Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война

Предупредиха Путин за атмосферата на омраза в страната
31 окт 2017 09:43, Елка Василева
82
Правозащитници: В Русия е като студена гражданска война
Снимка: Reuters

На среща с Владимир Путин по повод вчерашния Ден в памет на жертвите на политическите репресии руски правозащитници от президентския Съвет по правата на човека определиха атмосферата в страната като студена гражданска война, пише вестник "Московский комсомолец".

Председателката на Московската Хелзинкска група Людмила Алексеева прикани Путин да възпрепятства нагнетяването на омраза и истерия в Русия, включително чрез медиите и главно чрез телевизията.

Журналистът Станислав Кучер помоли руския президент да направи обръщение към народа в този смисъл и заяви, че "сега е моментът за помилване на политзатворниците".

Никола Сванидзе, историк и публицист, се изказа против "полицейския акцент в държавата" Русия, разказва вестникът.

Путин се съгласил, че "забранителните мерки трябва да са по-малко", но добавил, че не вижда като цяло кой знае каква истерия в страната, а отделни избухвания има в цял свят.

Вестник "Независимая газета" посочва, че шефът на правозащитния съвет Михаил Федотов предложил на президента да се разработи национален план за действия в подкрепа на човешките права, чието изпълнение да се контролира от обществото. Според Федотов властите трябва да върнат на руската прокуратура правото да образува наказателни дела за нарушения на човешките права.

Слушайки подобни предложения, руският държавен глава неведнъж повторил "трябва да помислим", включително за по-голяма свобода на събиранията в Русия.

Атмосферата в страната кара нейните жители да емигрират, по-специално заради "пълзящото мракобесие, което след президентските избори само ще се засили", предупредил Станислав Кучер, цитиран от "Комерсант".

Путин не обеща на правозащитниците нищо конкретно и отбеляза, че няма нужда от бързане, пише изданието.

"Трябва през цялото време да анализираме и през цялото време да правим съответните поправки. Това важи и за правоохранителните органи, и за съдебната система", добавил руският лидер, цитиран от "Комерсант".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До демократ 45Е и ? Нали си "демократ"...........я си остави хората да си изберат КОГОТО СИ ИСКАТ!!!! ТИ НЕ СИ ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ ИМ УКАЗВА! Точно пък ти и такива "демократи" (ха-ха-ха...руснаците им казват "дермократи"....а всички знаят какво е "дермо" на руски!) ще им посочва пътя в живота! Руснаците им ядоха вече няколко пъти тая "дермократична" каша, видяха що за убост е!!!! Слава Богу, дойде им акъла накрая! А такива "правозащитници"....това е най-големото "дермо" и не само там, а навсякъде!
39
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има някой, който да нагнетява омраза, това са разни "ехо-москва", "дожд" и други подобни! На руската централна телевизия НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ СЪМ ЧУЛ омразни думи към други етноси, други народи или други страни! Но може би това, че показват ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ на запада не се харесва на кураторите на горепосочените "издания". Но ако само можете да чуете както бръщолевят по тия ехо-...и разни други....това гьобелсчето си е направо детска градина в сравнение с тия! Как ги търпят още не знам!
38
21
 
12
 
! Отговори
демократ преди 6 години
В Русия трябва да е по активна организацията ""Защитата на животните". На тези добичета така им се пада да си имат втори Сталин-император джудже.....да ги краде, да ги баламосва и да ги вкарва в затворите.....пардон клетките..ха.ха Щом си го търпят нека си го имат...ха.ха
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Е да, ама точно България беше изобразена на такова "заведение" от чеха Чорни!!!! Или си забравил!!!! А колкото до Русия, колкото по-бързо се разкарат такива "правдолюбители", които вчера се "кълняха" пред Путин ....."ама аз го познавам отдавна (за един корупционер ставаше въпрос!), той не може да взима рушвети, честна пионерска"....за един, който(както им разказа Путин)го хващат в ресторант в Москва с белязани долари!!А той е някъде си от далечната провинция! НЕ МОЖЕЛО..СМЯХ
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атмосферата в Русия изглежда е заразна, защото подобна атмосфера упорито се нагнетява и у нас, за което особено активен е лидерът на една известна пария.
35
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Правозащитниците" донесоха на децата в Швеция свободата на полово самоопределение. В детските градини вече няма "той" и "тя", а ново неутрално местоимение. Донесоха еднополовите бракове и уахабизма. Участваха в трафика на мигранти в Европа. Пращаха помощи на ИДИЛ. Създадоха антидържавни организации и партии с чуждо финансиране. Дискриминират местното население. Номерата им може да минават в разни "модерни" държави или колониални територии като нашата, но Русия е силна държава и ще се справи.
34
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия =к,е-***
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Председателката на Московската Хелзинкска група Людмила Алексеева прикани Путин да възпрепятства нагнетяването на омраза и истерия в Русия, включително чрез медиите и главно чрез телевизията."Сиреч нашите БХК да призоват българките са се съвкупляват с емигранти от етични, морални и атлантични съображения, в знак на добра воля, а и за да покажат, че са в крак с времето и най-важното - не са расистки!пхахах айде стига с тези демократични промивки, това минава само в Европа, не и в Русия
32
11
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 27Умнико не е така - ако смяташ че е така си мнооого заблуденКогато Путин се докопа до властта едни хорица идват да му казват какво според тях той трябва да прави - е явно не се получилоСлед това Путин казва на Олигарсите - директен достъп до властта няма да имате (чрез еквивалента на лобисти може) и точка по въпросаЩе си плащате данъците или ще ви пратя във затвораРазори и прати няколко в затвора и останалите си научиха урока - Бачкай дори да е на ръба на закона НО ПЛАЩАЙ ДАНЪЦ
31
22
 
