Матис към Пхенян: Може да последва масиран отговор!

Той обаче уверява, че САЩ няма да прибегне до ядрено оръжие
28 окт 2017 09:17,
103
Матис към Пхенян: Може да последва масиран отговор!
Снимка: архив Reuters

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че заплахата от ядрена ракетна атака от страна на Северна Корея се засилва.

Още по темата

Той отправи това предупреждение в Сеул, където разговаря с южнокорейския си колега Сон Йо Му, предадоха световните агенции.

Матис обаче предупреди Пхенян, че неговите бързо напредващи програми за ядрено и балистично оръжие, няма да укрепят, а ще подкопаят неговата сигурност.

"Ако Северна Корея продължава по настоящия път на балистичните ракети и атомните бомби, това ще бъде контрапродуктивно и в действителност ще намали нейната сигурност", каза Матис, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея.

Той я предупреди да не допуска грешки и каза, че всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците на САЩ ще бъде разгромена и всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от САЩ с масиран военен отговор, който ще бъде едновременно ефикасен и съкрушителен.

Матис е на обиколка в Азия преди за там да отпътува американският президент Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е мекушави оранжевият клоун. Досега трябваше да им е метнал стотина томахавки и да ги е заличил.
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пак показване на мускули от световния полицай, интересуващ се само от собствените си интереси.
26
14
 
13
 
! Отговори
истината преди 6 години
руснаците са мизерници ,а американците благоденстват ! Затова никой не емигрира в русия ,всички отиват в САЩ
25
6
 
7
 
! Отговори
ДУМИ, ДУМИ преди 6 години
а нищо няма да последва, защото лудия ЪН е прав. САЩ не нападат страни, които могат да взривят ядрена бомба над САЩ
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лошия мир е по добър от най-добрата война. Колкото и да си го мерят страните в света при една война губещия ще прибегне до ядрено оръжие , а това е края на земята .
23
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Не само под водата... - американците имат явно превъзходство и над водата, във въздуха и на земята... - в останалите части незнам - може и Русия да има превъзходство...
22
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 20Ти въобще не знаеш какво говориш.1. Американците през ВСВ, почти нямат подводен флот и не работят в тази насока. Усилията им са насочени към борба с подводните лодки, които са силата на Германия.2. САЩ за три години война с Япония, успяха да превземат само няколко островчета в Тихия океан. Ако не бяха избягалите от Германия еврейски учени да им направят атомна бомба, Япония щеше да капитулира пред СССР, не пред САЩ.3.Подводният флот на Русия, днес е по-добър от този на САЩ.
21
9
 
9
 
! Отговори
Румен до 22 преди 6 години
А американците знаят че не могат да прихванат нито една ракета изстреляна срещу Корея, Япония или Гуам. Просто няма време. Иначе щяха да свалят двете ракети които прелетна над Япония и с право. Такава патова ситуация в шаха води до реми. Но е забавно да гледаш безсилието на една велика сила.
20
17
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Путин да си опича ума... - казвам ти дъще - сещай се снахо...
19
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безродните ни русофили толкова дълбоко са си наврели главите да не казвам къде на Путин, че са готови на черното бяло да кажат само за да е напук на САЩ. Слаби били не знам си кви били ... абе смешници...
18
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са най-силни под водата. Доказали са го през ВСВ. Изключително добри тактики и маневри. ПобеДили са Япония и Германия под водата. Русия не притежава капацитет там.
17
10
 
14
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Имали готовност да атакуват Америка ли?С какво?Те сега не могат дири да я одраскат, а тогава, преди 17 години, бяха кръгла НУЛА.Курск се е самопотопила със собственото си торпедо, което се взривява веднага след излизането от торпедната тръба.Ако я бяха нацелили с американско торпедо, щеше да се сцепи цялата и да измрат за 5 минути.
16
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жълтура знае, изстреля ли, или се опита да изстреля и една ракета, няма да разбере как ще бъде изпечен! Няма да го направи защото не му се умира. Американците са го обградили отдавна, наблюдават и са готови да се защитят. Дано се разберат, защото един ядрен конфликт ще разбие живота на всички. От СК нищо няма да остане, но замърсяването ще е ужасно! Кой го иска? Никой.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 13Каквото и да си говорите за Курск, Путин се панира и нямаше идея какво да прави. Нямаше техниката с която да я извадят нищо, че няколко други държави които имат тази техника предложиха помощ и Путин отказа. Путин остави моряците да умрат. Кратко и ясно.
14
1
 
17
 
! Отговори
До 13 и 14 преди 6 години
Какви фантазии само!! Технически проблем с ударено торпедо предизвиква тази катастрофа. При товаренето го удрят, което стартира система за производство на кислород, самозапалва се и избухва. Този курс на Курск е по времето още когато СССР е още в криза, екипажа се събира до последно, без подготовка. Руснаците, които уважавам, се опитаха да кажат, че имало удар с Амер.подводница. Не напразно платиха да я извадят за да са сигурни. Жалко за загиналите 92 моряка!! Руската небрежност е известна.
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринИ що говориш глупост сега :)
12
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убииците трьгват да палят света
11
12
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
10 ПЪТИ ПО-МАЛКАТА ОТ КУРСК АМЕРАКАНСКА АТОМНА ПОДВОДНИЦА ТОЛЕДО ИЗСТРЕЛВА ТОРПЕДО И ПОТАПЯ КУРСК ! СНИМКИТЕ ОТ КУРСК МНОГО ДОБРЕ ДОКАЗВАТ КАК ПРОБОЯ Е ОТ ВЪН НА ВЪТРЕ , ТОЕСТ ТОРЕДОТО Е ПРИЧИНА НА КУРСК ДА ПЛАМНЕ ПОЖАР И ДА ПОТЪНЕ ! В ЮТУБ ГЛЕДАЙТЕ КЛИПА - АТОМНАТА ПОДВОДНИЦА КУРСК В МЪТНИ ВОДИ !
10
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Курск е била на учение и не е имала правото да ги изстрелва а защо не пишеш какво е станало с двете американски подводници без дори да стреля курск всички самолети в района с ядрени ракети и кораби са били готови да атакуват неподготвената америка в отговор всички на учението са треперели защото не са знаели какво ще последва големите суми които са изплатени на русия и това че руснаците са мислещ народ спаси света от трета световна война така че вместо глупости трябва да им целуваш задните части
9
25
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
До До 1КОГАТО РУСИЯ ПОТОПИ АМЕРИКАНСКА АТОМНА ПОДВОДНИЦА КАКТО АМЕРИКАНЦИТЕ ПОТОПИХА РУСКА АТОМНА ПОДВОДНИЦА , АЗ ЩЕ СЕ ОБРЕЖА ОЩЕ ВЕДНЪЖ / ЩЕ СИ НАПРАВЯ СЮННЕТ !