Нападателят на руската журналистка - на психоекспертиза

Татяна Фелгенгауер е оперирана и е в изкуствена кома
Обновена: 24 окт 2017 11:57 | 24 окт 2017 11:53, Елка Василева
22
Нападателят на руската журналистка - на психоекспертиза
Нападателят Борис Гриц. Снимка: БТА

Задържаният Борис Гриц, който нападна с нож журналистката от радиостанция "Ехото на Москва" Татяна Фелгенгауер, е изпратен на психиатрична експертиза.

Гриц настоява, че дълго е поддържал телепатична връзка с журналистката, обясни говорителката на Следствения комитет Светлана Петренко. Той заявил, че е развил лична неприязън към жената, но нямал претенции към професионалната й дейност.

Ранената журналистка Татяна Фелгенгауер, която беше прободена с нож в областта на гърлото, е оперирана, в момента е на апаратно дишане и в изкуствена кома.

Гласовите струни на журналистката не са засегнати и лекарският консилиум разчита лечението да приключи успешно.

Нападателят Гриц е роден в грузинската автономна република Абхазия, има двойно гражданство - на Израел и на Руската федерация. През 2003 г. заминал за Израел и се върнал в Русия само преди месец, като отседнал при приятел в Москва, съобщи Следственият комитет на Русия.

Електронният в. "Лента" анализира онлайн дневника, който водел Гриц - през последните няколко месеца той явно бил обсебен от мисли за Татяна Фелгенгауер.

Още по темата

Мъжът писал, че бил принуден да потърси "известен в Москва екстрасенс", защото Татяна постоянно "го използвала" сексуално и правела експерименти "за спиране на дишането му".

Срещу Гриц е образувано дело за опит за убийство, добавя "Лента".

Следствието смята днес да поиска за нападателя мярка за неотклонение задържане под стража, информира източник на Интерфакс, цитиран във "Ведомости".

На сайта на радио "Ехото на Москва" е качен видеозапис от камера за наблюдение, показващ как Гриц пръска газ в очите на охранителя на първия етаж на сградата.

Онлайн изданието "Взгляд" цитира друга журналистка от "Ехото на Москва" - Ксения Ларина, заявила, че нападението срещу радиото, известно с критики срещу властта, може да е било провокирано от телевизионния водещ Владимир Соловьов. Той казвал, че трябвало "да бъдат запушени мръсните им усти". "И се намериха доброволци", написала Ларина във Facebook според "Журналистическа правда".

Според това издание обаче Борис Гриц не е могъл да извърши нападението, повлиян "не само от Соловьов, но и от цялата "кремълска пропаганда", защото самият той бил "последователен (. . .), патентован либерал", както показвал и собственият му блог.
 

/БТА/


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
eddim преди 1 година
За тези дето пак не са разбрали. Гриц се е вживял като яростен критик и разобличител на Путин. Почти денонощно е бил на "пост" по форуми, своя блог и фейсбук, който е заливал с постове срещу политиката на Путин и Русия спрямо Украйна и Сирия.
За разлика от профила във фейбук, блогът му все още не е закрит или блокиран.
За любопитните:
https://bgrits68.wordpress
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17
Тъй е, само защо теб изпрати тук с такава скромна задача? Ти се за велики дела!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един
Ти добре знаеш чрез от личен опит. Само защо не довърши, че го приемаш чрез иригатор, въпреки затрудненията при поемането на краставицата?
18
1
 
1
 
! Отговори
До Питам преди 1 година
Питай! Каквото и да ти отговоря, няма да поемеш. Причини - *** и зъл, надъхан глупондер! На мой познат му спасиха мъжката гордост в московска клиника.
Никой друг не се нае! Хората имат и създават най-съвременна техника и лекарства. Те са първи в космическата медицина. Лидират в областта на лечение на изгарянията. Имат световноизвестни хирурзи, офталмолози. В САЩ има руски клиники с репутация. Това, че ти не знаеш още не е беля. Не знаят нашите медици, които все на Запад искат да специализират.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето насъсква и праща психопати.
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15
Как няма да е ясно. Сценарият е написан преди месец. След това одобрен и подписан от йерархията, готов за тиражиране след изпълнението.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1
Образно казано - вчера я нападна, а днес вече всичко се знае и се съобщава във всички руски средства с най-големи подробности.

е как няма да се знае като е организирано по заповед на малкия
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте в тубата новия руски сериал от октомври "Спящите" там ще ви станат доста неща ясни за руската опозиция
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В армията си Кремъл има милиони такива.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей такива са путинофилите. Като тоя хубостник.
11
3
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 1 година
до №6

А у вас как е! Всъщност, вие от къде сте!?
10
3
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 1 година
До Един

Чукча, писателю, в Израел пият арак!
9
4
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 година
Нормална реакция на смесването на антифриз и одеколон.
8
5
 
3
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Някога някакъв руснак излъга че е присадил успешна глава на куче а сега прилагат и изкуствена кома. Защо никой не се възползва от руската медицина , а всички отиват в Турция ? Много интересно.
7
4
 
3
 
! Отговори
Бацката преди 1 година
Болен е комунопутинизъм...
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фелгенгауер какво руско име е това?! А тоя пък с израелски паспорт, това там в русия е пълна каша явно
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнете се няколко дни назад, да видите силите за бързо реагиране как ерегираха и стовариха цялата си интелектуална и речева мощ върху Кремъл! Заради един луд, тук трижди по-лудите се омърляха до уши! Срамотно!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен

Как си могъл да го видиш?
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТО В КОРИДОРИТЕ НА КРЕМЛЯ СЕ РИТАТ И ПСУВАТ АМА , СЕ МЪЛЧИ.
2
4
 
10
 
! Отговори
Ариец преди 1 година
Евреин коли еврейка. Не ни занимавайте с несъществени инциденти от битието на изперкалата раса. Тия всички са кукувци и само арабите ги лекуват.