Кипър – вратата на Русия към Европа?

Изводите след срещата между кипърския президент и Владимир Путин
25 окт 2017 18:30, Екип на Bloomberg
85
Кипър – вратата на Русия към Европа?
Снимка: Президентство на Руската федерация

По време на визитата си Москва вчера (24 октомври) кипърският президент Никос Анастисиадис проведе важни срещи с Владимир Путин, с премиера Дмитрий Медведев, подписани бяха поредица от икономически споразумения в сектори като транспорт, иновации, здравеопазване, авиотехнологии.

Това обобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria кореспондентът на Националното радио в кипърската столица Никозия Бранислава Бобанац.

Основен акцент бе въпросът за стимулирането на руските инвестиции в Кипър, друг такъв бе и за ролята на Русия в разрешаването на кипърския въпрос (за обединението на разделената от 1974 страна – бел.ред.), в светлината на подобряващите се отношения между Москва и Анкара. А именно Турция е основна страна по въпроса, посочи още тя.

По думите й Кипър се е поставил в ролята на посредник в подобряването на отношенията между Русия и Европейския съюз. „На фона на засилващите се страхове от руска намеса, хибридна война и т.н., Кипър отново защити позицията си, че трябва да се залага на прагматични отношения, като сегашното състояние не отговаря на нуждите и на двете страни“, каза Бобанац.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

 


85
Още по темата: РусияЕСевропаКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70, ти кога си ходил в Русия, че и оценки раздаваш за изкуството й? Гледай си малките булки и не се обаждай.
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от тоя Путин. Всяка втора новина е за него и то само положителни.
А де факто Путин е само един дърт фашист.
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами не е руско. Ермитажът е направен за да могат русияните да видят западна култура. Руската култура не е в Ермитажа, ами е в деревните разхвърляни в калта на няколко версти наоколо. Руската култура може да се сведе до землянка, зиданите печки, матрьошки и дялканите дървени лъжици. Всичко останало им е привнесено от други.
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53
Каква логика само вадиш, умньо! И откривател - в Ермитажа не било руско! Ами не е!
И в Глиптотеката не е датско. Имат си Музей на Торвалдсен. А в СПб имат Русский музей или ти до там не стигна?
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65
"щ/Ш/ефа /ЪТ/ на щаба на руското МФ/?/ не е ходил войник /,/ а явно и в 4ас по
геог/Р/афия"
Не успя ли вече да научиш, че Шойгу е министър на отбраната на РФ? С географията е много наясно - за 18 години министър на МЧС е обиколил много нещо! Между другото, лично е уредил с инвентар на МЧС и високопроходими камиони "Урал" експедиция на БЪЛГАРСКИ студенти в тайгата на Алтай за разкопки на скитски могили. Кажи мерси, хайванино!
67
1
 
1
 
! Отговори
Сега съм №67 преди 1 година
..Монферан, Фонтана, Тома дьо Томон...Руснаците са станали европейци, когато са взели гениални архитекти, учени, мореплаватели от Франция, Холандия, немските кралства и княжества. Приели са Европа бързо и са станали част от нея. Деградиращата Европа днес, пуделчетата на Америка се стремят да изолират Русия, даже в своя вреда. А разни наши полуумници рипат срещу Русия, заслепени от злоба и продали се за жълти стотинки. Тикат като овце на заколение в една война, която ще е Краят, а те се радват!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До реалностТа, който е и анонимчо №66
Аз се уморих да си пиша с някакво човече, мятащо се в Уикипедията дано да научи набързо нещо и да надцака в спора! Жалък си, момченце! Нищо не става набързо, трябва време, да го запомниш, разбереш, осмислиш. Вземи да прочетеш всичко това отново, защото в главата ти е пълна каша! Най-добре е и мама да те слуша как сричаш.
Аз, умнико, съм живял повече от 5 години в Санкт Петербург и не съм си губил времето.
Познавам добре творчеството на Растрели, Роси, Монфер
65
2
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Той Крим беше една потенциална врата на раССия към Европа, но след като Матушката Русь превзе със взлом предверието и, врата вече се затръшна и съседите от външната и страна, здраво я залостиха с противоракетни щитове, за да не може крадливия им комшия, да завлича повече от покъщнината им ... !!!
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щефа на щаба на руското МФ не е ходил войник а явно и в 4ас по геогафия
63
2
 
3
 
! Отговори
реалноста преди 1 година
До До реалносТа да кажем километрите неволна грешка ....при все 4е трябваше да е изял поне 100 карти на сирия и му се докладва през 4ас .... ами другите му глупости по нататък стил 4ук4а от магадан ЦЕЛИ 189 нефтени завода на исил та тя Русия има към 60 ) тя простотията по руснаците ходи
62
1
 
4
 
! Отговори
Shopp™ преди 1 година
По време на кризата 2009 година Кипърската национална банка национализира 80% от руските капитали на острова.
Обраха ги като последните балъци.
Сега плачат за още.
61
4
 
6
 
! Отговори
Shopp™ преди 1 година
Най-т*пото животно на планетата се нарича Russophilus Bulgaricus.
60
3
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 1 година
До До реалносТа за мене как да е не съм Шеф на ген Щаб а и да стана за какво ми е името индианеца от Тула Дето от 185 000 кв км Сирия си Мисли 4е е Овладял над 500 000 кв км безкрайно незна4ителен сулю с ониформа на генерал на РФ дето ни войник е ходил нито има някакво военно образование ФАКТ
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добрите балетисти са руснаците. Най-голям % пендели има сред балетистите.
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те руснаците сами са се изказали за руската култура. Рашка- културашка...или не...май рашка-говняшшка ли беше...култура с матрьошки и дървени лъжици...смех
57
4
 
4
 
! Отговори
До реалносТа преди 1 година
Боже мили, колко мъка има по тази земя! Добичето не знае как се казва министърът на отбраната на Руската федерация, пак дрънка за бояришника, нещо което намирам за дълбоко аморално! Шойгу действително е направил неволна грешка за големината на освободената територия от Сирия, но това въобще не значи нищо за неговата интелигентност.Само много интелигентен човек може да направи толкова за МЧС и да го ръководи 18 години, да направи толкова за модернизацията на руската армия!
Как с казва US-министър
56
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 като говорим за култура еди да видиш единствения Шедйовър от Путиново то време 9 азиятска глуха -Москва джамия най голямата в Европа и хубаво я сравни с Ермитажа от Времето на Царете след Петър 1 когато поне с опитвахте да правите бледи копия на това дето е в Европа ... ако не се пребиеш в Дупките на пътя Питер Москва ДЕ ) който е и най добрия в ру ко4ината
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка една държава,която е имала нещо общо с Русия,в момента тъне в мизерия и бедност.Пример са всички държави от източна Европа,затова се водим страни от втория свят наред с Русия.Ако искаме да бъдем европейци и част от развития свят,затова трябва да седим далеч от руснаците.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 60 ма разбирасе то и Попов изобрети радиото две години след Маркони и при Бородино спе4елихте Се тази 4е избягахте от бойното поле давайки и бая пове4ко жертви ... абе руска ви работа простотията по руснаците ходи както е казал народа
53
1
 
4
 
! Отговори
До 60 от Влади преди 1 година
Като си бил в Ермитажа, може дори да си ходил и в Золотая Кладовая. Можеш ли да кажеш, как бяха обозначени златните находки, намерени в погребалната могила на хан Кубрат?