Лавров: Няма доказателство за руска намеса в изборите в САЩ

Целта на антируските санкции - да "поизместят" Русия от оръжейния пазар
31 окт 2017 14:28, Елка Василева
120
Лавров: Няма доказателство за руска намеса в изборите в САЩ
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Няма нито едно доказателство за руска намеса в президентските избори в САЩ. Това заяви първият дипломат на Русия Сергей Лавров в момент, когато вашингтонското разследване се разраства и вече има трима обвинени, предаде Франс прес.

"Обвиняват ни без нито едно доказателство, че се месим в изборите не само в САЩ, но и в други страни", възмути се Лавров на пресконференция.

Американското правосъдие повдигна в понеделник обвинения срещу трима души от предизборния екип на президента на САЩ Доналд Тръмп, включително срещу бившия му шеф Пол Манафорт. Те са обвинени в заговор срещу САЩ, пране на пари, подаване на фалшиви декларации и недеклариране на сметки в чужбина.

Обвинителният акт обаче не споменава за таен сговор между екипа на републиканеца и руските власти, посочва АФП.

Наложените от Вашингтон антируски санкции "целят не само да позакърпят т. нар. трансатлантическа солидарност, не само да накарат европейците да вдигнат разходите за отбрана", но и да "поизместят" Русия от позициите й на оръжейния пазар, каза  Лавров, цитиран от ТАСС, на среща с Асоциацията на европейския бизнес.

Още по темата

САЩ използват Крим и Донбас като удобен повод за недобросъвестна конкурентна борба. Те подлагат на натиск европейски компании, които сътрудничат с Москва, но нямат "нищо общо с онова, което прави Русия" - включително присъединяването на Крим и ситуацията в Източна Украйна, заяви руският външен министър.

Малка, "но много агресивна, с русофобска нагласа" група европейски държави, преследвайки "свои тесни користни интереси", прави опит да спъва нормализацията на отношенията между Русия и ЕС, каза той.

Руският външен министър потвърди готовността на страната си да подобри отношенията с Европейския съюз.

Френският президент Еманюел Макрон прие поканата да посети Русия, включително да участва в Петербургския международен икономически форум през май догодина, каза Лавров.

Москва е сериозно разтревожена от непредвидимите действия на Вашингтон, който "фактически дезавуира участието на САЩ в Съвместния всеобхватен план за действие по ядрената програма на Иран" и все по-често заплашва да реши по силов път проблема с ядрената програма на Северна Корея, посочи Лавров.

Подронената държавност на редица страни от Близкия изток и Северна Африка е "пряк резултат от авантюри - и в Ирак, и в Либия, сега вече и в Сирийската арабска република", отбеляза руският министър. Употребата на сила, при която бяха заобиколени уставът на ООН и Съветът за сигурност, "съдейства за разпространението на екстремистка и терористична идеология", допълни Сергей Лавров.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКочина е в устата ти и в главата ти.
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо добро не е дошло от руската ***!Русия е Зло, запомнете това!Една държава в която националната религия е Алкохола... не ми я хвалете!Но ако не са вечно пияни там няма да могат да издържат живеят и седмица!Затова са все пияни горките руснаци.
90
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТракА ти кажи, ако Русия не беше най-богатата на полезни изкопаеми страна в света, щяха ли толкова да лаят по нея?
89
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До xТочно руснаците могат да кажат дали са го направили или не. Всички останали могат само да предполагат.
88
1
 
16
 
! Отговори
x преди 6 години
ДАБИ ИМА ИЛИ НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЩЕ КАЖАТ В САЩ,НЕ В РУСИЯ,ЗАЩОТО В САЩ СЕ ВОДИ РАЗСЛЕДВАНЕ,ДАЖЕ ИМА ВЕЧЕ ОБВИНЕНИЯ.ТАКА ЧЕ ЛАВРОВИЯ ПО-ПОЛЕЧКА В ИЗКАЗА,МОЛЯ...
87
1
 
16
 
! Отговори
Трак преди 6 години
Този да каже , защо най-богатата на полезни изкопаеми държава в света е по бедна от щата Калифорния.Народа му е първенец по молби за зелена карта , но той се пъчи.Скоро май и китайски ще проговори :)
86
1
 
1
 
! Отговори
читател преди 6 години
Всички знаем че няма Руска намеса в изборите на САЩ.Руснаците просто пущаха неверни слухове че техни кибер-спецове се месят, но това беше само пропаганда. След това започнаха да отричат за да стоят по новините. Сега пак отричат за да си спомнят за тях.
85
14
 
2
 
! Отговори
Пак ви казвам преди 6 години
Няма по-лесен начин!Опровергайте го накрая Лавров де!Публикувайте ги тия доказателства!иначе все трябва да вярваме и на медиите и на щатите на golo доверие...
84
13
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
Онази възрастна "дама" която загуби изборите няма ли най - накрая да стане и да си признае, че загуби заради себе си !Т.е. до кога ще четем едно и също нещо без доказателства !
83
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След третата световна щатитевече са минало. Територията имще е разделена на три окупационнизони.
82
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее Русия! Щатитетрябва да бъдат унищожени.Вече доказаха, че са вредниза света.
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общо взето Лавров е прав. Китай се отдръпва от сътрудничество и сделки с Русия във военната област.
80
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Русия пръдне, се чува преку Вардароты!
79
18
 
9
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западняците и демократите???
78
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пущиняк Аре Пущиняк, да не ти пускам срещата с Медведев. Има я в нета цялата. Тука има ДОКТОРИ, които получават по 50000евро, ама не са ДОКТОРИТЕ! Русия си стана "нищая страна" точно на нашето ниво и вече малко отиваме отгоре. Не, че ние сме втасали нагоре, Русия слиза.
77
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Моля за уточнениеуточнявам:Един закоравял престъпник се опита да купи съдията. Сега ще го ядат и двамата. Демокрацията в САЩ работи.
76
16
 
12
 
! Отговори
Моля за уточнение преди 6 години
Да уточним! Русия "фалирала бензиностанция" ли е или световната сила, която назначава президентчето на "великите" САЩ?
75
12
 
20
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Скапани руски евнуси. Духовно импотентни.......Радват се на оръжия!!!!! Мъртавци с отворени очи!
74
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало доказателства! Почакай Лавров. Следователят Мюлер сега започва истинското разследване. Гърчето тепърва ще почва да пее. Шефа на кампанията на Тръмп тепърва трябва да обяснява от къде и защо е получил десетки милиони долари. Защо се е наложило да ги крие в офшорки и т.н.
73
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този на снимката лъже повече от шефа си.