Тръмп разсекретява хиляди документи за убийството на Кенеди

"Много интересно!", написа президентът в Twitter
26 окт 2017 11:11, Елка Василева
45
Тръмп разсекретява хиляди документи за убийството на Кенеди
Джон Кенеди със съпругата си минути преди да бъде застрелян. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви в Тwitter снощи, че хиляди документи от Националния архив, свързани с убийството на 35-ия президент на страната Джон Кенеди, ще бъдат публикувани в уречения срок, тоест днес, предаде ТАСС.

"Отдавна очакваното публикуване на документите за Кенеди ще стане утре. Много интересно!", отбеляза държавният глава.

Още в събота той обяви, че ще разсекрети досието по убийството на Кенеди, но при условие, че бъде получена "допълнителна информация". По-късно Белият дом поясни, че Тръмп иска файловете да бъдат публикувани, а ако някое ведомство смята това за неправилно, то следва "да представи убедителна и ясна обосновка".

Асошиейтед прес отбеляза в свой коментар снощи, че по този повод Тръмп се е оказал под натиск от две страни. Изследователи на "убийството на века" настоявали той да се съобрази със закона от 1992 г., който изисква тази седмица да бъдат публикувани всички 3150 изцяло засекретени и 30 000 частично засекретени досега документи по случая.

Американските разузнавателни служби обаче, позовавайки се на същия закон, го призовавали да задържи някои от тях "далече от очите на публиката" от съображения за националната сигурност.

По всичко личи, че Тръмп е подкрепил искането на първата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
6
 
! Отговори
ХЕХЕХЕ преди 6 години
Колко са назад и изостанали хамериканците. Ние тук отдавна знаем всичко по случая, тъй като във форума на дрисс.бг се подвизава митичният герой, алфата и омегата на всички разузнавания, критикът и бичът за селяните прости, титанът на ЦРУ - АГЕНТ ВАСИЛЕВ!
30
0
 
4
 
! Отговори
СМЕЕЕЕХ преди 6 години
Всичко е "достоверно" като в "оня" списък, който си размахваха нашите ченгета преди години. Във вестник Стършел има повече и по-вярна информация за убийството на Кенеди отколкото в хартишките които са подхвърлили на Тръмпчо за "разсекретяване".
29
0
 
3
 
! Отговори
Почти истината преди 6 години
"да задържи някои от тях "далече от очите на публиката" от съображения за националната сигурност"...
28
2
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Деца,деца всичко знаете.Къде бяхте преди 50 години за им обясните.Ех волна интернет младеж,прав е 29 ,вие просто не можете да осъзнаете с детския си мозък какви глупости говорите.А го разсекретяват сега защото минаха повече от 50 години.Интересувайте се бе ,,професори" но не обяснявайтРеалният живот и интернет са две различни неща.
27
3
 
2
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
вижте кво - една голяма част от вас говорят без да знаят грам за кво става на въпрос .... ей така си плямпат наизуст където чули недочули нещо от някъде и айде ...... не може така ! трябват факти , доказатеслтва и тн ...... у БГ обичаме най-много д аси говорим глупости и измишлиотини наизуст ......
26
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
АБЕ щом е тръгнал сега да ги разскеретява значи има нещо ..... въпросът е че хората които се интересуват от тази тема повечето знаят за кво става въпрос ... аз лично съм чел един тон материали по темата и книги и определено се налага мнението че ЦРУ седи в основата на убийството ...... сега дали има други участници - вероятно да ...но ЦРУ със сигурност играя основна роля .....
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмпчо не е особено умен. Тия работи се правят към края на мандата, за ПР, щот овцете нямат дълга памет, ще забравят. Трябваше 2 месеца преди следващите избори да ги разсекрети, че по-лесно да гласуват пак за него - по тертипа на бг политиците...
24
3
 
