На Африка ще са й нужни 11 млн. лекари, медицински сестри и учители

В противен случай милиони хора ще бъдат принудени да емигрират
26 окт 2017 12:07, Елка Василева
20
На Африка ще са й нужни 11 млн. лекари, медицински сестри и учители
Снимка: архив, Reuters

В Африка ще има нужда до 2030 г. от още 11 милиона лекари, медицински сестри и учители, за да бъде предотвратен "социално-икономически катаклизъм", който ще принуди милиони хора да емигрират. Това заяви Детският фонд на Обединените нации (УНИЦЕФ), цитиран от Ройтерс.

Тези 11 милиона специалисти ще са нужни на континента да се справи с нарастването на населението си, тъй като за следващите 13 години броят на децата там се очаква да се увеличи от 170 милиона на 750 милиона.

УНИЦЕФ отдава силно положителния прираст на населението на високата раждаемост, нарастващия брой на жените в детеродна възраст, както и на понижила се детска смъртност.

Според изследване на УНИЦЕФ до края на века всяко второ дете в света ще живее в Африка.

В изследването се казва още, че трябва да бъдат построени още училища, както и че следва да бъдат обучени още учители, лекари, медицински сестри и здравни работници, които да бъдат насърчавани да остават по местата, където живеят, и да не се местят в големите градове или чужбина.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
11
 
! Отговори
11357 преди 6 години
Африканците не са мръднали от 800000 години когато са октрили огъня.
12
1
 
11
 
! Отговори
А ДАЛИ МОГАТ? преди 6 години
АМИ АФРИКАНЦИТЕ ДА ЗАПОЧВАТ ДА УЧАТ ЗА ЛЕКАРИ, СЕСТРИ И УЧИТЕЛИ.КАКВО ЧАКАТ ВСЕ НА БЕЛИТЕ, ДА СИ ДАДАТ И ТЕ МАЛКО ЗОР.
11
0
 
17
 
! Отговори
В края на 2016 г. преди 6 години
населението на Африка е наброявало над един милиард и двеста милион души.Нужни им били 11 милиона лекари, учители и медицински сестри!Е, кой да им ги произведе?Кой да харчи пари и време, за да отгледа 11 милиона човека, да ги изучи, а после да ги подари на Африка,защото й били нужни?В Африка има достатъчно училища и университети, за да обучат такива кадри.Нужно е само по един човек от всеки 1 100 души да се прежали и да иде да учи, вместо да мързелува и да започва да прави деца още на 12 г
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да бъдат.... обучени.... От Университета на Боко Харам или другите. Затова ли са плъзнали из Европа - за да повишат среднатостатистическата простотия на континента. От университета по хвърляне на копие и стрелба с лък какво казаха? Колкото и пари да налеете там ще потънат безследно. Единственото им приложение е тестове на различни генноманипулирани вируси за нови ваксини.
9
0
 
8
 
! Отговори
дарители преди 6 години
Монсанто няма ли да ги изхрани за без пари? или семената им не се самопроизвеждат ?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На африка са и нужни преди всичко контрацептиви.
7
0
 
15
 
! Отговори
българка преди 6 години
ЕЕЕЕЕЕ, пак манипулации. Много по-лесно е да се ограничи раждаемостта, да има по-малко деца, по-добър начин на живот. Как да се ограничи раждаемостта ли ? Има много начини. Най-лесно е след второто дете правят съответната манипулация и жената не може повече да забременее. Това е ! Същото трябва да се направи и за нашите така наречени р-о-м-и. И НЕ ми говорете за права на човека и дискриминация !!! АЗ И МОИТЕ ДЕЦА СЪЩО ИМАМЕ ПРАВА И НЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ХРАНИМ И ИЗДЪРЖАМЕ ВСЯКАКВИ НАВЛЕЦИ !!!
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и в БГ ни трябват поне 11 000, ама читавите избягаха.
5
0
 
17
 
! Отговори
ha преди 6 години
Тя природата си знае работата. Гладни пък деца правят.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те старейшините на племената пращат младежи да се изучат тук-там кой за агроном, кой за лекар, обаче като завършат не се връщат в Афразия.любвеобилните "Лекари без граници" да стягат багажа с брошурите с/у СПИН и тн и да емигрират за постоянно в Африка, други самоубийци и наивници трудно ще се намерят. за самарянки санитарки да вземат пасторството евангелистко и йеховистко.за Мадагаскар, където върлува чума, да пратят фондацийните гурута на Сорос - само те имат пари за екипировка и медикаменти
3
2
 
28
 
! Отговори
питанката преди 6 години
тези прогресивно нарастващи милиони деца - от 170 на 750 милиона "учители и лекари" ли ще ядат? Изхранването и сега е основен проблем там, а след години ще е бедствие. Тогава последната им грижа ще е образование и здравеопазване.
2
0
 
28
 
! Отговори
Ми преди 6 години
като им трябват, да започват да учат!
1
0
 
43
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А ние белите хора с по 1-2 деца да не сме длъжни да им осигурим и лекари като са решили да се плодят усилено? Крайно време е Европа да затвори границите си за всякакви готованковци от Африка и Азия!