Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война

Предупредиха Путин за атмосферата на омраза в страната
31 окт 2017 09:43, Елка Василева
82
Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война
Снимка: Reuters

На среща с Владимир Путин по повод вчерашния Ден в памет на жертвите на политическите репресии руски правозащитници от президентския Съвет по правата на човека определиха атмосферата в страната като студена гражданска война, пише вестник "Московский комсомолец".

Председателката на Московската Хелзинкска група Людмила Алексеева прикани Путин да възпрепятства нагнетяването на омраза и истерия в Русия, включително чрез медиите и главно чрез телевизията.

Журналистът Станислав Кучер помоли руския президент да направи обръщение към народа в този смисъл и заяви, че "сега е моментът за помилване на политзатворниците".

Никола Сванидзе, историк и публицист, се изказа против "полицейския акцент в държавата" Русия, разказва вестникът.

Путин се съгласил, че "забранителните мерки трябва да са по-малко", но добавил, че не вижда като цяло кой знае каква истерия в страната, а отделни избухвания има в цял свят.

Вестник "Независимая газета" посочва, че шефът на правозащитния съвет Михаил Федотов предложил на президента да се разработи национален план за действия в подкрепа на човешките права, чието изпълнение да се контролира от обществото. Според Федотов властите трябва да върнат на руската прокуратура правото да образува наказателни дела за нарушения на човешките права.

Слушайки подобни предложения, руският държавен глава неведнъж повторил "трябва да помислим", включително за по-голяма свобода на събиранията в Русия.

Атмосферата в страната кара нейните жители да емигрират, по-специално заради "пълзящото мракобесие, което след президентските избори само ще се засили", предупредил Станислав Кучер, цитиран от "Комерсант".

Путин не обеща на правозащитниците нищо конкретно и отбеляза, че няма нужда от бързане, пише изданието.

"Трябва през цялото време да анализираме и през цялото време да правим съответните поправки. Това важи и за правоохранителните органи, и за съдебната система", добавил руският лидер, цитиран от "Комерсант".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от бюджета си държавата България дължи на биснеса с Русия ВЪПРЕКИ санкциите. Нещо повече - СЪЩЕСТВУВАНЕТО си държавата България дължи на Русия ВЪПРЕКИ Европа. Трудно ми е да разбера идеята на русофобите, списващи тука. Ако тролят за самочувствие или пари - добре, няма проблем. Но ако си вярват на писанията значи навярно имат някакви проблеми. Културно исторически, образователни или ментални проблеми.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От росиа по харашо нема
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а българия е държава дето не произвежда нищо.... тука само се раждат тикви дето се дървят на *** и боготворят западните си зомби-владелци...жалка работа.
57
2
 
3
 
! Отговори
полуфабрикати преди 6 години
Статия - хранилка за ***.
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия е държава която пройзвежда само леки жени и тъ,пи т,рол, няма да я бъде дълго
55
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 62: Като чета постове като твоя, за пореден път се убеждавам, че знанието е ограничено, а п'ростотията - безгранична.
54
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия няма бъдеще разпада и е сигурен
53
2
 
5
 
! Отговори
путин преди 6 години
я гей
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 45 от славянинМи, така е. Щатите и Русия са най-големите коочини в света. Изкуствуно си държат населението ттъпо и необразовано. Така се оправляват империи.
51
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"пише вестник "Московский комсомолец"Не, бе, не. Не живеят 50г. назад. Московский комсомолец. Облъчени, Чуугунени глАви. В деревньетата сигурно още не знаят, че са отменили крепостничеството.
50
13
 
16
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Моята история е същата.Учих,следвах,работих в СССР,а по-късно в Русия и Украйна.Пишете лъжи и провокирате.Украинците се хванаха на въдицата на Ротшилд(Сорос),също като нас и сега на бялото черно казват.Добре,че дойде Путин за да оправи бакиите на Горби и Елцин,за да има надежда и за нас.76978
49
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ката студент живях в Съветския Съюз пет години и половина. Това са едни от най-хубавите години в живота ми. В института учеха около 25 000 студенти от всички съюзни републики и националности. Аз никога не забелязах различно отношение към някой от тях. Към всичики се отнасяха еднакво по човешки. И сега е така. Това е истината. Всичко останало е или лъжа или дрънкане на глупости от хора, които не са виждали Русия и през крив макарон.
48
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошо,много лошо.Пишете за студена война,за свобода на словото в Русия.Виждате сламката в окото и,но гредата във валето око не.Продали сте се на Сорос и само за 3 мин. изтрихте или цензурирахте 3 мои поста.Не мисля повече да ви чета.Гьобелс пасти да яде пред вас.
47
14
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Атмосферата на омразата в страната /Мадър РАША/, явно е достигнала връхната си точка, което се усеща дори и в нашите сайтове, където е привнесена от рушофилската общност в България. Така, че ако искат да мразят противниците на товарищ путин, нашенските *** могат да си организират едни хейтърски сайт за собствена консумация, а не да тровят с негативните си емоции, общодостъпните български форуми .... !!!
46
16
 
17
 
! Отговори
Да преди 6 години
Русия си пази държавноста и не допуска всякакви измислени фондации и комитети да пречат.
45
16
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Путин си знае работата,и всички *** са поставени на място.
44
16
 
15
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Това,са пълни глупости,написани от продажниците от днес и платени от шорош!!!
43
17
 
23
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
До 47 Славянин :И представяш ли си ,че наред с всички тея неща дето си ги изброил ,САЩ са с поне 100 години пред Русия.Америка е олицетворение на елита,богатството,модернизацията.От друга страна Русия е олицетворение на беднотията и мизерията.
42
16
 
17
 
! Отговори
Гогето преди 6 години
Изгониха *** формацийки от Русия,разните Хелзински комитети и т.п. и веднага Путин е Сталин.Това отдавна трябваше да бъде направено у нас.Въпиуща нужда е.Но ние имаме вожд,който днес празнува Хелоуин и сме N1 по производство на тикви в Европа.Халал да ни е дереджето.
41
15
 
15
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 6 години
Правозащитници, агенти на ЦРУ: В Русия е като студена гражданска война