Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...

Най-търсеният костюм се оказа този на Жената чудо
31 окт 2017 09:34, Петя Славова
85
Хелоуин, денят на ужасите: Черепи, скелети...
Снимка: БТА

Днес е Хелоуин, вечерта преди Деня на Вси Светии, утвърден от папа Григорий Четвърти през 853 г. като ден за почит към всички християнски светци и мъченици, съобщи ТАСС.

В САЩ, Канада и в много други страни по света Хелоуин се очаква почти със същото нетърпение като Рождество Христово. Повечето домове и витрини на магазини отдавна са украсени с присъщите символи на събитието - изрязана от тиква глава със запалена свещ в нея, която се нарича Светещият Джак. Не липсват паяжините, черепите, скелетите и куп други ужасии, пише БТА.

С наближаването на вечерта групи с деца започват да чукат по вратите на домовете. Те трябва да изплашат стопаните им с костюмите си, а те от своя страна са длъжни да се откупят от "чудовищата" с лакомства и сладкиши.
Заедно с костюмите на вещици, на неизменна популярност в САЩ се радват образите на Супермен, Спайдърмен и Батман, а също така на русалките, пиратите, вампирите и зомбитата.

Костюмите на силни жени са най-популярни за Хелоуин тази година, предаде Ройтерс. На празника ще има повече розови шапчици с котешки ушички и по-малко принцеси. През януари "котешките" шапчици станаха символ на протестното движение на жени срещу президента на САЩ Доналд Тръмп.

Най-търсеният костюм за Хелоуин е на Жената чудо. Следва героинята от "Междузвездни войни" Рей - символ на младата жена, която оцелява въпреки всички препятствия пред себе си.

Хелоуин тази година се отбелязва насред скандала за сексуални посегателства на продуцента Харви Уайнстийн срещу много жени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
9
 
! Отговори
**** преди 6 години
Това е ноща на простотията,и после се чудят защо всеки ден се стрелят,с десетки убити,само *** могат да празнуват такива забавления.
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно в америка и мъжете предпочитат вече да са "Жени чудо" или пед*ли след като не им останаха никакви права!
61
2
 
8
 
! Отговори
Нашите празници 1 преди 6 години
1. Нова година - старата година си отива, идва новата - ново начало. Тогава е и Васильовден - имен ден на Апостолът на свободата. 2. Ивановден - Иван е едно от най-разпространените български имена. От старобълг. Иван се превежда буквално като "Бог е милостив". Това е Божи празник. 3. Йордановден - кръста в реката. 4. Трифон Зарезан - празник на лозарите и винарите. Едно време нашите деди са почитали бог Дионис(Загрей) на този ден. Празник на зараждащото се плодородие.
60
2
 
6
 
! Отговори
До богомилът преди 6 години
До богомилъткаква си *** селска.
59
6
 
9
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Хелоуин е повод за голям джин с тоник в добра компания, толкова. Колкото повече дни в годината имаме поводи за забавление, толкова по-добре. Съвсем го преиграхте с тази истерия срещу празника. Голям хейт, голямо нещо.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Хелуин ще изляза облечен, като Гери Никол.
57
9
 
9
 
! Отговори
богомилът преди 6 години
УЧИТЕЛИТЕ!!!!!В детските градини и училищата, се изтрепват да празнуват този сатанински празник. Подтикват децата да го празнуват, което е ЧИСТ САТАНИЗЪМ!!!!! ПРОДАЖНИЦИ, НЕ ЧУВАЛИ ЗА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ И МАСКИРАНЕТО, ЗА ЕНЬОВДЕН И МАГИЯТА МУ, ЗА ВЕЛИКОЛЕПНИТЕ КУКЕРСКИ ТРАДИЦИИ!!!! ВЕРИЦАТА ВИ *** - НЕ ПОЛИТИЦИТЕ - ВИЕ ПРАЗНУВАЩИТЕ ПОГРЕБАХТЕ БЪЛГАРИЯ! И не забравяйте да пишете само на английски и латиница, МУХЛЬОВЦИ! ЗАЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ВИ ЗАВЕЩАХА ДЯДОВЦИТЕ И БАБИТЕ ВИ, МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ ВИ - Е ГРОЗНО И СРАМНО, НАЛИ??!!! НЕЩАСТНИЦИ!!!
56
6
 