15
 
! Отговори
да преди 6 години
Кенеди е убит от еврейските банкери в САЩ. Вижте му последните думи към нацията. Той там говори против банкерите евреи които управляват САЩ. За Федералния резерв и за печатането на пари. Това Тръмп може ли го? Много ясно, че не. Така че Тръмп не може да си мръдне пръста без разрешението на онези които му позволиха да стане Богат!
23
1
 
6
 
! Отговори
CIA преди 6 години
ТИ СЕРИОЗНО ЛИ ?!?! как жена му ше убие Кенеди ..... я стига глупости ! историята с братя Кенеди е класическа конспирация на тайните служби на САЩ ...... БЕЗ тяхно знаение такова нещо не може да се случи .... ДЖАК РУБИ е имал връзки с мафията а ЦРУ също ... доказано е и че шефа на ЦРУ БУШ- старши е бил в ДАЛАС тогава ... какво ли е правил там по онова време се пита .......
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Американските разузнавателни служби обаче, позовавайки се на същия закон, го призовавали да задържи някои от тях "далече от очите на публиката" от съображения за националната сигурност."Че от какво се притесняват службите, нали ЦРУ... пардон, комунист е убил Кенеди?
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рано или късно и в сащ щедойде времето на гласности перестройка. Но силите настатуквото ще се съпротивляватдо последно.
20
3
 
16
 
! Отговори
666 преди 6 години
Чудя се как досега американците не са обвинили Путин в убийството на Кенеди.
19
3
 
10
 
! Отговори
CIA преди 6 години
няма зелени човечета ,няма евреи , няма ФЕД ..... балансът на силите е в основата на убийството на Кенеди ( тоест сприятеляването му с Хрушчов ) + разбира се опитите му да закрие ЦРУ ..... и мафията СЪЩО е била в играта по онова време ! публична тайна в САЩ е ЦРУ има връзки с мафията ....60-те години .....това лежи в основата на убиийството на братя Кенеди .... междудругото дъртият БУШ е засечен в ДАЛАС по време на убийството на Кенеди ....тогава работи за ЦРУ ....
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викаш не го убиха, щото искаше да разруши баланса на силите, ами го убиха заради зелените човечета. Чакай да поазная, ти си от видните антикомунисти, радетели на светлия капитализъм нали?
17
0
 
3
 
! Отговори
CIA преди 6 години
" I will splinter the CIA into a thousand of pieces and scatter it to the winds " - John F.Kennedy . още доказатеслтва ?!?!?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А "не" кацането на луната кога ?
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде всички да престанат с ФЕД.ЦРУ заради един единствен инцидент РОЗУЕЛ - НЮ МЕКСИКО. Кенеди беше готов да каже нещо на целия свят.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг смешки 2Мисли и ти де, защо ЦРУ да го убива? Мотив?Не може ли едните да са го поръчали, а другите да са организирали и свършили работата?Едните (ФЕД) имат мотив, другите (ЦРУ) могат да изпълнят поставената задача.Прав си,че без знанието на тайните служби няма как да стане, но се замисли, че каквото и да ти говорят иде реч за пари. А там е ставало дума за много пари. ФЕД са частни банки, които печатат долара и го дават на правителството срещу лихва.
13
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Роза Черами, ***, която е имала връзка с Джак Руби, два дни преди убийството на Кенеди, в надрусано състояние разказвала, че знае за атентат срещу президента. Малко след това я блъска кола. В моргата съдебните лекари описват рана в главата й, която, според тях, би могла да е от куршум.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това може да е доста опасно, като се има в предвид какво се е случило с всички замесени по някакъв начин с това убийство.20минути преди убийството на Кенеди актрисата Карън Къпцинет звъни в информационната агенция Associated Press и съобгщава, че пияният й любовник, сътрудник на ЦРУ й е казал, че президентът ще бъде убит точно в този ден. Разбира се, никой не повярвал на жената. След няколко дена Карън е намерена в дома й със счупен врат.Полицейски протокол - паднала във ваната?!