Тръмп: Пристрастяването към опиоиди - епидемия в САЩ

Братът на американския президент е починал от алкохолизъм
27 окт 2017 11:39, Елка Василева
27
Тръмп: Пристрастяването към опиоиди - епидемия в САЩ
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща да преодолее пристрастяването към опиоиди в Америка и обяви кризата с тях за извънредна ситуация, заплашваща общественото здраве, предаде Асошиейтед прес.

Решението на Тръмп ще бъде в сила в продължение на 90 дни и може да бъде подновено. Той ще позволи на правителството да пренасочи ресурси, включително към подобряване на достъпа до медицински услуги в селските райони. Но то няма да осигури нови средства за борба с проблем, който отнема живота на десетки хиляди американци годишно, отбелязва АП.

"Като американци не можем да позволим това да продължава", заяви Тръмп в реч в Белия дом.

Той подчерта, че епидемията от пристрастяване към опиоиди не е пощадила нито една част от американското общество и е обхванала градове и села, богати и бедни, старци и новородени.

Представители на правителството обещаха на дебатите за бюджета в края на годината да приканят Конгреса да осигури нови средства за фонда за борба с извънредни ситуации, заплашващи общественото здраве. В момента фондът съдържа нищожните 57 000 долара.

Някои обаче заявиха, че думите не са достатъчни. Водачката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси нарече изявлението на Тръмп "думи без парично покритие", отбелязва АП.

Братът на Тръмп е починал от алкохолизъм, така че не може да се спори, че той разбира ужасите на пристрастяването, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Вчерашната реч на президента обаче показа неразбиране какво е нужно за борбата с този проблем и как собствените му политически решения пречат на възстановяването на милиони американци. Той не осигури нови средства за борба с проблема, опитва се да ограничи здравеопазването на бедните американци и тези от средната класа и не предложи реални решения за проблема, отнемащ живота на 50 000 американци годишно.

Говорейки за брат си, Тръмп заяви, че се надява масирана информационна кампания да помогне на хората да не започват да приемат вещества, водещи до пристрастяване, отбелязва АП.

Освен това той подчерта, че работи по предотвратяване на контрабандния внос на наркотици в страната и съобщи, че правителството му работи по премахване на законови пречки пред борбата с пристрастяването към опиоиди.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
сащ Са СМЕТИЩЕТО на земята за човешките души.
22
1
 
0
 
! Отговори
Уйо преди 6 години
Днес бг е Рубладжийска дупкаПлюе САЩ и хвали Русия в повечето от статиите САЩ наркомани!Русия изстреля 4 ракети .Европа се разпада .Турция е супер .Има и *** дето пишат стихотворения за Русия СРАМ!!!!!!!!!!!!!!
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАРКОМАНСКА АМЕРИКА Е ОПАСНА ЗА СВЕТА.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Северна Корея няма наркомани. Тръмп трябва да отиде на обмяна на опит в Северна Корея до края на мандата.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите им дават наркотични лекарства на фармацевтичните гиганти, зарибяват ги. Лекарствата са много скъпи и минават на евтин американо-мексикански хероин. За по-евтино.
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ има ли селяни? Има ли бедни? Тръмп е луд.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Опиоид"е термин ,който се отнася до синтетичните и полусинтетичните обезболяващи . "Опиати" са природните наркотици като морфин,кодеин ,които се извличат от опиума .
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо? При пазарната икономика е важно да има потребление и поток на парични маси.
15
0
 
12
 
! Отговори
Дсе преди 6 години
Наскоро по ВВС имаше филм за едно градче в САЩ с най-много хероинови наркомани на глава от населението. Почти всички бяха започнали с легални лекарства по лекарско предписание. В последствие им спират лекарствата и те се ориентират към хероина.
14
2
 
1
 
! Отговори
В Скандинавия... преди 6 години
...някои субстанции са легални, а клиниките за лекуване на пристрастени - безплатни. Най-малкото е да не се криминализира притежанието за лична употреба, иначе наркоманите се крият, не търсят помощ и, логично, умират.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опиоиди???Ало ,излагате се!
12
3
 
7
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Половината са Ксанакс, а половината имат гън. Тях като ги удари кризата скоро, няма да се справят с нея като нас през 90-те, а направо ще се изпозастрелят
11
1
 
2
 
! Отговори
dodo преди 6 години
Posled USA pisyk bremenen myj Az mislex che samo otkacheni filmi pravqt te i zakon vadqt.
10
1
 
2
 
! Отговори
a zabravix преди 6 години
Poslednata novost ot USA bremenen myj bremenni xora i jena s buba zabremenitelka.
9
1
 
3
 
! Отговори
Dodo преди 6 години
Mi tq taq borba vyrvi ot 200 godini.Rezultat nikakyv ta sega li,
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
E KAK DA SE BORIM NE VIJDAM SLED KATO V AFGANISTAN BIQT REKORDA VSQKA GODINA S MAKOVATA REKOLTA A USA SA PRUSNALI ZA 16 GODINI DA SI GO PAZQT NI PO MALKO NI POVECHE OT EDIN TRILION I 250 MILQRDA DOLARA FAKT.
7
2
 
22
 
! Отговори
Питане преди 6 години
Ама как ще се бори ефективно като производството на опиум в Афганистан се е увеличило десет пъти откакто "демократизаторите" са там? Освен това как хората в САЩ да понасят безработицата, здравеопазването, вечните кредити, стреса, стрелбите по улиците и училищата ако не надрусани?
6
0
 
18
 
! Отговори
Кон Дьо преди 6 години
Чудо на чудесата- името Е л к а е цензурирано!Болни мозъци!
5
1
 
24
 
! Отговори
Кон Дьо преди 6 години
***, каква е тая дума "опиоиди", от къде я измисли!?Да нямаш предвид "опиати"!?Каква оценка имаш по български език и литература в дипломата, ако не е тайна!?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KAK PYK VSICHKO XUBAVO IDVA VSE OT USA NARKOTICI PROSTITUCQ ALKOXOLIZYM UBIISTVA KRAJBI VSE GOTINI NESCHTA