След независимостта: Трима ранени в Барселона

Привърженици на единството се сблъскали със сепаратисти
28 окт 2017 08:46,
36
След независимостта: Трима ранени в Барселона
Снимка: Reuters

Трима души бяха ранени снощи в Барселона, когато привърженици на единството на Испания се сблъскаха с празнуващи новообявената едностранно незввисимост на Каталуния на площад Сан Хауме.

Вчера депутатите в Каталуния подкрепиха с бойкотирано от левицата тайно гласуване отделянето на Каталуния от Испания и така обявиха едностранно независимост.

Още по темата

По-късно испанският премиер Мариано Рахой обяви, че разпуска правителството и парламента в провинцията и свиква избори на 21 декември. Уволнен ще бъде и шефът на местната полиция, както и представителите на Каталуния в чужбина, съобщи bTV.

Протестите за и против независимостта на Каталуния продължиха през цялата нощ.

Докато на площадите в Барселона някои празнуваха независимостта, в други части на града се организираха протести на привърженици на единна Испания.

Повече от 400 души се опитаха да стигнат до централното управление на полицията, но властите пресекли пътя на шествието.

Тогава протестиращите, сред които имало и ултраси, се насочили към сградата на радио Каталуния, където изпотрошили стъклата и блокирали входа.

Обиколките на протестиращите продължи през нощта. Те скандираха "да живее Испания", "улиците винаги ще бъдат наши" и "Каталуния е Испания".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обръщам внимание на *** на този сайт, които за щяло и нещяло трият коментари и всевъзможни с нищо невиновни думички. За сметка на това въобще не трият коментари явно призоваващи към насилие и крайно националистически проява като коментар 9 на ***. Там открито се призовава за пълна асимилация или изтребление на малцинствата. Вместо веднага да го изтриете, коментара трупа плюсове.Демокрацията скъпи журналисти от този сайт, въобще не е това което вие си мислите, че е!
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
13 Няма такова нещо пак нищо не си разбрал
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тежък сокол, ти да четеш умееш ли? Написано е:"Вчера депутатите в Каталуния подкрепиха с бойкотирано от левицата тайно гласуване отделянето на Каталуния от Испания"Така, че АНТИКАПИТАЛИСТИТЕ, са бойкотирали отцепването.Обаче за такива трудно мислещи като теб, комунистите са виновни и разбира се Путин:)
9
0
 
13
 
! Отговори
Точно там преди 6 години
Навсякъде където нещата се разбъркат страдат обикновените хора и печели военната индустрия-Украйна,Сирия,Ирак,Северноафриканските държави....Сега Испания,утре може да сме ние.Не случайно англичаните се измъкват по терлички от казана,който може да ги накара да духат супата!
8
9
 
7
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Пучдемоновата партия има мнозинство в парламентна на Каталуния благодарение на АНТИКАПИТАЛИСТИЧЕСКАТА партия нещо като нашата АТАКА . За това на вчерашното гласуване от 130 депутата 70 бяха за . Сиреч тези които искат отделянето поне в парламента и насъскват народа са си комунистчета . Позната до болка история . И разбира се дългата ръка на Москва
7
12
 
13
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
КОЛКО МАЛКО ВНУШЕНИЕ И МАСОВА ХИПНОЗА Й ТРЯБВАТ НА ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ГРУПА ЗА ДА ИСКА ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ДЪРЖАВАТА ! ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ТАЗИ ЕТНИЧЕСКА ГРУПА НЕ СЕ ЧУВСТВА ЧАСТ ОТ ДЪРЖАВАТА И МНОЗИНСТВОТО ! ТА МИСЪЛТА МИ Е ИЛИ ПЪЛНА АСИМИЛАЦИЯ НА ТАКИВА ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИ ИЛИ УНИЩОЖЕНИЕ ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ПОДОБНИ СЛУЧАИ ! НАВСЯКЪДЕ ИМА РИСК ОТ ПОДОБНИ НЕЩА - В ТУРЦИЯ 1/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е КЮРДСКО , В БЪЛГАРИЯ 1/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е ТУРСКО И РОМСКО ! В РУСИЯ Е СЪЩАТА РАБОТА , ИМА ТУРЦИ ,ТАТАРИ ,КИРГИЗИ И ПР.!
6
2
 
5
 
! Отговори
Кон Дьо преди 6 години
Боряно моме, как може да бъде обявена" двустранна" независимост!?;)
5
3
 
9
 
! Отговори
Тежък Сокол преди 6 години
Ето как раздухват пожара медиите . Това е типичен пример за дезинформация
4
17
 
17
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Свобода за Каталуния!!! НЕ на тираничния Евросъюз!!!
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вова хареса това, всичко върви по план, да видим сега кой на кого ще налага санкции, нещо се бяха самозабравили еврогейчетата...
2
14
 
15
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
АБЕ ДА ВИ КАЖА ЧЕСТНО , ИСКА МИ СЕ КАТАЛУНИЯ ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ИСПАНИЯ ,НЕЗАВИСИМОСТТА Й ДА БЪДЕ ПРИЗНАТА ,НО КАТАЛУНИЯ ДА НЕ БЪДЕ ПРИЕМАНА В ЕС ПОНЕЖЕ ПОЛУЧАВА НЕЗАВИСИМОСТ ЧРЕЗ НЕЗАКОНЕН РЕФЕРЕНДУМ ! ЕС ДА НАЛОЖИ ЗАБРАНА ЗА ВНОС И ИЗНОСТ НА СТОКИ ОТ КАТАЛУНИЯ И ЗА КАТАЛУНИЯ ! ТОГАВА КАТАЛУНЦИТЕ ЩЕ СТАНАТ МИЗЕРНИЦИ КАТО РУСНАЦИТЕ И СЕВЕРНО КОРЕЙЦИТЕ ! ТОГАВА САМИТЕ КАТАЛУНЦИ ЩЕ НАПАДНАТ СОБСТВЕНИЯ СИ ПАРЛАМЕНТ И ЩЕ ПРЕБИЯТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ,КОИТО ГИ ПОДВЕДОХА ДА ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ !
1
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трима ранени и пребити трябваше да има още преди време -Пучдемон и солтащаците му - оня дебелия и оня дето е в затвора. Отпадъци долни, настройват хората по улиците , а те вкъщи с милиони ? в Андорра