Собчак за Сталин: Няма оправдание за престъпленията му

Кандидатката за Кремъл го определи като "кървав палач и престъпник"
Обновена: 29 окт 2017 18:26 | 29 окт 2017 18:24, Красимир Ангелов
406
Собчак за Сталин: Няма оправдание за престъпленията му
Снимка: Reuters

Руската телевизионна водеща Ксения Собчак, която каза, че ще се кандидатира за президент на Русия, обяви, че никой не е извършил с народа си такова престъпление като Йосиф Сталин и в това отношение няма никакво съмнение, предаде ТАСС.

Собчак изрази мнението си в Инстаграм ден преди отбелязвания в Русия Ден на памет за жертвите на политическите репресии.

Собчак определя Сталин като "кървав палач и престъпник", враг на "руския, украинския, белоруския, литовския, грузинския, всеки народ, населявал тази страна".

Сталин е унищожавал най-добрите, най-умните, най-смелите хора. "Това по същество е пълномащабен геноцид на руския народ", заявява Собчак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хрусчов е един слабоумен ***, който всячески се е мазнил на Сталин. Боготворял го е и същевременно е умирал от страх пред него. Хрусчов лично подписва и изпраща на Сталин най-дългите списъци с предложения за екзекуции. Два пъти Сталин ги отхвърля, на третия път със забележка - Уймись отсюда, дурак!Когато дурака идва на власт и знае, че ще го сравняват със Сталин, той е ужасен. Решението е ясно, за него лобират и стотици репресирани от Сталин партийни лапачи - Сталин е обявен за злодей.
232
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв народ му е бил руския на сталинчо бе боже господи какви мекотели плуват из расия
231
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА иначе Анжей Вайда независим историк ли е, или не, така и не разбрах? Или е само филмаджия направил обективен и безпристрастен отговарящ на историческата истина филм за "катинското клане" защото баща му е бил измежду жертвите на който всички трябва да вярвят?
230
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или както пише Чърчил в мемоарите си (цитирам по памет) - Ако СССР не бе установил контрол над половин Полша отдалечавайки със стотици километри Вермахта от границата си, Москва вероятно би паднала. Ако СССР не беше завзел значителна част от Финландия, то германските войски още в първите дни на войната биха се озовали на 20км. от Ленинград и той не би издържал. Без тези си действия СССР щеше да загуби войната.Това са фактите. Сталин е постъпил изключително грамотно с анексирането на част от Бал
229
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 29 септември 1938 година е съставено а на 30 септември съшата година е подписано Мюнхенското споразумение от премиера на Великобритания Чембърлейн, премиера на Франция Даладие, райхсканцлера на Германия Хитлер и премиера на Италия Мусолини. Споразумението уговаря предаването на Судетска област от Чехословакия на Германия.
228
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хрушчов организира разобличаването на Сталин, разкривайки ужасите на неговата диктатура пред света в доклад на закрито заседание на Двадесетия конгрес на КПСС през февруари 1956 г. Който иска да научи повече за зверствата на Сталин да прочете този доклад. Той не е писан нито от американците, нито от евреите нито от фашистите, а от КПСС.
227
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Анжей Вайда историк ли е? Оскар това някаква комисия от учени историци ли е?.Интересно такава мнителност от човек вярващ и научил българската история от един роман и две стихотворения. Значи на Иван Вазов вярваш, на А.Вайда-не!!!
226
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 22.9.39г. Вермахта и Червената армия с парад отбелязват резултата от пакта Рибентроп-М.лотов. По това време Сталин и Хитлер формално са съюзници, въпреки, че в Москва отлично знаят кой ще е следващия удар на германците. Политиката и тогава и днес е предимно демагогия.Това го знаят и Англия и Франция, които обявяват война на Германия заради Полша, но не и на СССР. Сещаш се надявам се защо? - Те вече отлично знаят, че СССР е техният съюзник.
225
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на бас, че след ВСВ, в мирно време, пиндосите са убили повече хора от Сталин.
224
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментирайте избитите стотици хиляди цивилни от САЩ с атомните бомби над Хирошима и Накасаки! Каква е била целта на САЩ да избият половин милион цивилни като в тези градове е имало само цивилно население и няма никакви военни обекти?
223
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментирайте съвместният парад на победата на 22.9.1939г.в Брест. Каква победа са празнували заедно вермахта и червената армия?
222
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"През 2007 година Анджей Вайда, чийто баща е сред жертвите на Катинското клане, реализира филма Катин. Творбата е номинирана за Оскар в категория чуждоезичен филм."А Анжей Вайда историк ли е? Оскар това някаква комисия от учени историци ли е?
221
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 244Полските историци не са на противоположно мнение, защото фактите са добре известни.Пактът Рибентроп-***, очертава сферите на влияние на Германия и СССР в Полша и Балтика. До последно се водят преговори между СССР, Англия, Франция и Полша за съвместни действия срещу Хитлер. Поляците отказват да допуснат съветски войски, британците не са готови да воюват.Хитлер напада Полша и за две седмици разгромява армията и. СССР вкарва войска до границите на влияние, без те да се бият с поляците.
220
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези които обвиняват Сорос че разпостранявал неверни слухове за Сталин да потърсяят в Гугала с ключовата дума : "ХХ конгрес на КПСС " XX конгрес на КПСС в Москва. На 25 февруари 1956 г. на закрито заседание Никита Хрушчов прочита секретен доклад, в който осъжда култа към Сталин и съобщава много от престъпленията на комунизма в периода 1930-1953, като възлага вината на Сталин.
219
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕГА ЗАРАДИ СТАЛИН ПОЛЯЦИТЕ СИ ИСКАТ ОТ УКРАЙНА ВОЛИНСКА И ЛВОВСКА ОБЛАСТ И ГАЛИЧИНА,А УНГАРЦИТЕ - ЗАКАРПАТИЕТО.И ХОРАТА ТАМ ИСКАТ ДА ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА САМООПРЕДЕЛЕНИЕ И ВРЪЩАНЕ НА ТЕРИТОРИИТЕ НА МАЙКАТА РОДИНА ПОЛША.УКРИТЕ ПИ`КАЯТ БЕНЗИН.
218
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, защо полското правителство, намиращо се в изгнание в Англия не е заявило, че не иска руснаците да освободят Полша. ;)...Просто е, но не е за прости хора. Защото никой не е тръгнал да освобождава Полша, най-малко руснаците. Затова не е заявило, че не иска.
217
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мразя русия и руснаци!
216
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Второ, СССР не напада Полша и не води война с полската армия. ...Полските историци и не само са на друго противоположно мнение.
215
8
 
3
 
! Отговори
Прос Селендур преди 6 години
Както и да го въртите и да го сучете руснаците с цената на милиони жертви освободиха Европа от Нациската кафява чума...но истината е една в Германия сега се живее по добре от Русия...факт...!!!
214
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Второ, СССР не напада Полша и не води война с полската армия. ...А съвместният парад на победата?