Белгийски адвокат пое защитата на интересите на Пучдемон

Защитникът Бекар е бил адвокат на хора от баската сепаратистка организация
Обновена: 30 окт 2017 21:48 | 30 окт 2017 21:40, Камелия Цветанова
44
Белгийски адвокат пое защитата на интересите на Пучдемон
Снимка: Reuters, архив

Белгийският адвокат Пол Бекар съобщи, че уволненият каталунски лидер Карлес Пучдемон се намира в Белгия и той е поел защитата на интересите му, предаде Ройтерс.

Още по темата

Бекар не потвърди дали работи по подаване на молба за убежище в Белгия от името на Пучдемон.

Бекар в миналото е бил адвокат на членове на баската сепаратистка организация ЕТА, съобщи в. "Вангуардия", позовавайки се на самия юрист, предаде ТАСС.

Бекар, който е специалист по правата на човека, е оказвал услуги на членове на ЕТА за получаване на международна защита в Белгия. Той уверява, че е "добре запознат с Испания".

"Възможно е Пучдемон да поиска убежище, но не мога да предскажа какъв ще е изходът от тази молба", уточни адвокатът. Той подчерта, че в Белгия решение по тези въпроси взема не правителството, а независим орган - генералният комисар по въпросите за предоставяне на убежище. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: адвокатбелгияПучдемон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Ако Белгия откаже политическо убежище на Пучиста-Демон, има една страна която със сигурност ще го приеме. Не е необходимо да я назоваваме, защото се досещате коя е тя. Там където ходят такива като Сноудън и такива които искат да скрият данъците си. Ако Пуч.Демон бъде приет от товарищ путин, те ще се видят очи в очи, а не както досега са контактували чрез посредници, такива като ген.Решетников. В раССия Пуч.Демон ще е защитен, но ще страда от ди.ария и де.пресия, като всеки несретник попаднал там
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропагандата и промиването на мозъците на сепаратистите в Каталуния е огромна и започва от детските години.Всички медии, телевизия, вестници, са в ръцете им, те надъхват омраза към Испания, миналото, културата, езика.Каталунски език няма, има каталунски диалект.Нещо напомня ли ви това, македонски, български, история.....Пропагандата е нещо велико, Хитлер, Гебелс, Сталин знаеха добре това
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Името на този плъх Пучдемон съдържа демон,И колко е далновидна Белгия да му дава убежище - самите Белгийци, Фламандци и говорещи немски от източна Белгия не се понасят и искат са се разведат.Самата Белгия е изкуствена страна без история съшита с бели конци и няма да трае дълго.Що се отнася до Каталуния, имат си автономия, в училищата детски градини, начални , средни, университети се преподава само на каталунски диалект, налагат се глоби ако табелите на магазините са на испански
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГражданинГосподин гражданин, стига с това Косово, там имаше ГЕНОЦИД. В Каталуния няма и помен от такова нещо. Само заклети русофили путинисти не искат и не могат да проумеят това и изтъкват Косово като аргумент в случая, което всъщност прави и Путин като си мисли че хората са абдали и ще се хванат на лъжите му за двоен стандарт.
36
6
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
За всичко са виновни бюрократите от Брюксел и самозабравилата се Америка. Защо допуснаха отцепването на Косово, изконна сръбска територия? Значи за косоварите - може, за каталунците и за тези от Крим - не! Или за всички - или за никого.
35
0
 
8
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Пучдемон направи голяма услуга на каталунците,показа колко му пука за тях.
34
0
 
8
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Поредният тип, който не мисли за последиците от действията си. Хубавото е, че ЕС демонстрира учудваща стабилност. На целия фон на Пучдемонската история еврото не мръдна.
33
6
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Това е евроатлантическата "демокрация" - бой на цивилни граждани само, защото са поискали да упражнят конституционното си право да гласуват.-Зависи за какво гласуват - защото може да гласуват да се избият богатите и бедняците да си разделят парите им и т.н.
32
6
 
9
 
! Отговори
scbg преди 6 години
До Одисей 1Не, точно Русия няма изгода от слаб ЕС, колкото едни други дето правят революции, майдани и т.н
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната мишка, която напълни главите на хората с глупости. Сега след като стана идиотщината с тази "независимост", ше си бие камшика и ще се маха. Също като Найджъл Фарадж, който си късаше ризата в Европарламента за Брикзит и накрая подаде оставка с думите "Аз си свърших работата, сега да му мислят англичаните, дето гласуваха за това". *** политици и *** хора - перфектната комбинация!
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-смешно е когато комунисти и чегеваристи правят опело на испанската демокрация и ронят сълзи за нея, че била умряла. Ще им се!
29
0
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 6 години
ами чуди се... еврика.
28
11
 
12
 
! Отговори
Одисей 1 преди 6 години
Няма да се учудя, ако Пучдемон се окаже агент на Русия. Това обяснява единството на европейските държави.
27
2
 
11
 
! Отговори
тоя не е за съд преди 6 години
Плаче за шамари!Един хубав бой,до като се посе..И е до там!Това заслужава!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно точно - съдят го за държавна измяна.
25
0
 
7
 
! Отговори
е преди 6 години
Тоя мяза като да е от Битълсите...
24
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бега у Москва , там му се радват .
23
31
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Това е евроатлантическата "демокрация" - бой на цивилни граждани само, защото са поискали да упражнят конституционното си право да гласуват. Скалъпени съдебни процеси срещу всеки дръзнал да се противопостави на официалната власт.Ако това е демокрация здраве му кажи !
22
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Комунизма
21
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това което става в Испания надмина комунизма