Рахой в Twitter: Законът ще бъде възстановен в Каталуния!

Хиляди хора празнуват пред каталунския парламент
27 окт 2017 17:45, Анисия Иванова
22
Рахой в Twitter: Законът ще бъде възстановен в Каталуния!
Снимка: БТА

Испанският министър-председател Мариано Рахой призова днес за спокойствие, след като парламентът на Каталуния обяви независимост на автономната област от Испания, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Призовавам всички испанци за спокойствие. Върховенството на закона ще възстанови законността в Каталуния", написа Рахой в Туитър минути след спорното гласуване в каталунския парламент, което вероятно ще бъде обявено за незаконно от централните власти.

А в Каталуния хиляди хора, събрали се пред парламента, за да подкрепят стремежа на автономната област за отцепване от Испания, започнаха да се радват и танцуват, след като регионалното законодателно събрание гласува резолюция за обявяване на независимост, предаде Асошиейтед прес.

Множеството наблюдаваше процеса на гласуването и броенето на живо на големи екрани.

Каталунският премиер Карлес Пучдемон и вицепремиерът Ориол Жункерас се поздравиха, като се прегърнаха и ръкуваха след гласуването. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Владимирович да се намеси, защото Рахой потъпква демокрацията.
1
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пuчugeмoн съвсем скоро ще прегръща старите пандизчии в затвора и ще им ръкува израстъците. В много редки вайна нагази този *** и здраво ще яде дървото. Гази ги, бай Рахой!