Руски хеликоптер с 8 души падна край арктически архипелаг

На този етап издирването на оцелели е безуспешно
Обновена: 26 окт 2017 21:35 | 26 окт 2017 21:00, Красимир Ангелов
45
Руски хеликоптер с 8 души падна край арктически архипелаг
Снимка: Reuters, архив

Норвежки спасителни екипи издирват руски хеликоптер "Ми-8" с осем руски граждани, паднал в морето край арктическия архипелаг Свалбард (Шпицберген), предадоха Ройтерс и ТАСС.

По думите на Торе Хонгсет, ръководител на координационния център за спасителни операции, в обследвания район има лоша видимост, без вятър, но силно вълнение. "Търсим физически хеликоптера", каза той пред норвежката телевизия Те Ве 2.

По предварителни данни машината е летяла от селището Пирамиден за крайбрежното селище Баренцбург. Хеликоптерът е паднал в океана на 2-3 км от предвидената крайна точка на полета.

Пилотите не са подавали сигнал за бедствие и мястото на вероятната катастрофа не е установено. Сигналът за изчезването е бил подаден в норвежкия спасителен център в 15.35 ч. местно време, съобщава БТА.

Авиокомпанията "Конверс авиа", която притежава хеликоптера, каза, че той е адаптиран за полети в северните ширини, и че екипажът му е бил опитен.

Разположеният на около 700 км от бреговете на континентална Европа, архипелаг Свалбард (Шпицберген) се управлява по силата на договор от 1920 г. Суверенитетът върху островите е на Норвегия, но на всички други страни по договора - над 40 на брой - е разрешено да имат там бизнес и да експлоатират природните ресурси. Руската каменовъглена компания "Арктикугол" оперира една мина в Баренцбург, в която работят руснаци и украинци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 6 години
***, Ми 8/17 е еталон на здравина и работоспособност.Продава се в над 80 страни.en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mil_Mi-8/17_operators#Military_operators" - от Afghanistan доYemen. Най-продаваният хеликоптер в света за граждански и военни цели.Евтин и надежден!Великите САЩ (страната, в която руснакът Игорь Сикорский създаде първия въртолет) също го купува. Всички руски хеликоптери са по-добри от неруските в същата ниша.Само Аугуста-Уестланд (USAF 1) е изключение - махагон, лукс кожа, барче,WC!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТракТрак, трак, трак! Умен щъркел дългокрак. Русия е ядреният щит на Китай. Продава им самолети, самолетни двигатели, технологии, готови изделия, храни! И купува много от тях - електронни елементи, всевъзможни стоки за масово потребление. Китай никога няма да се обърне срущуРусия! Помнят кой даде свидни жертви за защитата на Ухан от японците, помнят и следвоенната помощ в материално изражение и подготовка на всякакви кадри. Китай никого няма да остане с гол гръб към САЩ - знае ги много добре
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изпитвам дълбоко отвращение към двукраки, които се радват на sмърttа на хора, независимо какви! Загиналите са хора, отиващи на работа, или връщащи се от смяна в нечовешки трудни условия. Кой се радва - меки китки, розови дирници, които не знаят по-тежка работа от това да натискат клавишите, и то - за да дращят глупоstи. Когато неотдавна се разби друг хеликоптер с работници в Сибир, пак имаше бурна радост! Тогава предупредих, че горе има Счетоводител, който си знае сметките.И само след 2 дни
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика!
17
15
 
7
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Китай се гаври с Русия и само я залъгва с приказки от сорта на братска любов и комунистически интернационал.В момента Русия е като нас през комунизма , само че Китай не вярва на сълзи , а на долари и износ.Да сте чували за Кимерика?
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 17Гладна кокошка на просо се надява. Китай няма да спечели нищо от конфликт с Русия, и има да спечели половината свят от съюз с Русия. Китайците не са загубени като нашите продажни полицuци, знаят кои са истинските заплахи за тях и какви са им интересите. Китайците може и да са много, но не са закъсали нито за земя нито за ресурси, половин Китай е почти ненаселен, да не говорим че студа хич, ама хич не им понася. А и знаят, че сдавят ли се с Русия, ФАЩ ще ги издебне в гръб.
15
11
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Затова ли ракетните двигатели на американските космически апарати са руски?
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ми е смешно, когато нашичките кУментатУри дават мнения по теми от които не разбират абсолютно нищо....Абсолютно по същата причина и ти си ми много смешен :))))))
13
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВсички знаят че следващ път няма да има.Дори малчиките от руските детски градини.Следващия път китайците ще го нахакат на монголо-татарите,незнайно защо наречени славяни и ще си вземат Сибир.И без това там преживяват на границата на оцеляването 20-30 млн. руснаци с дръпнати очички.За тях и за целия свят ще е по-добре всички тези богатства да се експлоатират за полза на хората ,пък били те и китайци.Русия е государство със затихващи функции.130 млн. пачаври и алкаши.
12
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как им викаха "космическите сили" :)
11
6
 
18
 
! Отговори
do 14 преди 6 години
"Безплатно да ми предоставят руски продукт"Гаси тока тогава, защото Аеца е руски и имаш евтин ток все още.
10
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатно да ми предоставят руски продукт, ще го върна, не искам да си рискувам живота. Мужикът е неспособен да създаде каквото и да е без дефекти. Дори китаеца е класа над него.
9
9
 
17
 
! Отговори
До Щерев преди 6 години
Господине, малко се спрете. Последния паднал хеликоптер в Бг не беше руски, а малкото руски ми-та които имаме("на 100 години") продължават да носят службата и няма паднали такива в близките десетилетия. За какво говорите?
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е "руската техника" да се скапва бързо. А пък и да не забравяме фактора алкохол, който е много често явление в азиатската *** наречена просия.
7
17
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
още ли иска някой ташите пилоти да се возят на тези руски ковчези?
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
гасят с руски ми-та.защо ли така....Няма пари за Сикорски.
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На норвежците им върви да спасяват ***.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До льолю Номер 4!Следващият път не ще спрем в Берлин а ще стигнем до Атлантен. И едва ли ще срещнем някого с униформите на НАТО, а по скоро предрешени ***...
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitСигурно всичките катастрофирали мерцедеси и баварци са, защото са германски, а не защото има прекалено много със задкормилни уредби на ниво 1ви клас.пп. тъпирчо горските пожари в днешна "натовска" бг се гасят с руски ми-та.защо ли така.
2
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигур са фръчали пиени?