Руски хеликоптер с 8 души падна край арктически архипелаг

На този етап издирването на оцелели е безуспешно
Обновена: 26 окт 2017 21:35 | 26 окт 2017 21:00, Красимир Ангелов
45
Руски хеликоптер с 8 души падна край арктически архипелаг
Снимка: Reuters, архив

Норвежки спасителни екипи издирват руски хеликоптер "Ми-8" с осем руски граждани, паднал в морето край арктическия архипелаг Свалбард (Шпицберген), предадоха Ройтерс и ТАСС.

По думите на Торе Хонгсет, ръководител на координационния център за спасителни операции, в обследвания район има лоша видимост, без вятър, но силно вълнение. "Търсим физически хеликоптера", каза той пред норвежката телевизия Те Ве 2.

По предварителни данни машината е летяла от селището Пирамиден за крайбрежното селище Баренцбург. Хеликоптерът е паднал в океана на 2-3 км от предвидената крайна точка на полета.

Пилотите не са подавали сигнал за бедствие и мястото на вероятната катастрофа не е установено. Сигналът за изчезването е бил подаден в норвежкия спасителен център в 15.35 ч. местно време, съобщава БТА.

Авиокомпанията "Конверс авиа", която притежава хеликоптера, каза, че той е адаптиран за полети в северните ширини, и че екипажът му е бил опитен.

Разположеният на около 700 км от бреговете на континентална Европа, архипелаг Свалбард (Шпицберген) се управлява по силата на договор от 1920 г. Суверенитетът върху островите е на Норвегия, но на всички други страни по договора - над 40 на брой - е разрешено да имат там бизнес и да експлоатират природните ресурси. Руската каменовъглена компания "Арктикугол" оперира една мина в Баренцбург, в която работят руснаци и украинци.


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 1 година
Муньо, Ми 8/17 е еталон на здравина и работоспособност.Продава се в над 80 страни.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mil_Mi-8/17_operators#Military_operators" - от Afghanistan до
Yemen. Най-продаваният хеликоптер в света за граждански и военни цели.Евтин и надежден!Великите САЩ (страната, в която руснакът Игорь Сикорский създаде първия въртолет) също го купува. Всички руски хеликоптери са по-добри от неруските в същата ниша.Само Аугуста-Уестланд (USAF №1) е изключение - махагон, лукс кожа, барче,WC!
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Трак
Трак, трак, трак! Умен щъркел дългокрак. Русия е ядреният щит на Китай. Продава им самолети, самолетни двигатели, технологии, готови изделия, храни! И купува много от тях - електронни елементи, всевъзможни стоки за масово потребление. Китай никога няма да се обърне срущуРусия! Помнят кой даде свидни жертви за защитата на Ухан от японците, помнят и следвоенната помощ в материално изражение и подготовка на всякакви кадри. Китай никого няма да остане с гол гръб към САЩ - знае ги много добре
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпитвам дълбоко отвращение към двукраки, които се радват на sмърttа на хора, независимо какви! Загиналите са хора, отиващи на работа, или връщащи се от смяна в нечовешки трудни условия. Кой се радва - меки китки, розови дирници, които не знаят по-тежка работа от това да натискат клавишите, и то - за да дращят глупоstи. Когато неотдавна се разби друг хеликоптер с работници в Сибир, пак имаше бурна радост! Тогава предупредих, че горе има Счетоводител, който си знае сметките.И само след 2 дни
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е велика!
19
15
 
7
 
! Отговори
Трак преди 1 година
Китай се гаври с Русия и само я залъгва с приказки от сорта на братска любов и комунистически интернационал.В момента Русия е като нас през комунизма , само че Китай не вярва на сълзи , а на долари и износ.Да сте чували за Кимерика?
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17

Гладна кокошка на просо се надява. Китай няма да спечели нищо от конфликт с Русия, и има да спечели половината свят от съюз с Русия. Китайците не са загубени като нашите продажни полицuци, знаят кои са истинските заплахи за тях и какви са им интересите.

Китайците може и да са много, но не са закъсали нито за земя нито за ресурси, половин Китай е почти ненаселен, да не говорим че студа хич, ама хич не им понася.

А и знаят, че сдавят ли се с Русия, ФАЩ ще ги издебне в гръб.
17
11
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Затова ли ракетните двигатели на американските космически апарати са руски?
16
2
 
14
 
! Отговори
пущиняк преди 1 година
До анонимен 17,
Прав е този, дето казва, че пишете за неща, за които грам понятие си нямате!
Преди да се изкажеш неподготвен, да се беше позаинтересувал малко поне какво представляват сибирските градове "на границата на оцеляването" Красноярск, Новосибирск, Тюмен , Кемерово, Барнаул, Сургут и др.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
dddd
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е смешно, когато нашичките кУментатУри дават мнения по теми от които не разбират абсолютно нищо.
...
Абсолютно по същата причина и ти си ми много смешен :))))))
13
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Всички знаят че следващ път няма да има.Дори малчиките от руските детски градини.Следващия път китайците ще го нахакат на монголо-татарите,незнайно защо наречени славяни и ще си вземат Сибир.И без това там преживяват на границата на оцеляването 20-30 млн. руснаци с дръпнати очички.За тях и за целия свят ще е по-добре всички тези богатства да се експлоатират за полза на хората ,пък били те и китайци.Русия е государство със затихващи функции.130 млн. пачаври и алкаши.
12
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как им викаха "космическите сили" :)
11
6
 
18
 
! Отговори
do 14 преди 1 година
"Безплатно да ми предоставят руски продукт"
Гаси тока тогава, защото Аеца е руски и имаш евтин ток все още.
10
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безплатно да ми предоставят руски продукт, ще го върна, не искам да си рискувам живота. Мужикът е неспособен да създаде каквото и да е без дефекти. Дори китаеца е класа над него.
9
9
 
17
 
! Отговори
До Щерев преди 1 година
Господине, малко се спрете. Последния паднал хеликоптер в Бг не беше руски, а малкото руски ми-та които имаме("на 100 години") продължават да носят службата и няма паднали такива в близките десетилетия.
За какво говорите?
8
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е "руската техника" да се скапва бързо. А пък и да не забравяме фактора алкохол, който е много често явление в азиатската *** наречена просия.
7
17
 
10
 
! Отговори
Щерев преди 1 година
още ли иска някой ташите пилоти да се возят на тези руски ковчези?
6
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
гасят с руски ми-та.
защо ли така.
...
Няма пари за Сикорски.
5
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На норвежците им върви да спасяват рушняци.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До льолю Номер 4!

Следващият път не ще спрем в Берлин а ще стигнем до Атлантен. И едва ли ще срещнем някого с униформите на НАТО, а по скоро предрешени ***...