготви договорите за покупки на амерско оръжие, преди обиколката на Доналд Тръмп там идния месец, който ще ги парафира.
55
8
 
6
 
! Отговори
123 преди 6 години
Никой НЯМА да използва ядрено оръжие никъде! Възможно е някога някъде - за унищожаване на подземни бункери да са се използвали малки ядрени заряди...или да се използват вбъдеще, но надземни ядрени оръжия НЯМА да се използват.САЩ, Русия, Китай, КНДР... Индия, Пакистан...и някои др. (Изрел) може да плашат, но всички те знаят, че такова използване ще унищожи животът на планетата Земя, независимо колко ядрени заряди бъдат използвани, при някакъв конфликт.
54
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не се спряха тея американци
53
1
 
4
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Striker, мери ли си температурата? Ако не можеш сам се обади на 112. Халюцинираш, братко.
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До kokospa"Само да кажа нещо на хората мислещи с долната част на гръбнака си"Значи възнамеряваш да проведеш монолог. Ок. Нема да ти пречим.
51
8
 
5
 
! Отговори
Някой там преди 6 години
Истерията е пълна обаче ядрени оръжия не съществуват. Ако САЩ нападне Корея ще стане каквото стана в Ирак. Само че този път Китай и Русия ще се намесят. Война може и да има, но никога няма и да видите "ядрени оръжия". Междудругото, в САЩ и Русия е забранено да се отрича съществуването на ядрени оръжия. Запитайте се защо, ако е толкова сигурно, че ги има.
50
12
 
11
 
! Отговори
Kokospa преди 6 години
Само да кажа нещо на хората мислещи с долната част на гръбнака си:САвеЦкият соз владееше половината Азия,половин Европа,част от Африка и се срина без да гръмне и една пушка.Сто години чакате САЩ да се срина...и пак ще останете с празни надежди!Ким Чен ун просто ще потъне като тухла още малко да се усили ембаргото.Расия няма да направи НИЩО защото си има достатъчно свои проблеми...а Китай ще гледа сеир!Бизнеса си е бизнес със САЩ
49
21
 
7
 
! Отговори
Striker преди 6 години
До "Умен" - брат, определено не си много умен!:))) Знаеш ли, че Америка може да изравни Китай със земята за 1-2 денонощия, при това БЕЗ реален отпор?! Почети малко повече преди да пишеш като средностатистически таксиджия с 2 мозъчни клетки.
48
7
 
16
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
До панализаторЕ, да де, ама то Китай е неразрешим проблем. А като добавим и Русия се оказва че неразрешимите проблеми са два. И какво правим? Май най-добре е да свиват байраците и да разчитат на милост от победителите.
47
5
 
25
 
! Отговори
панализатор преди 6 години
Проблема не е Северна Кореяпроблема е КитайСеверна Корея е само параван
46
11
 
18
 
! Отговори
Говедарска трагедия преди 6 години
Безсмислено и безполезно надуване на мускули, от което САЩ изглеждат още по-жалки, безпомощни и смешни. Излагацията продължава с пълна сила. Умствена задачка-закачка за хрантутняците на Козяк: Какво ще постигнат САЩ с тези учения?Отговор защото зная че не можете да мислите: НИЩО.Е тогава оти ги ручате жабетата?Жалка работа. Пълни НЕЩАСТНИЦИ!
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Ехх Ано Умни НАУЧИ СИ ИСТОРИЯТА1950 Севера тръгва да обедини двете Кореи и почти успяватНамесва се САЩ и ООН но 1951 година преминават на север от 38 паралел съответно стават СЪЩИТЕ КАТО *** и почти превземат Северна Корея...Хахаха, значи севера тръгва да обединява....хахаха
44
2
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До кръстоносецАбе хора ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА КОЛКО Е ОПАСНО ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ И ИЗОБЩО КОЛКО Е ОПАСНА В МОМЕНТА СИТУАЦИЯТА В ЮКОЕРЯ?Така малко теорияЯдрен взрив в космоса опасен е за близките сателитиЯВ в атмосферата увеличена ударна вълна ОТНОСИТЕЛНО МАЛКО ЗАРАЗЯВАНЕЯВ НАЗЕМЕН/ПОДЗЕМЕН ДО 50М/НА ВОДА/ПОД ВОДА - двойно по-слаба ударна вълна но ОГРОМНО РАДИОАКТИВНО ЗАРАЗЯВАНЕ както на няколко десетки ЧернобилаВ ЮКорея има 26 Ядрени централи също потенциални цели
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На САЩ им трябва само една бункер-бъстър в Йелоустоун. Жалко за Мексико и Канада обаче.
42
9
 
2
 
! Отговори
кръстоносец преди 6 години
Да се избиват.Ние сме далече, голяма работа.Има по важни работи от две красави масии решили да се издавят.
41
0
 
7
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Тва на къв език е ?
40
6
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 6 години
Сол тургам ***, солчица, барем се опомните тролята.
39
6
 
14
 
! Отговори
и за кого? преди 6 години
"Твърдят, че ядрената програма на Пхенян е безпрецедентна заплаха"...крадеца вика "дръжте крадеца!"...
38
7
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Ким си го премести. Той си има атомни бомби, които го правят недосегаем, затова с удоволствие може да гледа шоупрограмите и да слуша хорът на квичащите пудели.