Каталуния минава под контрола на испанския вицепремиер

Сорая Саенас де Сантамария ще поеме контрол над областта
28 окт 2017 12:21,
88
Каталуния минава под контрола на испанския вицепремиер
Снимка: архив Reuters

Испанското правителство суспендира автономията на Каталуня и пое контрола върху правителството й, предаде BBC.

Мерките са оповестени в официално съобщение, в което се посочва, че контролът над областта и службите в нея преминават към испанския вицепремиер Сорая Саенас де Сантамария, информира "Фокус".

Още по темата


По-рано бяха отстранени от длъжност началниците на регионалната полиция. В петък каталунският парламент подкрепи обявяването на независимост, в отговор на което премиерът на страната Мариано Рахой обяви, че ще разпусне регионалния парламент, ще свали от длъжност каталунския лидер и ще свика предсрочни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом имат примиери,заместници,президент на правителсво,парламенти и от двете страни за какви ядра на републиканци и монархисти става въпрос,както се опитват да го представят,монархията не е в държавното управление и е представителна-не класически конституционална,едно семейство в управлението и няколко с титли останали от предни времена,нелегализирани с управляващи функции,останали по разбирателство в процеса на борбите м/у капитала и пролетариата,Франко ги елиминирал и провел пръв социалреформи.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам скоро няма да им дойде акъла на каталунците. Дано от Мадрид им вкарват малко ред и законност в *** тикви. Обявяват си независимостта против не само конституцията, но и всички международни закони и после реват за "правата на човека". Е няма как.
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Катауния бяха номер 1 по наркопроизводство в Европа както Косово досега всички щяха да са обявили Каталуния за независима държава, Мадрид щеше да бъде бомбардиран от НАТО и Рахой щеше да е в Хага. Но както знаете само сърбите са лошите.
26
6
 
8
 
! Отговори
MarX Factor преди 6 години
Българският народ се оказа негоден за условията на буржоазно-капиталистическа диващина. Време е за народно демократична диктатура на пролетариата,Народен съд и обявяване на България за президентска република от социалистически тип, както и връщане на смъртното наказание в Социалистическа Народна Република България.Излизане от НАТО и ЕС и премахване на краварските империалистическая бази. Възстановяване на политическото и икономическото сътрудничество с РусияНе е толкова трудно да живее нормално
25
5
 
11
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До АнонименСТИГА СИ ФИЛОСОФСВАЛ НА ПРАЗНО БЕ ! ТАЙНАТА СА СВОБОДАТА Е В СМЕЛОСТТА ,НО НЕ В БЕЗУМИЕТО ! В МОМЕНТА КАТАЛУНЦИТЕ ВЪРШАТ БЕЗУМИЕ ,ПРАВЯТ НЕЩА КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ,ЗА КОИТО ДОРИ КАТАЛУНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА СЕ ПОДПИСАЛИ ПРИ СЪСТАВЯНЕТО НА ИСПАНСКАТА КОНСТИТУЦИЯ !
24
3
 
13
 
! Отговори
Тольо преди 6 години
А за Каталуния за каква свобода става дума,какви сравнения се правят с Косово.В Косово ги избиваха,маргинираха от всички държавни и обществени институции.В Каталуния е точно обратното испанците са маргинирани.Единствената пречина да искат да се отделят е политическата амбиция на техните политици,много от тях са разследвани за корупция за милиарди.От 15 -20 години се насажда изкуствено идеята за Каталунска република и се пълнят главите с измислена история.Нещо като Македония и сърбите .
23
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКВО СТАВА С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЦЕННОСТИ? ПРАВОТО РЕФЕРЕНДУМИ,НА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ? КЪМ ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА СТАНЦИЯ ЛИ ОТПЛАВАХА ?
22
8
 
7
 
! Отговори
А па преди 6 години
Испанците им трябват 20 г да настигнат КАталунците
21
3
 