11
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
ИСТИНАТА е ---русия ще се разпадне без диктатура -- Русия винаги е била ДИКТАТУРА - НА никой не му дреме за русия НИКОЙ не харесва ДИКТАТУРИТЕ
30
3
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 6 години
Пак не си разбрал. Да изнасяш печалба в условието на затягащи се санкции е простотия неземна. В момента тече точно обратния процес макар и много бавно ако не си разбрал. А че Путин не е абсолютен самоуправец е ясно. Е за какво е тогава това реване на либерастите...
29
5
 
7
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
То что говорит Алексеева это все вранье, мы живем классно как никогда. Такие как Алексеева все выворачивают и искажают, как у нас говорят - это пятая колонна - пропиндосники (проамериканские).
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МнениеА у нас като има демокрация и евроатлантически ценности се стигна до там, че престъпникът има повече права от потърпевшия. Когато се говори за защита правата на човека, не трябва да се стига до там, че да се защитават правата на човек, който в една или друга степен е нарушил елементарните човешки права на зруг. Например да получава такава работна заплата, че да не се чувства като ***, да може да защити своята собственост, здраве и живот и този на родителите си и децата си.
27
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големото плюене продължава с пълна пара. И все едни и същи мантри се повтарят до втръсване. Това може и да минава пред американския електорат ама пред европейци по-трудно.
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия няма бъдеще
25
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 24Тук пак правиш Грешка - Властта в Русия не е Еднородна - Тоест Путин противно на общото мнение не е абсолютен диктатор. Не че не иска но финансовите играчи не му се подчиняват изцяло. Последното което успяха да направят и сега чакам как Путин ще реагира - Оставиха възможността да се работи с овшорки за големите предприятия ... Това си е не ВРАТИЧКА а ПОРТАЛ за изнасяне на печалба от Русия
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби вси4ки ОЛИГАРСИ оби4ат Путин ако не го уби4аш стоят в затвора
23
1
 
9
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
В Русия няма опозиция не защото властта я подтиска, а защото просто няма кадърни хора, на които обществото да вярва. Колкото и да пискат нашите либерали, това са фактите. Путин може да го мразите колкото искате, но това е човек с който може да се преговаря за разлика от други лидери в страната като Жириновски. Между другото Жириновски има много по-голяма подкрепа от разни либерали като Немцов примерно. В Русия не харесват либералите и заради това нашите толкова много реват.
22
4
 
10
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
Айде да не ми казваш аз да се образовам, а се образовай ти. Регионални телевизии, излъчващи в полза на дадена група има навсякъде по света, особено в САЩ. Тук става въпрос за националните телевизии. И мога да ти кажа, че те обслужват властта в много по-малка степен отколкото примерно нашите национални телевизии.А каква е ситуацията е в Русия моля да не ме учите, защото съм я видял с очите си, за разлика от тукашни "разбирачи" които се информират от Фактор, Дневник и други платени медии.
21
7
 
21
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Руската опозиция има един съществен недостатък-напълно лишена е от чувство за патриотизъм!Основната и теза е:"клякаме пред САЩ и ни обсипва манна небесна".За конкретни икономически решения и мерки за запазване на суверенитета-нито дума!Е как да вземат повече от 10%???Впрочем всички видяха до какво доведе клякането пред САЩ през 90-те!Очевидно не е добро решение,особено сега,когато самата Америка се клати.