Кипър – вратата на Русия към Европа?

Изводите след срещата между кипърския президент и Владимир Путин
25 окт 2017 18:30, Екип на Bloomberg
85
Кипър – вратата на Русия към Европа?
Снимка: Президентство на Руската федерация

По време на визитата си Москва вчера (24 октомври) кипърският президент Никос Анастисиадис проведе важни срещи с Владимир Путин, с премиера Дмитрий Медведев, подписани бяха поредица от икономически споразумения в сектори като транспорт, иновации, здравеопазване, авиотехнологии.

Това обобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria кореспондентът на Националното радио в кипърската столица Никозия Бранислава Бобанац.

Основен акцент бе въпросът за стимулирането на руските инвестиции в Кипър, друг такъв бе и за ролята на Русия в разрешаването на кипърския въпрос (за обединението на разделената от 1974 страна – бел.ред.), в светлината на подобряващите се отношения между Москва и Анкара. А именно Турция е основна страна по въпроса, посочи още тя.

По думите й Кипър се е поставил в ролята на посредник в подобряването на отношенията между Русия и Европейския съюз. „На фона на засилващите се страхове от руска намеса, хибридна война и т.н., Кипър отново защити позицията си, че трябва да се залага на прагматични отношения, като сегашното състояние не отговаря на нуждите и на двете страни“, каза Бобанац.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: РусияесЕвропакипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умньо, почти всички произведения на европейското изкуство и култура се намират в Ермитажа в Санкт Петербург.Като се започне от Мона Лиза на Да Винчи и се стигне до Кехлибарената стая на Льо Беранжие.Ама ти явно тези неща ги чуваш за първи път....Абе културния, ти за културата от музеите ли съдиш? В Ермитажа верно е събрана култура от цял свят ама тя не е руска. За Мона Лиза си прав. Въждал съм я когато гостуваше в Ермитажа през далечната 1989 лятото. Може и да бъркам годината защото съм го п
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39Ами че аз доста съм обиколил Европа, малкия! Но ти не схвана, че говора за култура, а не за молове. Защото съм сигурен, че не си се редил на опашка за Уфици, Лувъра, Прадо, а си се оглеждал къде да отдъхне морната ти трътка на не по-скъпо от ?5 кафенце или халба бира и не ти е било до "култура"
50
9
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 6 години
Русофил съм и за мен ти си много семпло създание. Бил поне 30 пъти в Ермитажа и няколко пъти в двореца на Екатерина Велика в Царское село. Кехлибарената стая е подарък от Фридрих Вилхелм I(между другото - висок 160 см)на Петър Велики, с когото станали приятели. Колкото до Мона Лиза, лъжеш! Никой не е казвал това. Ермитажът е може би единственият музей в света, в който има две оригинални картини на Леонардо - Мадона Лита" и "Мадона Конестабиле".Стигало ли е това до главицата ти нефелна,русофобе?
49
2
 
4
 
! Отговори
маалии преди 6 години
До до 39Човече,ти не си добре!Ама определено!Наистина ме разсмя,да си жив и здрав!:))))
48
5
 
7
 
! Отговори
българофил преди 6 години
Цъкайте минуси на дежурната колона русофили на форума, само така ще се научат да обичат България
47
2
 
10
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Деца, защо спорите за глупости? В Кипър голяма част от имотите е изкупена от руснаци(с не много чисти пари). Такъв е и голям процент от фирмите там, омешани със странни руски капитали, които обаче имат и държавен руски произход. Кипър е закачен за руската каруца. Колкото до Ермитажа, завършен при Елизавета Втора(не Екатерина Втора), руските владетели са купували арт произведения на килограм, за да се избие руския комплекс за малоценност, че не са европейци.А Джокондата е в Лувъра.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 42 такива глупости на истина 4увам за първи път лекувай се и спри боряшника
45
4
 
7
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До 2233 и за това Орбан е заклет русофоб Горил собствено ръ4но пуски танкове на времето а Кипар си строй ве4е ТРЕТО летище на НАТО ... а разните Олигарси си изто4ват руската ко4ината и си мъкнат парите в оршорната зона Кипар ... а *** да охлаждат супата
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са го казали интереса клати фе са и играят точно за собствените си интереси докато нашите послушковци играят в интерес на другите,а после стоим на тъч линията с пръст в уста.
43
3
 
7
 
! Отговори
999 преди 6 години
До Анонимен 48Изобщо не са "прости полугърци"!Много свестни и хубави хора са!Гледат си туризма,и си живеят живота!Иначе много здраво държат фронта!Там е пълно с наши ромове,които бачкат като побъркани,и не крадат,щото гърмят моментално и окончателно!Ние от Кипър сме поне на 10 светлинни години!Там отоплението с дърва и въглища е забранено!Сам си прави изводите!!
42
4
 
6
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Аз съм 4 на етруските НИКОЙ НЕ Е 4ел понеже освен 30 тина думи ре4ник останал от Император Клавдий друго не знам за езика ... А като по4нахме за кихлибарената стая да те пообразовам малко ... МОДЕРНО КОПИЕ Е и НЕ СЕ НАМИРА в Ермитажа ами в Град4ето Пушкин близо до Питер .... не е на ЛЮюБержие а е на Андреас Шлюстерром по проект на италианеца Бартоломео Растриели а за Мона Лиза еди в Париж в Лувара сега загряли колко тъпотий са те у4или ру кау.ните
41
8
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
В статията има грешка, президента на Кипър се казва Мустафа Акънджъ!
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай, Вова!
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаят хората кой е Господарят на света и какво обича.Нищо че са само едни прости полугърци.
38
2
 
5
 
! Отговори
Аз съм №27 преди 6 години
До реалностаДо реалностаОпитал си се да напишеш нещо, но не ти се е удало. И примерът ти не става за обсъждане. Колкото до това, дали съм изкуфял много, отговорът е - изкуфял съм, но малко. До скоро на зададен въпрос отговорът беше като да натиснеш "еntеr". В разни спорове участват всякакви, често много увлечени хора. Лошо няма! Някои са чели за писанията на големите арабски пътешественици Ибн Фадлан, Ибн Батута, Ал Идриси, други -арменските историци, византийските, европейските. Даже етруските, скитите, с
37
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оригиналната кехлибарена им е подарена от германците...И Мона Лиза била в Ермитажа хахха.Затова сте русофили, щото сте необразовани.
36
7
 
5
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До до 42 а да си 4увал 4е кихлибарената стая е Модерно Копие въстановка понеже от оригинала остава около 30 квадратни сантиметра след едно пожяр4е през 40 години
35
9
 
11
 
! Отговори
Чепиков преди 6 години
Няма държава в по света, която да се е обвързала с Русия и да е прокопсала. Има много държави, които искат , но не могат да се откопчат от руската "прегръдка".
34
5
 
8
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До до 42 и ти като Шуйгу къртиш мивки ... Лувар ...Мона Лиза Франция.... да ти говорят нещо
33
9
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 6 години
Умньо, почти всички произведения на европейското изкуство и култура се намират в Ермитажа в Санкт Петербург.Като се започне от Мона Лиза на Да Винчи и се стигне до Кехлибарената стая на Льо Беранжие.Ама ти явно тези неща ги чуваш за първи път.