Най-малко 7 жертви на бурята, връхлетяла Централна Европа

Създадоха се проблеми в движението по магистралите и жп линиите
30 окт 2017 10:18, Елка Василева
4
Най-малко 7 жертви на бурята, връхлетяла Централна Европа
Снимка: Reuters

Най-малко 7 души загинаха вследствие на бурята, връхлетяла вчера Централна Европа, прекъсвайки електроснабдяването по места и внасяйки смут в движението по магистралите и железопътните линии, предаде Франс прес, като се позова на спасителни служби.

Германската полиция съобщи тази сутрин, че равносметката й вече включва три жертви. Починал е 56-годишен мъж, тежко ранен при преобръщането на яхта, корабокрушение, при което загина 48-годишна жена, а 48-годишен пътник изчезна. 63-годишен се е удавил в придошли води, които го изненадали заспал в неговия микробус.

Наводнени са някои улици в Хамбург, Северозападна Германия, по-конкретно край рибния пазар недалеч от река Елба.

Прекъснати са редица жп линии в северните провинции, съобщи компанията "Дойче бан" и прогнозира възстановяване на трафика днес следобед.

Бурята, наречена Херварт, взе две жертви и в Чехия - жена и възрастен мъж били убити от паднали дървета съответно край Требич и Жичин.

В Полша, недалеч от Шчечин, загина шофьор на кола, която се блъснала в паднал на пътя клон, съобщи пожарната. Друг полски автомобилист е бил убит в град Ополе от клон, паднал върху неговия автомобил.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 2Наясно си че в щатите къщите ги затрупват нали.
3
1
 
7
 
! Отговори
до Аз преди 6 години
Преди години и там имаше загинали по домовете. Провери.
2
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Разликата е че там са умрели, защото са били навън в бурята. Докато тук може да се удавиш в собствения си дом докато спиш.
1
0
 
12
 
! Отговори
Кагато преди 6 години
такива неща стават тук, се започва едно плюене по всичко що е българско, и колко сме далеч от запада. Какво излиза? Срещу природните стихии даже и великите европейци са безпомощни!