Матис към Пхенян: Може да последва масиран отговор!

Той обаче уверява, че САЩ няма да прибегне до ядрено оръжие
28 окт 2017 09:17,
103
Матис към Пхенян: Може да последва масиран отговор!
Снимка: архив Reuters

Американският министър на отбраната Джеймс Матис заяви, че заплахата от ядрена ракетна атака от страна на Северна Корея се засилва.

Още по темата

Той отправи това предупреждение в Сеул, където разговаря с южнокорейския си колега Сон Йо Му, предадоха световните агенции.

Матис обаче предупреди Пхенян, че неговите бързо напредващи програми за ядрено и балистично оръжие, няма да укрепят, а ще подкопаят неговата сигурност.

"Ако Северна Корея продължава по настоящия път на балистичните ракети и атомните бомби, това ще бъде контрапродуктивно и в действителност ще намали нейната сигурност", каза Матис, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че САЩ никога няма да приемат една ядрена Северна Корея.

Той я предупреди да не допуска грешки и каза, че всяка атака срещу САЩ или срещу съюзниците на САЩ ще бъде разгромена и всяко използване на ядрено оръжие ще бъде посрещнато от САЩ с масиран военен отговор, който ще бъде едновременно ефикасен и съкрушителен.

Матис е на обиколка в Азия преди за там да отпътува американският президент Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Една държава в която всичките им заводи са в третияр свят и производството се осъществява от азиатци. Единственото им постижение е да печата еднообразна хартия отдавна загубила реална стойност и да гледа *** шоу програми плюскайки петоразрядна. Храна. Корпорация от фирми с огромна войска от наемници които дребните виетнамци и корейци вече ги отвяха един път...
7
4
 
15
 
! Отговори
До гурбетчията преди 6 години
Нали не мислиш, че ако Курск беше потопен от американците, в собствени води, на щатите щеше да се размине? Или най малко на техния флот в Баренцово море. Та такава атака се води нападение срещу суверенна държава, със всички произтичащи от това последици. А истината е че Курск се сблъска с американската подводница Мемфис. Която оцеля.
6
5
 
22
 
! Отговори
ей хора преди 6 години
Държавата терорист САЩ,има за министър на отбраната военно престъпник който в Ирак заповяда да се използва химическо оръжие срещу защитниците на град Фалуджа!какво искате от тази държава на убийци.
5
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4При положение, че Северна Корея от години плаши САЩ с "унищожение" и сега имат ядрено оръжие ... не знам какво повече искаш? САЩ нищо не искат просто Северна Корея се крепи на това да ги има като враг. Цялата им политическа и пропагандна система се крепи на това да мразят САЩ. Ако това го няма, няма да имат идея какво да правят.
4
21
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ С ТАЛИБАНИ НЕ МОГАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ ,АМА С АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ И РАКЕТИ МОГАТ ! ЖИВ ПРИМЕР РУСКАТА АТОМНА ПОДНОДНИЦА КУРСК , ПОТОПИХА Я БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО ! ЗАЩО КУРСК НЕ МОЖА ДА РЕАГИРА И ДА ИЗСТРЕЛЯ ЯДРЕНА РАКЕТА ?! НАЛИ РУСНАЦИТЕ СА ГОЛЕМИ БАБАИТИ ?! КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ВЕЛИЧИЕТО НА РУСКАТА МЕЧКА ?! ОФ , И АЗ ВСЕ НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ ЗАДАВАМ !
3
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво толкова им пречат севернокорейците? Не знам за 50-60 години или колкото са там, да са нападнали някоя държава?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 1Защо си мислиш, че искат да ги "побеждават"? Те нямат интерес от това. Те имат интерес близкия изток да е дистабилизиран. Не да "побеждават"... толкова сте наивни.
1
34
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ И НЕ СЕ СТРАХУВАТ ДОРИ И ОТ ЯДРЕНИ УДАРИ СРЕЩУ ТЯХ ! КУРСК БЕШЕ АТОМНА ПОДВОДНИЦА ,НО АМЕРИКАНЦИТЕ Я ПОТОПИХА БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО И БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВАТ ,ЧЕ КУРСК ЩЕ ИЗСТРЕЛЯ ЯДРЕНИ РАКЕТИ !