9
 
! Отговори
?? ПРАЗНИК преди 6 години
ТОВА НЕ Е БЪЛГАРСКО - НЕ ГО ПРАЗНУВАМ И СЕ УЧУДВАМ , ЧЕ ТВ-ТАТА МУ ОТДЕЛЯТ ТОЛКОВА ВРЕМЕ - ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ - МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО БЪЛГАРСКО
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз не празнувам Хелоуин, не ми дреме за тоя празник и не отварям на децата, когато ми звънят на вратата. Истината е, че почти всички православни празници имат своите корени още от езическо време - Коледа(зимно слънцестоене), Великден(началото на пролетта), Гергьовден(Тракийският конник), и т.н. В основата е битката между живота и смъртта, която в православието е представена като битка между доброто и злото. Баба Марта, Еньовден, Никулден, Сирни Заговезни и т.н. са празници все в този дух.
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските *** оплюха празника.
53
0
 
4
 
! Отговори
Хелоуин преди 6 години
До АнонименЩе глобяваш, ама Бай *** не можеш да глобиш! :)
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До аграрио,НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛЯ..ДУРИ СТЕ НАЙ-КОМПЛЕКСИРАНИТЕ" МОДЕРНИ" "ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ!Интелигентният човек си държи на собственото име,език,традиция а не се прави на май..муна според това какво му втълпяват от телевизорО!
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвременните "модерни'лек..нца са прототипи на героите описани в КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ-разните 'випбрадъри и невипбрадъри"разните таланти които българска песен НЕ знаят АНГЛИИЙСКИ СЪЩО ама се скъсват да се дерат по английски,разните префърцунени готвачи,полуграмотните водещи на елементарни клюкарски предавания,псевдоснобари,откровени чуждопоклонници СА СЪВРЕМЕННИТЕ МАДАМ ЗЛАТА,ЩЕРКА И,ДИМИТРАКИТУ ДИВАНЕТО !!Кога е писана Криворазбраната цивилизация,племето си все същото племе!
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се маскирам на катаджия и ще глобявам наред.
49
3
 
10
 
! Отговори
Хелоуин преди 6 години
Ще се маскирам на Бай *** и ще искам само сужуЦи, пастърми, луканки,бабеци и дотиквач за тях под формата на ракия, вино и др. такива!
48
1
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
това, което пише 46, го знаят децата от всеки кръжок по родознание.Четете за традициите, обичаите и вярванията на собствения си народ, бе!Ние имаме аналогични празници, дори нашите са повече.Само че за разлика от нас, онези хора са успели да направят от "страшния" празник повод за веселба. И за печелене на пари.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До славянинПак не си взел хапчетата ...
46
1
 
8
 
! Отговори
До Славянин преди 6 години
Ама много си недосетливСпоред традиционните представи на българите, има цял един период в годината, в рамките на който вилнеят зли свръхестествени сили - от Игнажден до Богоявление. През този период никой не смеел да излиза нощем извън дома си, а ако това е било крайно наложително, носели със себе си чесън и други предмети, които плашат вампирите и караконджолите!Според западняците,само в нощта срещу Вси светии вилнеят свръхестествени същества.Затова някои предпочитат Хелоуин, по-практично е
45
3
 
5
 
! Отговори
Корни, честито! преди 6 години
Я колко хора са решили да се маскират като теб!
44
6
 
2
 
! Отговори
Шабан Шаулич преди 6 години
До ФсбА аз ще се повеселя със съпругата ти !