24 г. затвор за италианец, заразил 30 жени със СПИН

Прокурорът по делото искаше доживотна присъда за мъжа
28 окт 2017 16:30, Боряна Павлова
22
24 г. затвор за италианец, заразил 30 жени със СПИН
Снимка: архив Reuters

Италиански серопозитивен мъж бе осъден на 24 години затвор, защото заразил със СПИН 30 жени за по-малко от 10 години, предаде Франс прес.

Прокурорът по делото искаше доживотна присъда срещу Валентино Талуто. Съдът обяви присъдата си след 12 часа дебати. При прочитането й някои от жертвите, присъстващи в съдебната зала, се разплакаха.

Талуто, счетоводител по професия, съблазнил десетки жени в социалните мрежи и сайтове за срещи. От момента, в който той научил, че е серопозитивен през 2006 г., до ареста му през 2015 г., той имал връзка с 53 жени. От тях 30 се оказали заразени с вируса на СПИН, а 23 - не. Заразени били и партньори на три от жените, както и бебето на четвърта от тях.

Делото започна на 2 март в съдебна зала в затвора Ребибия в Рим. По време на съдебните заседания свидетелките разказаха как са били съблазнени с ресторанти, цветя и любовни изявления от Талуто. Когато се стигнело до секс той казвал, че е алергичен към презервативите и че си е правил тест за СПИН и не е серопозитивен. Когато жените откривали, че са серопозитивни, той им казвал, че няма нищо общо с това. С някои от завоеванията си той живеел месеци наред. Понякога поддържал връзка с шест жени по едно и също време. Най-младата жена била на 14 години, а най-възрастната на близо 40 години. Някои били студентки, а други омъжени домакини.

В съда прокурорът по делото обвини Талуто, че винаги е отхвърлял вината си и не се е разкаял за извършеното. Защитата му обаче го обрисува като човек, който е имал тежко детство, не е познавал баща си, а майка му, която била наркоманка и серопозитивна, починала, когато той бил на 4 години. Всичко това белязало Талуто, каза адвокатът му и пледира, че той не е заразил жените нарочно.

Самият Талуто каза в съда, че не е имал случайни безразборни връзки и е допускал жените до личния си живот и до семейството си и приятелите си, което показвало, че не е имал намерение да "сее СПИН". Една от жените разказа в съда, че той веднага й признал, че е серопозитивен и сподели, че иска да се омъжи за него, защото той не бил чудовище, както всички го описвали.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали самата болест обвзела човека не го кара да се *** за да я разпространява ?
Знам за паразити които карат преносителя да прави неща които са нелогични за да се разпространи....
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи проваляш 30 живота и кой знае още колко, и за накзание те гледат и хранят на корем до края на живота ти?

В едно цивилизовано общество тоя щеше да бъде убит публично, от тълпа, с камъни, и пред камерите на медиите. За пример на подобни психопати. Защото нищо не би могло да поправи щетите от действията му. Може единствено да бъде използан за назидание, с цел предотвратяването на подобни случаи.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО!!! ЩОМ ИМАШ СМЪРТОНОСНА БОЛЕСТ АМИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО СПОДЕЛИШ С ТОЗИ С КОЙТО ИСКАШ ДА СИ ЛЕГНЕШ ИНАЧЕ СИ Е ЧИСТО ПРЕДУМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ :D БРАВО И ТРЯБВАШЕ ДА СА 30 ГОДИНИ ЗА ВСЯКА ПО 1 ГОДИНА МНОГО МАЛКО СА МУ ДАЛИ!

И НАХАЛЕН!!! ПРЕСПАЛ С ПОЛОВИНАТА БЛОК :D
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черен бял няма значение.Как е възможно 30 жени да считат,че им е правил добро когато ги е заразявал със смъртоносна болест.Сигурно някакъв култ или секта нямам друго обяснение.
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К`во ревете - леките жени го отнесоха. Тех Господ ги е наказал чрез този.

Не мое си *** и да щракаш с пръсти - идва Видовден.

А мъжете, дето се заразили от жените - те са си виновни, че одят по леки жени. И оная 14 годишната сама си е виновна - вместо да гледа детски фимчета се задиря с чичковци.

Единствено щях да приема че тоя е виновен, ако ги изнасилваше. Ама те доброволно всички по редичката са минали. Даже и сега има желаещи.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затова на много места по света хората вече не се интересуват от секс, майната им на жените всеки сам за себе си и това е
11
1
 
15
 
! Отговори
Внимавайте преди 1 година
Майка ми беше акушерка и дойде да ражда серопозитивна. Заразила се е преди две години и оттогава нарочно е заразила 16 мъже. Казала, че нея са я заразили и тя ще заразява, докато може. Дори за детето й не й жал, какво остава за партньорите й...Да не ви казвам, какъв страх изпитваха всички от майката и детето. Хора, опичайте си акъла, защото животът всекиму е скъп и видиш ли, че умираш, всеки ти е виновен, не те интересува кого заразяваш
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майка му е била наркоманка и е носела вируса. Явно това е довело до омраза към всички жени и желание за отмъщение. Четох статията в BBC нарочно не слагал презерватив лъжел, че е алергичен. И не е от тъмните бял със светли очи. За мен това е един истински гаден човек...
9
1
 
20
 
! Отговори
МакКонар преди 1 година
Просто хората не са наясно колко сериозен е проблемът с ХИВ в африканските страни. Нещата са извън котрол и са много плашещи. Особено като се има предвид периода през който тест не може да хване заболяването. Честно казано и мис Конго да ми дойде на крака с листа от лабораторията, пак не бих се прежалил. А в никакъв случай не съм расист, просто животът ми е скъп.
8
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тос да го съдят като сериен убиец,отмъщавал си е дето са го заразили него,но да го лепнеш на 14 годишна още неразбрала живота си е кощунство
7
14
 
19
 
! Отговори
до nastica преди 1 година
много си прав, нашите жени са боклуци, само мислят с кой да се избръмчат
6
6
 
40
 
! Отговори
nastica преди 1 година
Затова не искам черни в България. Един такъв като удари няколко шавливки отиде цялата държава по дяволите.
5
15
 
9
 
! Отговори
Бож. преди 1 година
Италианецът е потомък на онези антифашисти и камораджии,които искаха да наложат в Италия най-дивия сталински комунизъм.
4
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До Анонимен

Теб като те огрява рядко, не значи че и при другите е така. Италианчето е положило усилие и му е минал номера. Доста пъти :) Жалко, че е било със зла умисъл и най-голямото му постижение е да съсипе десетки животи.
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или тоя е като Ален Делон или там е огромен разврат! Те затова арабите и *** искат да живеят в Европата!
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ги заразявал със спин те го обичали защото бил добър човек и имал тежко детство.Тва само сектант и/или тотален психар може да го разбере.Да не са от тия "цветните" хиталянци?И кво ? Обичайки го всички ковpи му родиха по едно дете болно от спин и заедно даряват редовно кръв?Класика,класика.Каква драма за да умрат от спин след 10-15 години.
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето в нета имаше едно видео как пребиха с тротоарни плочки една серопозитивна украинка, която се развихрила групарската на някакъв рожден ден... Изобщо не е могла да стигне до съда...