Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия

Москва призова виновниците да бъдат наказани
Обновена: 30 окт 2017 15:52 | 30 окт 2017 15:33, Елка Василева
505
Руски протест: Вандалски акт срещу паметника на Съветската армия
Снимка: архив, Булфото

Руското министерство на външните работи изрази възмущение от вандалски акт срещу паметника на Съветската армия и призова българските власти да открият и накажат виновниците, предаде ТАСС.

"Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо паметника на Съветската армия, разположен в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта боя фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи", заявява руското МВнР.

По този повод посолството на Русия в София е изразило категорично осъждане на деянието пред българското външно министерство.

"Разчитаме, че официалните власти на страната ще предприемат действени мерки за откриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, за да не се допуска и занапред поругаване на паметта на съветските воини, загинали за освобождението на България и Европа от нацизма", заявяват от руското министерство на външните работи.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


505
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
354
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 396Бе не знам кой се пени хиено болшевишка..*** ти ще се удавиш в плюнки - ***!
353
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха агонията е тежка седи на одър АМтролът с болежки! От устата пяна излиза без сила той напред се взира! Умът помътен е е от дрога, но той врещи готов съм да се онодя! Без срам и без култура лъжи хвърля, маже и умира! За центовете жалки ,малки готов е да се продаде на всеки,нали така Майки! Евротолерастия, содомия, ***.растия мерило са за културата му ниска и от нея той си пати даже без да иска!
352
12
 
7
 
! Отговори
До бай ставри преди 6 години
Ако не руски войници ти би до сега пълзял под турското. 500 години раболепие., ;)
351
5
 
7
 
! Отговори
до 393 преди 6 години
Айде у лево колхозник!Къде ги виде тези проценти бе се рсем?У сводката на ТАСС ли?Отврат си!
350
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМтроловете умират си на мъката 87% от българите са русофили 7% не се определят и 6% са русофоби според данни от последното проучване на Галъп!
349
3
 
6
 
! Отговори
до 391 преди 6 години
Кои сте "вие" бе ле ке?Ти ли ще ни кажеш кого да почитаме бе безродник гнъ сен!
348
11
 
8
 
! Отговори
и все пак.... преди 6 години
....каквито ида са последствията от преминаването на Съветската армия през страната ни, факт е ,че хиляди са останали завинаги тук. Трябва да почитаме паметта им.Да не оскверняваме паметници без значение от олицетворението им.
347
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До дядо мръстШав рянтии като теб - с лопата да ги ринеш!Виж това е вярно!С изрязан преден дял на мозъка, и петолъчка на г*за!
346
1
 
4
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 6 години
МНОГО ПОДКУПНИ *** ИМА В СОФИЯ,ХЕМ ВСИЧКИ ПАРИ ОТИВАТ ТАМ И СЛЕД ТОВА СЕ ДЕЛЯТ СПОРЕД КАЛПАКА,АМИ НАЙ ПОДКУПНИ ОРГАНИЗАЦИЙКИ ЗА ЛИКВИДИРАНЕТО НА НАРОДА,КЪДЕ СА ПАТРИОТИТЕ ПИТАМ НАЛИ СА НА ВЛАСТ.
345
7
 
11
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Можете да пишете глупости колкото си щете ,да цапате паметници и скърцате със зъби но нищо повече. Предлагам ви да съберете пари и направите паметник на американския пилот,който срина София и погуби хиляди пък да видим каква всенародна любов ще се излее отгоре му. И е смешно да плюете един само символ при условие,че те са стотици хиляди ,улици,булеварди,площади,паметници,филми и пр. Смешни лъжепатриоти дето утре ако пламне южната граница ще се скриете в миша дупка или отпрашите на някъде.
344
7
 
8
 
! Отговори
до 386 преди 6 години
Трябва само да им кажеш:"За Родину...за Сталину!" И ще видиш как се вдигат поли, и крака!
343
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Търся млади наивни девойки да ги "освободя" от бремето на девствеността им. Условието е след това да издигнат в култ че.па ми и да го увековечат в монументи в баните си из цялата страна за следващите сто години.Култа трябва да бъде предаден и на потомствато им. Има ли желаещи да се запишат? Е... също така смятам да изпразня хладилниците им и банковите им сметки, но това са само подробности. Мили девойки, ще се уверите, че Стокхолмския синдром си има и положителни черти...
342
7
 
7
 
! Отговори
Народа помни! преди 6 години
После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жито, папиросиЗарад тебе ходим голи-боси!Дружбата ни беше свята, чиста.Ние всички хранехме танкиста.А пък ти ни пазеше със танкаи ни взе последната луканкаПазеше и немците, и чехите.Ние тук възпявахме успехите.С паметник стърчиш ни на главатаи скверниш небето и земята.Радой Ралин.
341
12
 
6
 
! Отговори
BG преди 6 години
Трябва да се демонтира и да си го вземат в Русия. Повече няма да го разкрасяват !
340
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 381Това че си т*п като г*з не е страшно! Страшното е, че не искаш да го промениш!Ле ке та като теб - у нас валяло!Чети бе...чети - какво пишат по-умните от теб!Ти си "представителна извадка" на това - какво се случва след 45 ( вече и над 70) години съветцки брейнуош.Нация от ле ке та - възпяващи окупатора обезличил ги, и довел до просешка тояга!
339
8
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 6 години
Гл-ви г-да,никой народ не си унищожава паметниците,освен най-простия...За добро или за лошо те са част от нашата история,която няма как да пренапишем или пресътворим.Вместо всички да благословим късмета си,че имаме такъв премиер като г-н Борисов,ние се делим на русофили и русофоби,конфронтираме се,вместо дружно да работим и градим своето славно евроатлантическо бъдеще!
338
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е все едно някой да изнасили баба ти у вас и ти да му издигнеш паметник в хола си, който да гледаш и пазиш като икона почти цял век. *** и болен народ - проста и слаба държава.
337
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е казал г-н Гьобелс " Една лъжа повторена хиляда пъти - се превръща в истина" цял народ - жертва на стокхолмски синдром! И някакви бели червеи като тази наглярка пишеща с ник "рускиня" ни убеждават колко е било хубаво да ни крадат, изнасилват, и убиват пияните братушки!Вместо със срам да си натиска пар цалите.Пречи им демокрацията - защото няма чалъм да вкарат в Белене - тези, които пишат истината за съветЦкия башибозук оглозгал България до кокъл!
336
7
 
6
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Паметници всякакви съществуват. Паметник на Аугусто Пиночет, Салазар, Мусолини, Фридрих Велики и др. но по тях никой не пиши или боядисва. Но в България всичко може да стане, ние сме специалисти по това да рушим, преместваме, боядисваме. Това се казва ниска естетическа култура. Всичко се обръща на политика и всякакви знайни и незнайни писачи се упражняват в риторика.
335
11
 
13
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
Искаме( и организираме вече) референдум за премахване на паметниците на руските окупатори по цялата страна.