Пучдемон и правителството му – призовани в съда

Каталунският лидер и 13-те му поддръжници са призовани в четвъртък
31 окт 2017 22:07,
41
Пучдемон и правителството му – призовани в съда
Снимка: архив Reuters

Испанският Национален съд (Аудиенсия насионал) призова уволнения каталунски лидер Карлес Пучдемон и 13-те членове на неговото правителство да се явят в съда в 9 часа местно време на 2 ноември, за да дадат показания, предадоха световните агенции.

Разследващият съдия Кармен Ламела каза, че призованите трябва да се явят в четвъртък сутринта на разпит, който може да продължи и на следващия ден, посочва Асошиейтед прес.

Още по темата

Франс прес отбелязва, че ако бившите ръководители не се появят, испанското правосъдие може да издаде заповед за задържането им.

Съдът съобщи също, че е започнал да проучва обвиненията в бунт и противодържавна дейност срещу Пучдемон и останалите каталунски ръководители, предаде Ройтерс.

Пучдемон и петима бивши членове на кабинета му се намират в Брюксел в търсене "на свобода и безопасност", както каза днес самият бивш каталунски лидер пред журналисти. Той заяви, че ще се върне в страната, ако получи гаранции за справедлив съдебен процес.

Социологическо проучване, огласено от каталунския официален център за изследване на общественото мнение, показва, че през изминалия бурен месец сепаратистките настроения в областта са се засилили, посочва АП.

Според проучването делът на каталунците, които искат областта им да стане независима държава, се е увеличил на 48,7 процента от 41,1 на сто през юни, докато този на противниците на отцепването е намалял от 49,4 на 43,6 процента.

В допитването, осъществено от 16 до 29 октомври, са участвали 1500 души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Mockingbird преди 6 години
в деня на будителя, най-важното за антибългарската медия е да цензурира мнения от името на чужди сили. това е видно и вече доказано. инак не съм адвокат на Puigdemont, но гнуснарните джурналястки го преименуваха без основание, а това никак не беше правилно, както и да ми триете мненията. толкова "дръзки" могат да бъдат само ***. щото нищо не ги задължава. медията получава от мен минус пет звезди от възможни пет, защото манипулира. н ека влезе в аналийте на "козяк"!
32
0
 
0
 
! Отговори
миклош варга преди 6 години
До "некъф": ми ти си неграмотен цензуратор бе. и как успя да събереш 3 плюса? сигурно по начина, по който приласкаваш бабичките да ти хвърлят състоянието си от балкона, с основанието: "борба с престъпниостта". знаеш ли, ти си съвременен "будител" в медиите, които с пълната си неграмотност, цинизъм и цензура само ги приспива. цензуре, ти си зомбясал бе идиотино!
31
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 6 години
да разследваме изказването на "будителя" цензуратор по медиите и ще разберем, че този е не само неграмотен, но и конкретно ***.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 27АБЕ ЧЕТИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ИСТОРИЯ!!! КОСОВО И МАКЕДОНИЯ СА ПРИСЪЕДИНЕНИ ОТ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ БЕЗ ВОЙНА КЪМ СЪРБИЯ СЛЕД РАЗПАДА НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!! НАПРАВИЛИ ГО ЩОТО СЕ СТРАХУВАЛИ ОТ ТАКИВА КАТО БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ ВЪЗРОДИ СЛАВНАТА ИМ ИСТОРИЯ!!!НИТО КОСОВО НИТО МАКЕДОНИЯ СА СРЪБСКИ ТЕРИТОРИИ И ЩОМ НЕ СА ЗАВЛАДЯНИ СЪС ВОЙНА ОТ СЪРБИЯ ТЯ НЯМА ПРАВА НАД ТЯХ!!!КАТУНИЯ Е ЗАВЛАДЯНА СЪС ВОЙНА И САМО СЪС ВОЙНА МОЖЕ ДА СЕ ОТДЕЛИ!!!АКО КАТУНИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА ИСПАНИЯ ТОГАВА ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯ!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 27Разликата между така наречената Източна Румелия или на български Тракия иска да се присъедини към княжество България. За Каталуня е чиста независимост. Надявам се че си научил пропуснотото?
28
0
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Името му съставено от думите "ПУЧ" и "ДЕМОН" плюс бялата якичка и спирам да пиша.
27
0
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Иначе правото на независимост никой не го оспорва, Всички държави по света са създадени по този начин с взимане на земя кога от разни племена които не могат да си защитят територия ,кога от други държави.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 30 преди 6 години
Желанието за независимост (ДЪРЖАВНО) всъщност е желание да вземеш чужда територия и да си я присвоиш.Когато станеш независим държавно вече си определяш свой правила и държавата от която си взел територията се опитва да си върне територията те са престъпници.Левски и Ботев не са умрели от естествена смърт , а за били убити ,За какво са били убити?По това време още не е била освободена държавата България, и съответно не е имало български закони.
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Желанието за независимост не е престъпление. Тогава Васил Левски, Христо Ботев и др. щяха да са престъпници. Щом хората не искат да са в Испания, защо да ги насилват. И защо всички Вие, които коментирате, обиждате каталунците? Каква е разликата между Източна Румелия и Каталуния? Или между Косово и Каталуния?
24
2
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
Именно затова войната за крим се води на икономическо ниво не на военно.Но при разпад на НАТО , се обезсмисля икономическата война и минава на военно с голямо предимство на едната страна въпреки че тя има икономически проблеми.Не НАТО а Русия е тази която може да освободи ,католунския народ да си създаде собствена държава, те така или иначе са под икономически санции , но очевидно не в приоритетите на РУСИЯ това.Въпреки че изглежда много изгодно русия да има територия в сърцето на Европа,
23
4
 
