Случи се! Независимостта – в каталунския парламент

В Мадрид пък умуват да отнемат ли властта на Барселона
Обновена: 27 окт 2017 15:28 | 27 окт 2017 15:27,
94
Случи се! Независимостта – в каталунския парламент
Снимка: архив, Bulphoto

Каталунските сепаратисти внесоха днес в регионалния парламент предложение за обявяване на независимост от Испания и за провъзгласяване на каталунска република, съобщи в. "Вангуардия", но допълни, че не е ясно дали текстът ще бъде гласуван, предаде Ройтерс.

Предложението бе внесено от членове на регионалния парламент от партиите "Заедно за Да" и "Кандидатура за народно единство", които имат мнозинство, съобщава BTV.

Няколко хиляди протестиращи се събраха до сградата на парламента в Барселона преди началото на заседанието, на което може да бъде обявена официално независимост, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяват каталунски знамена и скандират "независимост" и "свобода" с надеждата да чуят до края на деня обявяване на независимост.

В същото време в Мадрид заседава испанският Сенат, който ще реши дали да одобри намерението на правителството да отнеме правомощията на регионалните власти на Каталуния и да спре стремежа на тази област към независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
6
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
За Каталуния не може за Крим не може за кюрдите не може обаче за Косово може.Ай у лево *** Сърбите ще си върнат косово и ще засилят един камион с експлозиви към Бондстиил както засилиха камион навремето в Ливан попиляха ги тогава!
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 61Нямам предвид свинеферма, кравеферма и прочие ферми! Просто НИКОЙ няма да позволи изграждането на някакви бази! Няма противопоставяне - на Каталуня не й трябват бази, войни и други подобни! На тях им трябва спокойствие, икономически ръст и още по-висок стандарт! Иначе техните данъци ще отидат в по-слабо развити райони, каквито в Испания има доста.
76
3
 
4
 
! Отговори
Пут Ин преди 6 години
Наздаровя товарищи. Пия за това
75
7
 
6
 
! Отговори
Механика преди 6 години
Пак ,ще го напиша,няма такова нещо като езависимост на каталуния,вие журналистите сте най безочливите лъжци,къде видяхте тази незвисимост,самия президент на областа каза ,че той самият незнае кога може би ще се случи това ,дори се отказа от предсрочните избори,а виекъде видяхте независимос незнам,безпардони маниполатори,и нищо повече ,това е Българската журналистика.Аде да видим сега пак ли няма дами пусните коментарът
74
1
 
12
 
! Отговори
Г преди 6 години
*** се разспада.
73
1
 
0
 
! Отговори
Бург преди 6 години
До 64 анонимен:Готово, само дето си сбъркал мястото на столицата. Дай с около още 50 градуса на изток, после с 20 на юг и ще е ОК.
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"скандират "независимост" и "свобода"..."Така ли викат вече на парите?
71
1
 
6
 
! Отговори
до 75 преди 6 години
Икономическа изолация е започнала, а въпроса е че само това дали може да свърши работа.И както казваш ти намеренията на каталунското правителство да компенсират тази изолация с нови възможности .Така че това си е бъдещи стратегии на плановете за независимост.Специално Русия и Китай няма да се възползват, по много причини но така е има други които ще компенсират това.Но това са стратегии на каталуния за безвоенно решение ,с сигурност има и военни стратегии.Така че започва надиграването.
70
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Индия /само Китай донякъде/ ,Бразилия,едни сили не ти е работа,особено тънещите в мизерия Бразилия и особено Индия,а па и *** е една развита....не ти е работа
69
4
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
До #62. Икономическа изолация не може да има,защото Русия веднага ще изгради икономическо сътрудничество,Китай,Индия, Бразилия и други държави.
68
5
 
1
 
! Отговори
от 71 преди 6 години
В всички случаи е ясно че и мадрид и каталуния работят и по двата варианта, а за изолацията стана ясно отще от факта че най големите компании се пререгистрираха в испания, или около 40 % от капитала на каталунка област.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както пееха ABBA: "Money, Money, Money"
66
5
 
6
 
! Отговори
mdaa преди 6 години
Тук прозирам дългата ръка на чичо Сам - империята на злото, която всячески влияе, за да поддържа раздора в Европа. Но който нож вади, от нож умира.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 66 именно това са сметките които си правят Испания, ползите и негативите от изолацията, ако прогнозите са им че няма смисъл от изолация,както ти казваш то изпълнението на прословутия член остава единствения начин.Ако стане с бързо каталуния няма да загуби сегашната си независимост, обаче ако стане бавно Испания няма да рискува да им остави толкова много права каквито имат в момента.
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 64 Точно там българите са тотално мнозинство!
63
0
 
12
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Пучдемон няма друг изход освен да обяви независимост,иначе с двата крака е в затвора за държавна измяна...
62
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" свидетели сме на раждането на нова държава в сърцето на Европа" така възкликна някога при отцепването на Косово Соломон Паси.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!!! Победа, победа!!!
60
2
 
15
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Изолация от евросъюза но веднага ще се хвърлят други акули извън Европа да търгуват с нея и кой е губещ ?
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Одобрено e предложение (70 гласа "за", 10 "против" и 2 "празни"), с което се приканва правителството да инициира учредителен процес за обявяване на републиката. Депутатите от народната партия, социалистите и партията гражданите не участват в гласуването." Ся, някой разбра ли какво става? Да одобриш предложение, с което да приканиш все едно ли е като да обявиш независимост?