Силни ветрове отнеха живота на петима души в Европа

Лошото време създаде затруднения в Чехия, Полша, Германия и Австрия
29 окт 2017 17:12, Красимир Ангелов
12
Силни ветрове отнеха живота на петима души в Европа
Снимка: БТА

Паднали дървета заради силните ветрове в Европа причиниха днес смъртта на двама души в Полша и двама в Чехия, предаде Ройтерс.

В Германия пък заради бурята 63-годишен мъж, който бил на къмпинг с брат си в град Зеещет, е загинал. Брат му е спасен от водите и е в болница, съобщи ДПА.

Бурята остави без ток хиляди чешки и полски домакинства.

Силните ветрове предизвикаха многобройни инциденти в Чехия. Само в Прага и Средночешката област са подадени десетки сигнали. Има информация за отнесени покриви и повалени дървета. В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на ураган, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/час.

По няколко жп маршрута в Чехия влаковете са спрени или се движат със закъснение, а паднало дърво е блокирало магистрала близо до Прага, съобщи сайтът на вестник "Млада фронта днес."

Зоологическата градина в чешката столица е затворена, но летището работи без проблеми, допълва вестник "Лидове новини".

В Полша бурните ветрове повредиха тръбопровод на терминал за втечнен газ на пристанище Швиноуйшче. Има малко изтичане, но няма големи щети, съобщи говорител на държавния оператор на газопровода Газ-систем.

В Западна Полша близо 200 000 души също са останали без ток, посочва Франс прес.

В Австрия организаторите на първото състезание от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в Зьолден бяха принудени тази сутрин да го отменят заради силни ветрове със скорост около 100 километра в час.

Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение в ранните часове на днешния ден, след като бурята Херварт причини хаос по улиците на германската столица, предаде ДПА.

Река Елба е преляла бреговете си в Хамбург, съобщи говорител на пожарната. Спасителни екипи спират движението по близките пътища, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие се радвайте, че такива бури и урагани като в САЩ няма при нас, че само един да мине и ще сложи край на клетата ни държавица.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Синоптиците са виновни!
6
2
 
0
 
! Отговори
Петко преди 6 години
До 5А какво се промени в от новината ? Докато си си написал(а) изречението, в света знаеш ли колко хора са умрели? От недохранване например ...? Лесно е да се пише с пълен тумбак, седейки на топло и да проявяваш загриженост. Новината е маловажна и не допринася с абсолютно нищо. Продължавай с адекватната загриженост и утре приверно занеси пакет боб в някой старчески дом... вместо да мислиш за моя живот ;)
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За човешки живот се отнася все пак, защо да не е важна, защото не е за твоя...
4
2
 
4
 
! Отговори
Петко номер 4 преди 6 години
Свистящите банове прецакват номерацията :)))Пък и тя една "важна" новина, хахаха :)))
3
1
 
4
 
! Отговори
Много здраве преди 6 години
Аз му казах на 2 :(((....Ето, сега пак аз съм 2, хахаххахаха, да видим колко :)))
2
1
 
4
 
! Отговори
Поздрави от Петко преди 6 години
До 2Не му пиши на 1, че банват :))) И аз бях 2...Продънена работа, хахаха :)))
1
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПич, такива бури в Русия няма. Няма и в България.Не знам защо толкова мразиш ЕС и се надяваш хората в него да страдат, ннека ти кажа, че и в Русия не сикат нещастни човечета, като теб.