9
 
! Отговори
MarX Factor преди 6 години
На брюкселските уиуипути взе да им гори под чергата.Ми така е като се доверяват на краварите: "носителите на демокрацията" по света с привкус на тротил.Бомбеха православна Сърбия, избиха хиляди цивилни,видите ли "било демократично и хуманно".А Референдумът в Крим,където не загина нито един човек,бил "недемократичен".Ама не налагат санкции на Турция за незаконната окупация на Северен Кипър, нали! Въпрос на време е Русия,шестата икономическа сила и първа военна, да изхвърли краварите от Балканите
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** ТАЙНАТА НА ЩАСТИЕТО Е СВОБОДАТА А ТАЙНАТА НА СВОБОДАТА Е....... СМЕЛОСТТА ДА СИ ДАДЕШ СВОБОДА ,ДА СТАНЕШ СВОБОДЕН ЧОВЕК.
19
17
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До ейиииПУТИН ГОРКИЯТ ВСЕ ГО ПРЕЦАКВАТ ! ИЗХАРЧИ СУМА ПАРИ ЗА КАМПАНИЯТА НА ТРЪМП , А ТРЪМП КАТО СПЕЧЕЛИ ОБЪРНА ГРЪБ НА ПУТИН ! СЕГА Е СЪЩАТА РАБОТА И С КАТАЛУНИЯ ! ПУТИН НАПРАЗНА ДАДЕ МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ПУЧДЕМОН ! КАТАЛУНИЯ ОТ 100 Г. ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ИСПАНИЯ , А ПУТИН СИ ВЪОБРАЗЯВА ,ЧЕ КАТАЛУНИЯ АКО СЕ ОТДЕЛИ ОТ ИСПАНИЯ ЩЕ СТАНЕ ПИОНКА НА РУСИЯ ! ТАЗИ ПУТИНОВА ГРЕШКА Е ПОРАДИ АЛЧНОСТ ЗА ВЛАДЕЕНЕ НА ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ ! КАТАЛУНИЯ И ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ИСПАНИЯ НЯМА ДА СТАНЕ РУСКА ПИОНКА !
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФАКТ! Испански маран т.е. е.в.рейн ,един от малкото там .
17
1
 
14
 
! Отговори
ейиии преди 6 години
Правихте,струвахте,и пак пуснахте Путин по пързалката!Ей,страшни сте!:)
16
8
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯТАДа бегат къдет искат Испания е далеч зад Германия Франция и дори Италия.Разпадне ли се съюза ще свършат за няколко седмици!Единственият регион на Испания с добри показатели е Каталуния която ги и храни!
15
6
 
18
 
! Отговори
MarX Factor преди 6 години
Россия се очертава като най-стабилизиращия фактор в Европа. Авторитетът на Владимир Владимирович е неоспорим. Брюкселските зелки рИваха за Брекзит-а, сега за Каталуния. Българските либерасти едва ли знаят, че техния идол Шорош е персона нон грата в Унгария. Ингилизите се усетиха първи, разбирайки, че ЕС няма по-различно бъдеще от това, което му готви чичо Сам: проектът "Еврабия". В момента само Русия е носител на консервативните християнско-европейски ценности. Г.йропците да му мислят.
14
7
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До ФАКТ!АБЕ СТИГА СИ СЕ ИЗЛАГАЛ БЕ Т.ЪПАК ! ХОДЕЛИ В ИСПАНИЯ ДА БЕРАТ КРАСТАВИЦИ И НА ТОВА АКО МУ СЕ ВИКАЛО РАБОТА ?! АМИ ЩО НЕ БЕРАТ КРАСТАВИЦИ В БЪЛГАРИЯ ?! В БЪЛГАРИЯ НА ЛЕКАРИТЕ ПЛАЩАТ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ ,ТА НА КРАСТАВИЧАРИТЕ ЛИ ЩЕ ПЛАЩАТ ХУБАВИ ЗАПЛАТИ ! А ИСПАНИЯ Е МНОООГО ПО-ДОБРЕ ЩОМ НА КРАСТАВИЧАРИ ПЛАЩА ДОБРЕ ,ТА ЧАК ОТ БЪЛГАРИЯ ХОДЯТ ТАМ ДА БЕРАТ КРАСТАВИЦИ ! ВЕЧЕ ИМАМ СВЕДЕНИЯ ОТ ПОЗНАТИ ЖИВЕЕЩИ ТАМ ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ БЯГАТ ОТ КАТАЛУНИЯ И ОТИВАТ ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА ИСПАНИЯ
13
0
 
10
 
! Отговори
сигурно си прав преди 6 години
До ФАКТ!Не е зле да дойдат тук и да се научат как се правят пътища с българско качество!
12
3
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До СТОИЧКОВФранко е един ци.анин който не помогна на Хитлер във войната и се скри като мишка!А ако не беше Хитлер и помощта която му оказа интербригадистите щяха да го размажат.А бе испански ци.ани!
11
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До не знамХодят да берат краставици.Ти ако на тва работа му викаш!Толкова им е икономиката.Дадоха им да правят военнотранспортни Еърбъси.Немската армия до ден днешен се оплаква че са пълни с дефекти.Явно испанското качество куца зверски!
10
2
 
17
 
! Отговори
не знам преди 6 години
Каква е безработицата не знам!Знам само ,че нашите българи ходят там да работят!У нас испанци нещо не се забелязват!Независимо от "големите успехи" на боко и дружина!