3
 
! Отговори
КЪТУНЕЦ преди 6 години
СВОБОДА ЗА КАТУНИЯ!! СВОБОДА ЗА КАТУНИЯ!!ВСИЧКИ ОБЛАСТИ НАСЕЛЕНИ СЪС КАТУНСКИ МЪНАФИ ТРЯБВА ДА СЕ ОТДЕЛЯТ И ДА СИ НАПРАВЯТ ДЪРЖАВИ ВЪВ ДЪРЖАВИТЕ!!!НАПРЕД НЕКА КРАДЕНЕТО НА ЗЕМЯ ЗАПОЧНЕ СЕГА :D
22
1
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Не се знае човека може и да е изиграл всички, Създаде напрежение в Испания, като преди това е довел изкуствено каталуния до фалит с много висока задлъжняване и така или иначе да е подсъдим.Но този фокус вече е подменен с по положителен като борец за свобода, запазва имиджа си като крадец подобно на робин худ само дето не му се налага после да споделя богатството си с бедните каталунци.Така че още не ни е ясна неговата стратегия но едва ли е глупав и има такава, Дали ще бъде успешна само времето ще
21
5
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Русия и без това има смазващо военно предимство пред НАТО
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20 МорскиИспания е член на НАТО ,т.е. участник в решенията коя държава трябва да се бомбандира от НАТО , Самата Испания трябва да подкрепи ,това решение.Няма логика Испания да иска от НАТО да я бомбандират.Дори и да го направят не мисля ,че другите членки ще се съгласят защото това съсипва НАТО.И дава огромно предимство на РУСИЯ като най голяма сила.Точно в момента не им се дава това военно предимство на РУСИЯ.
19
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР ЗА ТОЗИ СЛУГА НА ПУТЛЕРОЦИД!!!!ЖАЛКО Е, ЧЕ ЩЕ ИЗБЯГА ПРИ ГОСПОДАРЯ СИ ПУТЛЕРОЦИД!!!80 ГОДИНИ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ МЪРЛЬОВЦИТЕ ГНУСНИ ОТ КАТУНСКА КАПУТКАТЪРЛАЙНИЯ! ТЕЗИ СА АВТОНОМИЯ ОТ 1936 ГОДИНА И НЕ СА ПОИСКАЛИ НИТО ВЕДНЪЖ ОТ ТОГАВА НЕЗАВИСИМОСТ ЯВНО НЕ ИМ Е ПРЕЧЕЛА!!!ТОВА СА ТОТАЛНО НЕСЕРИОЗНА СБИРЩИНА ИНТЕРЕСЧИИ ***!!!КАТЪРЛУДЦИЯ ПРИКЛЮЧИ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМАТ И АВТОНОМИЯ!!! ЧЕСТИТО НА ЗАГУБИЛИТЕ НЕУДАЧНИЦИ КОЙТО ГИ ПОДКРЕПЯХА :D
18
7
 
4
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Сега НАТО да бомбардира Испания както направи навремето със Сърбия заради Косово.
17
4
 
2
 
! Отговори
Чушката люта преди 6 години
Така беше през комунизма - викат те за разпит и повече никой не чува за тебе
16
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тая конституция са гласували хора над 60така, така че нека да не говориш наизуст, искаш ли?
15
6
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Напусналите фирми вече са над 1800.
14
3
 
8
 
! Отговори
Аха преди 6 години
Това проучване в кой квартал са го провели ?