Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия

Москва призова виновниците да бъдат наказани
Обновена: 30 окт 2017 15:52 | 30 окт 2017 15:33, Елка Василева
505
Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия
Снимка: архив, Булфото

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.
 

/БТА/
 


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Helleborus

Ма ти нещо си загубил ориентация във времето. Спешно бягай на психиатър, че ще се помислиш за хан Кубрат.
Това, за което говориш не стана ли през последните 30 години. Е, има и нововъведения - до стари паметници и статуи се наредиха и едни на непознати за 90 на сто от българите, унищожители на България и нейното историческо наследство, език, традиции, национална гордост.
А за училищата не жали - скоро в тях няма да има, кой да влиза ...
421
0
 
0
 
! Отговори
В твоя стил преди 1 седмица
До П.Петров

Няма къде - чакат място новите експонати от демократично-либералния обир със статуи на чужденци, довели България до просяшка тояга, изгонили децата и, определили и максимум 4 млн. население - "толкова им трябвала", и то - невежи, npocти, наркотизирани ...без достоинство, извратени ... Ще трябва нов музей, в който да цъфнат восъчните статуи на предателите на рода български. С чужбинските им имения, милиардите, бугатитата, златото и т.н.
Доволен? Има още ...но стила ти е тъn.
420
0
 
0
 
! Отговори
нов морал преди 1 седмица
Развилнялата се npocтащина българска убива България. Почти вече успя.
Най-гнусното човешко деяние е мapoдерството. А у нас - мapoдер до мapoдер.
Всички БКП отроци станаха върли рycoфоби. Минджевци, Мунчевци, Антодряци, СанЮрдци, Дайнайци и сие. А как само се лепеха за руско-съветската наука, за разработки, стипендии. Сега пак се лепят - за донейшъни от "Аффрика за България", ха, ха. От това и очилцата им лъщят, и еко-рустик брадите им растат, а шкембетата и влоговете им стигат космически разме
419
0
 
0
 
! Отговори
Джурналя преди 1 седмица
Пак преувеличавате и то доста
418
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли психодесните седесари?
417
5
 
6
 
! Отговори
Обръщение преди 10 месеца
Дрогари и Дрогарки, АМтролове , винтове и гайки! В Евротолерастия, содомия и пе.дерастия до шия сте загазили, спрете така не бива. Процентите ви са малки, мненията ви са жалки!
416
5
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
Крайно време е да се приземи и да отиде в музея на социализма в раздел "Национални предателства" на обирджиите на мандри!
415
3
 
3
 
! Отговори
Ален Деллон преди 10 месеца
Искам да бъде демонтиран и истуканът до ЦУМ -жена на чиято ръка има сова.
414
4
 
11
 
! Отговори
Аленн Делонн преди 10 месеца
Демонтирайте го паметника ,за да не го "оскверняват"хората.
413
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
За разлика от Талибаните, то наште у*родливи създания мажат с н..асраните си ръце всичко свято..в Афганистан няма осквернен Руски паметник..Правете си заключение какво сме..
412
5
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 10 месеца
По традиция в центровете на градовете се поставя най-ценното, което сме получили свише, вярата и просвещението. Почти всяко село има в центъра си църква и училище. Но по времето на комунизма кое се появи там? Партийния дом и паметниците. Избутахме децата в периферията, училищата са запуснати правоъгълни сгради без чар, сградите на политиците са превзели площадите, заедно със сгради на други институции в тяхното влияние. Днешният култ е към чиновника и към руската армия???
411
4
 
6
 
! Отговори
Helleborus преди 10 месеца
Онова, което е в центъра на едно населено място е култ. Древният знак за населено място е кръгче, вътре кръстче. Т.е., Бог, който обитава в нашия център и ние в Неговото присъствие и закрила. Онова, което поставяш в центъра на селището е твоето знаме, което пази крепостта, твоята надежда. Категорично не е правилно в центровете на всички градове да има по един руски паметник, защото руската армия не е нито бог, нито знаме. Почитта е нещо различно, но никой човек не може да заеме мястото на Бога.
410
7
 
11
 
! Отговори
techCandy преди 10 месеца
не разбирам защо на който му е мила Русия не отиде там да живее? След като толкова много ви харесва няма нужда да продавате България, просто идете там. А тоя паметник руснаците да си го приберат, да си го боготворят, така никой няма да им го "поругава".
409
6
 
7
 
! Отговори
дддд преди 10 месеца
До ние

Путин ли специално е спасител на бялата раса ,дето позволи на няколко милиона мюсюлмани да се кланят в центъра на Москва ? Дето позволи да се строй най-голяма джамия в Русия ? Дето е най-силния политически защитник на мюсюлманските страни ? Не пиши глупости.Също така и Тръмп не е никакъв спасител на каквото и да било.
408
11
 
6
 
! Отговори
ние преди 10 месеца
Повечето нормални бели хора подкрепят Путин и Тръмп защото осъзнават, че те са последните възможни спасители на бялата раса!Осъзнайте се хора преди да е станало прекалено късно.
407
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Предния пост е до анонимния продажник със сърпа и ***
406
6
 
10
 
! Отговори
до 429 преди 10 месеца
Другарю колхозник...за коя Русия говориш?
Хубаво е да се уточняваш - тази на Фамилия Романови - или тази на убийците им ( с работническо-сел я шкия произход ... ще повърна...)
Другарю колхозник нагаждате си фактите, и историята както ви изнася - безродници гнъсни
Мекеренца комунистически!
405
1
 
6
 
! Отговори
дека са червените ст преди 10 месеца
До Правецда не се
хвали с построеното от нашите родители и открадното от комунистите чрез
горбачовата перестройка. Руснаците не са строили България а българските
работници.,кой свали бай Тато? Не бяха ли комунистите от неговата партия и
советския гражданин Луканов? Кой фалира предприятията и банките. Не бяха ли
същите комунисти?Я виж сега колко от богаташите са агенти на ДС-КГБ.
Гурбачовата перестройка беше планирана затова и прехода(престъпен и шумкарски)
беше мирен че имаше предварително прера
404
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Бутнете го тоя паметник и го пратете в Сибир,наред с всички русофили,които боготворят Русия ,която е страна от третия свят.България иска да бъде модернизирана и развита ,затова трябва да сме със Запада.Ако искахме да живеем в каменната ера щяхме да сме с Русия и техните мюсюлмански съюзници.
403
4
 
14
 
! Отговори
върнете откраднатото преди 10 месеца
Единствените жертви на съветската армия в при окупацията на България са от препиване и преяждане. голтаците от восточната орда не са виждали такова изобилие от 1878г когато Достоевски онемял от богатството на българите.