Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия

Москва призова виновниците да бъдат наказани
Обновена: 30 окт 2017 15:52 | 30 окт 2017 15:33, Елка Василева
505
Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия
Снимка: архив, Булфото

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.
 

/БТА/
 


505
Още от
Напиши коментар Коментари
419
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли психодесните седесари?
418
5
 
3
 
! Отговори
Обръщение преди 8 месеца
Дрогари и Дрогарки, АМтролове , винтове и гайки! В Евротолерастия, содомия и пе.дерастия до шия сте загазили, спрете така не бива. Процентите ви са малки, мненията ви са жалки!
417
3
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Крайно време е да се приземи и да отиде в музея на социализма в раздел "Национални предателства" на обирджиите на мандри!
416
1
 
3
 
! Отговори
Ален Деллон преди 8 месеца
Искам да бъде демонтиран и истуканът до ЦУМ -жена на чиято ръка има сова.
415
3
 
10
 
! Отговори
Аленн Делонн преди 8 месеца
Демонтирайте го паметника ,за да не го "оскверняват"хората.
414
10
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
За разлика от Талибаните, то наште у*родливи създания мажат с н..асраните си ръце всичко свято..в Афганистан няма осквернен Руски паметник..Правете си заключение какво сме..
413
4
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 8 месеца
По традиция в центровете на градовете се поставя най-ценното, което сме получили свише, вярата и просвещението. Почти всяко село има в центъра си църква и училище. Но по времето на комунизма кое се появи там? Партийния дом и паметниците. Избутахме децата в периферията, училищата са запуснати правоъгълни сгради без чар, сградите на политиците са превзели площадите, заедно със сгради на други институции в тяхното влияние. Днешният култ е към чиновника и към руската армия???
412
3
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 8 месеца
Онова, което е в центъра на едно населено място е култ. Древният знак за населено място е кръгче, вътре кръстче. Т.е., Бог, който обитава в нашия център и ние в Неговото присъствие и закрила. Онова, което поставяш в центъра на селището е твоето знаме, което пази крепостта, твоята надежда. Категорично не е правилно в центровете на всички градове да има по един руски паметник, защото руската армия не е нито бог, нито знаме. Почитта е нещо различно, но никой човек не може да заеме мястото на Бога.
411
5
 
11
 
! Отговори
techCandy преди 8 месеца
не разбирам защо на който му е мила Русия не отиде там да живее? След като толкова много ви харесва няма нужда да продавате България, просто идете там. А тоя паметник руснаците да си го приберат, да си го боготворят, така никой няма да им го "поругава".
410
4
 
7
 
! Отговори
дддд преди 8 месеца
До ние

Путин ли специално е спасител на бялата раса ,дето позволи на няколко милиона мюсюлмани да се кланят в центъра на Москва ? Дето позволи да се строй най-голяма джамия в Русия ? Дето е най-силния политически защитник на мюсюлманските страни ? Не пиши глупости.Също така и Тръмп не е никакъв спасител на каквото и да било.
409
11
 
4
 
! Отговори
ние преди 8 месеца
Повечето нормални бели хора подкрепят Путин и Тръмп защото осъзнават, че те са последните възможни спасители на бялата раса!Осъзнайте се хора преди да е станало прекалено късно.
408
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Предния пост е до анонимния продажник със сърпа и ***
407
6
 
9
 
! Отговори
до 429 преди 8 месеца
Другарю колхозник...за коя Русия говориш?
Хубаво е да се уточняваш - тази на Фамилия Романови - или тази на убийците им ( с работническо-сел я шкия произход ... ще повърна...)
Другарю колхозник нагаждате си фактите, и историята както ви изнася - безродници гнъсни
Мекеренца комунистически!
406
1
 
6
 
! Отговори
дека са червените ст преди 8 месеца
До Правецда не се
хвали с построеното от нашите родители и открадното от комунистите чрез
горбачовата перестройка. Руснаците не са строили България а българските
работници.,кой свали бай Тато? Не бяха ли комунистите от неговата партия и
советския гражданин Луканов? Кой фалира предприятията и банките. Не бяха ли
същите комунисти?Я виж сега колко от богаташите са агенти на ДС-КГБ.
Гурбачовата перестройка беше планирана затова и прехода(престъпен и шумкарски)
беше мирен че имаше предварително прера
405
5
 
15
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Бутнете го тоя паметник и го пратете в Сибир,наред с всички русофили,които боготворят Русия ,която е страна от третия свят.България иска да бъде модернизирана и развита ,затова трябва да сме със Запада.Ако искахме да живеем в каменната ера щяхме да сме с Русия и техните мюсюлмански съюзници.
404
3
 
14
 
! Отговори
върнете откраднатото преди 8 месеца
Единствените жертви на съветската армия в при окупацията на България са от препиване и преяждане. голтаците от восточната орда не са виждали такова изобилие от 1878г когато Достоевски онемял от богатството на българите.
403
3
 
6
 
! Отговори
Пацu преди 8 месеца
До ей ви история

Понеже сърпът и чукът са ти дълбоко зaбити да не казвам къде, не можеш да направиш разлика между Царска Русия, СССР и Русия на лилиПутин...
402
15
 
4
 
! Отговори
ей ви история - чете преди 8 месеца
Всички български будители са работили и живяли в Русия:

- Ботев е живял и работил в Русия, връщал се е многократно
- Вазов, който е активен русофил, заминава през Цариград за Одеса,Там той пише романа „Под игото“
- Петко войвода заминава за Русия, където се среща с руския имепратор
- Каравелов оказват обществените идеи сред бурната студентска младост като част от руската интелигенция. Тук живее и работи заедно с българите Константин Миладинов, Райко Жинзифов, Васил Попович, Нешо Бончев и др. О
401
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами кажете на Бойко и Фандъчката да го събарят! Комунистите не ви пречат отдавна, а и да искат да пречат не могат! Що не го събарят, а?
400
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съборете го това нещо!
Стърчи като фaлoc в центъра на София!!!