Техеран се хвали: Може да достигне цели на САЩ в региона

Новите санкции пък щели само да увеличат броя на иранските ракети
31 окт 2017 21:12,
50
Техеран се хвали: Може да достигне цели на САЩ в региона
Мохамад Али Джафари Снимка:БТА

Ръководителят на Ислямският революционен гвардейски корпус генерал-майор Мохамад Али Джафари заяви, че страната му няма нужда да увеличава обсега на своите балистични ракети, защото те и в момента могат да достигнат до силите на САЩ, разположени в района.

Той добави, че новите санкции на Вашингтон спрямо Техеран "единствено ще увеличат броя на иранските ракети, както и тяхната точност", предават Reuters и "Фокус".

Още по темата

"Обсегът на ракетите ни е 2000 км. и може да се увеличи, но ние смятаме, че той е достатъчен за Иран , защото повечето сили и интереси на САЩ в региона попадат вътре в него", заяви генерал-майор Джафари.

"Американците се опитват да наложат нови санкции срещу Ислямския революционен гвардейски корпус заради неговата ракетна програма, но това е извинение да се нанася вреда върху иранската икономика", добави той.

Според САЩ иранската ракетна програма е нарушение на международното право и на иранското ядрено споразумение от 2015 г. , защото ракетите могат да бъдат носители на ядрени бойни глави.

Иран отхвърля мнението, че иска да придобие ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ са в ситуация колкото повече мърдат толкова повече им влиза от къде ли не.
1
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прекалено много простии държави започнаха да дърпат дявола за опашката. САЩ разполага с ядрени оръжия от 45 година . Ако искаше можеше да затрие цялата планета. Тея хора, не осъзнават че дразнят държава, която има самочувствие и сила. Японците видяха с очите си до какво води арогантността . Скоро някой, ще си изпати пак и ще настане пак 100 години идилия.